Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Documentatii

Productia de lapte a Uniunii Europene a ramas stabila in 2021, la 161 milioane de tone, dintre care 96% a reprezentat lapte de vaca. Potrivit datelor Eurostat, productia de lapte pe cap de vaca a continuat sa creasca anul trecut, ajungand la 7.682 de kg de lapte.
Cea mai mare productie de lapte pe cap de vaca o are Danemarca cu 10.097 kg si Estonia cu 10.020 kg. La finalul clasamentului se afla Bulgaria cu 3.628 kg si Romania cu 3.362 kg.
Anul precedent, putin peste o cincime din laptele brut de vaca din UE a fost produs la fermele din Germania si o proportie similara de 21,8% a fost procesat la fabricile de lactate din Germania.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Germania, Franta, Tarile de Jos, Polonia si Italia sunt responsabile pentru doua treimi, 64,2%, din productia de lapte de vaca a UE in 2021. De asemenea, statele mentionate sunt responsabile si pentru doua treimi, 65,2%, din laptele de vaca colectat de fabricile de lactate.
Potrivit datelor Eurostat, exista cateva state membre unde alte animale decat vacile au o contributie importanta la productia totala de lapte. Spania a produs in 2021 un milion de tone de lapte de capra, in timp ce Grecia a produs 900.000 de tone si Franta 800.000 de tone. In acest top se numara si Italia, care a produs 700.000 de tone de lapte de la alte animale decat vacile, incluzand aproate toata productia de lapte de bivolita a UE.
In ceea ce priveste Romania, productia de lapte de la alte animale decat vacile este comparabila cu cea a Frantei.
In acest sens, 149,5 milioane de tone de lapte au fost procesate la fabricile de lapte din UE, dintre acestea 71% au fost folosite pentru a produce branza si unt. UE a produs in total 2,3 milioane de tone de unt, care au necesitat 44,4 milioane de tone de lapte.
Pentru productia de 10,4 milioane de tone de branza, UE a avut nevoie de 61,4 milioane de tone de lapte integral si 16,4 milioane de tone de lapte degresat. De asemenea, UE a obtinut 23,1 milioane de tone de lapte de baut pentru care s-au folosit 10 milioane de lapte degresat.
Pentru productia de 10,4 milioane de tone de branza, UE a avut nevoie de 61,4 milioane de tone de lapte integral si 16,4 milioane de tone de lapte degresat. De asemenea, UE a obtinut 23,1 milioane de tone de lapte de baut pentru care s-au folosit 10 milioane de lapte degresat.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News