Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Piata de fertilizanti se prabuseste

piata-de-fertilizanti-se-prabuseste

Asociatia Producatorilor Europeni de Ingrasaminte cere ajutorul Comisiei Europene. In prezent, productia de fertilizanti a scazut cu 70%. Cresterea drastica a preturilor la gaze in Europa este principala cauza ce determina piata ingrasamintelor sa se prabuseasca.


"Este necesar un raspuns rapid din partea factorilor de decizie la nivel european si national pentru a preveni crizele energetice si a ingrasamintelor si pentru a asigura securitatea alimentara pe termen lung a Europei", se arata intr-o declaratie recenta pe Twitter.
 
Fabricile europene de ingrasaminte au intampinat probleme anul acesta. Majoritatea au ajuns sa-si reduca activitatea sau s-o inchida din cauza cresterii preturilor la gaze, potrivit dr. Olaf Zinke in cadrul unei analize publicate de portalul german Agrarheute.
 
In Europa, costul gazelor naturale este de 8 pana la 10 ori mai mare comparativ cu SUA. De asemenea se afiseaza mai mare si fata de celelalte centre ale industriei ingrasamintelor, producatorii eurupeni fiind de parere ca nu pot concura pe piata nationala si globala. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
In acest sens, este nevoie de o solutie urgenta si rapida in ceea ce priveste criza, pentru a mentine productia de ingrasaminte, conform unei scrisori din partea industriei europene a ingrasamintelor (Fertilizers Europe).
 
Potrivit asociatiei, aceasta ar fi varianta salvatoare pentru asigurarea autonomiei strategice pentru productia de ingrasaminte in Europa si pentru asigurarea securitatii alimentare pe termen lung in Uniunea Europeana.
 
Raportat la industria ingrasamintelor, 90% din costurile sale sunt date spre gaz. In acest moment, industria se afla intr-o criza, cu preturi la gaze in crestere (cu peste 1.000% comparativ cu nivelul anului precedent). „Industria europeana a ingrasamintelor se afla intr-o criza fara precedent, deoarece piata europeana a gazelor este sparta”, a declarat Jacob Hansen, director general la Fertilizers Europe.
 
Pretul record al gazelor naturale reprezinta 90% din costurile variabile de productie ale industriei de ingrasaminte. Astfel, concurenta producatorilor europeni este imposibila. "Ca urmare, peste 70% din productia europeana a fost deja oprita sau oprita. Daca situatia continua, ne temem ca si producatorii ramasi vor fi afectati", a continuat Hansen.
 
Fertilizers Europe indeamna institutiile europe si statele membre ale UE sa ia masuri imediate pentru atenuarea crizei energetice si a ingrasamintelor. "Criza actuala necesita o actiune rapida si decisiva", a declarat seful Fertilizers Europe, Jacob Hansen.
 
De asemenea, acesta se refera la masurile UE si ale factorilor de decizie politica nationali in ceea ce priveste pietele de nergie si pentru ingrasaminte. Evolutia de pe piata gazelor trebuie analizata atent pentru abordarea provocarilor, sprijinirea industriei autohtone si restabilirea increderii si viabilitatii pietei, conform comunicatului.
 
Astfel, factorii de decizie politica trebuie sa aduca solutii concrete pentru a minimiza impactul pe termen lung asupra securitatii alimentare a UE, spune Hanse.
 
"Ruperea de la dependenta de aprovizionarea cu energie si materii prime ruse nu poate fi realizata prin inchiderea fabricilor si relocarea locurilor de munca in afara Europei", potrivit directorului Fertilizers Europe.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016