Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Noul ajutor de stat de 590 de milioane de euro. Ghidul solicitanului in varianta consultativa
MADR si AFIR au publicat Ghidul solicitantului in varianta consultativa pentru schema de ajutor de stat INVESTALIM 2023 - 2026.
INVESTALIM este un program national de dezvoltare si sustinere a industriei alimentare, aprobat prin Ordonanta de urgenta nr. 65/2023. Acesta are ca obiectiv dezvoltarea regionala pentru infiintarea sau dezvoltarea capacitatilor de productie din industria alimentara. De asemenea, pune accent pe:
- reducerea deficitului comercial al sectorului agroalimentar prin realizarea unei productii interne de bunuri alimentare competitiva pe piata interna si externa
- stimularea investitiilor in judetele cu resurse agricole sau in judetele mai putin dezvoltate
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
- sustinerea modernizarii tehnologice a capacitatilor de productie existente, pentru a se preveni inchiderea acestora
- asigurarea unui consum sanatos pentru populatie, cu bunuri alimentare de calitate
In ceea ce priveste bugetul maxim, acesta este de 2,921 miliarde de lei:
- credite de angajament pentru emiterea de acorduri pentru finantare pentru perioada 2023 – 2026
- credite bugetare pentru plata ajutorului de stat pentru perioada 2024 – 2031
De asemenea, bugetul anual mediu al schemei este de 730,25 milioane de lei.
Proiectele de investitii a caror valoare totala se situeaza sub valoarea de 2.500.000 lei nu sunt eligibile pentru finantarea cu ajutor de stat pe aceasta schema, conform celor stipulate in Ghidul solicitantului.
In cazul perioadei de valabilitate a schemei de ajutor de stat, "se pot emite acorduri pentru finantare in baza schemei pana la data de 31 decembrie 2026, cu respectarea legislatiei in domeniul ajutorului de stat in vigoare la momentul emiterii acordurilor de finantare si a hartii regionale autorizate de Comisia Europeana, in limita bugetului anual alocat schemei", se mai precizeaza in Ghidul solicitantului.
In perioada 2024 - 2031 se va efectua plata ajutorului de stat in baza acordurilor pentru finantare emise. In plus, plata se va realiza de la bugetul de stat in limita bugetului anual alocat schemei.
Solicitanti
Solicitantii eligibili sunt intreprinderi nou-infiintate sau intreprinderi in activitate, atat IMM, cat si intreprinderi mari, cu personalitate juridica, infiintate conform Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
Incadrarea solicitantilor eligibili in categoria IMM:
- microintreprinderi – care au pana la 9 salariati si realizeaza o cifra de afaceri anuala neta sau detin active totale de pana la 2 milioane de euro, echivalent in lei
- intreprinderi mici – care au intre 10 si 49 de salariati si realizeaza o cifra de afaceri anuala si/sau al caror bilant anual nu depaseste 10 milioane de euro, echivalent in lei
- intreprinderi mijlocii – care au intre 50 si 249 de salariati si realizeaza o cifra de afaceri anuala de pana la 50 de milioane de euro si/sau al caror bilant nu depaseste 43 de milioane de euro, echivalent in lei
Incadrarea solicitantilor eligbili in categoria intreprinderilor mari:
- intreprinderi mari – intreprinderi care nu indeplinesc criteriile prevazute in anexa I la R(UE) nr.651/2014 pentru a fi considerate IMM.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Ultima ora
- » MADR si AFIR: Fermierii trebuie sa isi evalueze exploatatia agricola
- » Carnea de pui se afla in topul preferintelor romanilor
- » Ministrul Agriculturii vine cu promisiuni. Un nou sprijin pentru oierii afectati de PMR
- » Veniturile medicilor veterinari. Cum variaza sumele primite
- » MADR: Tehnologia rachetelor antigrindina nu produce o crestere a emisiilor de poluanti in aer, apa sau sol