Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferma piscicola. Instalatia de conditionare a apei si a aerului

ferma-piscicola-instalatia-de-conditionare-a-apei-si-a-aerului

In cazurile cresterii somnului european si a salaului, trebuie mentinute pe perioada intregului an temperaturi in apa cuprinse intre 20 si 27 °C. In continuare explicam metodele cele mai practice de obtinere a acestor temperaturi.


Apa proaspata ce patrunde in sistem are, de regula, temperaturi joase de sub 15 °C, iar pestii au nevoie pentru crestere de minimum 20 °C. Aceasta diferenta de temperatura trebuie invinsa destul de repede, prin incalzirea apei inainte de a fi introdusa in sistem. In caz contrar, apa rece din subteran (sau, dupa caz, de la retea) va raci si restul apei din sistemul de crestere.
 
In acest scop, cel mai adesea se folosesc centralele termice. In scop de microferma familiala, cea mai potrivita este folosirea unei centrale ce functioneaza cu combustibil solid (carbuni sau lemne cu gazeificare). De asemenea, daca ferma este mica si conditiile o permit, se poate adapta instalatia de incalzit a casei fermierului la nevoile noastre.

Practic, aceasta instalatie trebuie sa contina un boiler de cca 1.000 de litri, iar puterea cazanului nu trebuie sa depaseasca 70 kW in conditiile in care hala de productie este foarte bine termoizolata.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Boilerul are rolul de a produce apa calda, adica acea apa care trebuie inlocuita zilnic. Ea nu trebuie incalzita mai mult de 26 °C, indiferent de specia de cultura. Instalatia de incalzire va avea insa si importantul rol de a incalzi incaperea (hala de productie), prin folosirea de radiatoare (calorifere). Acrul din hala trebuie mentinut la o temperatura cu 2 grade C mai ridicata decat temperatura necesara a fi pastrata in apa din bazinele de crestere
 
Bineinteles ca in unele luni ale anului, folosirea acestei instalatii termice nu este necesara, chiar mai mult, este posibil sa se caute solutii pentru racirea mediului. Aerul din incapere nu este necesar sa fie racit sub 28 grade C, deoarece in apa temperatura este cu cca 2 grade mai scazuta. Astfel, o temperatura de 26 grade C este chiar ideala pentru cresterea somnului european sau a salaului.
 
Singurul inconvenient la temperaturile ridicate ale apei este scaderea concentratiel de oxigen dizolvat din apa, care trebuie suplimentata in aceste perioade prin aerare puternica a apei sau prin injectare suplimentara de oxigen tehnic din buteli.
 
Montarea si deci folosirea unei instalatii de aer conditionat se dovedeste practica doar in cazurile in care hala de productie nu e construita corespunzator, cand nu este bine termoizolata sau cand se inregistreaza temperaturi record pe timpul verii (secete prelungite, canicule etc.).

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016