Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania se afla pe ultimul loc in UE la productia de lapte

romania-se-afla-pe-ultimul-loc-in-ue-la-productia-de-lapte

Productia de lapte a Uniunii Europene a ramas stabila in 2021, la 161 milioane de tone, dintre care 96% a reprezentat lapte de vaca. Potrivit datelor Eurostat, productia de lapte pe cap de vaca a continuat sa creasca anul trecut, ajungand la 7.682 de kg de lapte.


Cea mai mare productie de lapte pe cap de vaca o are Danemarca cu 10.097 kg si Estonia cu 10.020 kg. La finalul clasamentului se afla Bulgaria cu 3.628 kg si Romania cu 3.362 kg.
 
Anul precedent, putin  peste o cincime din laptele brut de vaca din UE a fost produs la fermele din Germania si o proportie similara de 21,8% a fost procesat la fabricile de lactate din Germania.
 
Germania, Franta, Tarile de Jos, Polonia si Italia sunt responsabile pentru doua treimi, 64,2%, din  productia de lapte de vaca a UE in 2021. De asemenea, statele mentionate sunt responsabile si pentru doua treimi, 65,2%, din laptele de vaca colectat de fabricile de lactate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Potrivit datelor Eurostat, exista cateva state membre unde alte animale decat vacile au o contributie importanta la productia totala de lapte. Spania a produs in 2021 un milion de tone de lapte de capra, in timp ce Grecia a produs 900.000 de tone si Franta 800.000 de tone. In acest top se numara si Italia, care a produs 700.000 de tone de lapte de la alte animale decat vacile, incluzand aproate toata productia de lapte de bivolita a UE.
 
In ceea ce priveste Romania, productia de lapte de la alte animale decat vacile este comparabila cu cea a Frantei.
 
In acest sens, 149,5 milioane de tone de lapte au fost procesate la fabricile de lapte din UE, dintre acestea 71% au fost folosite pentru a produce branza si unt. UE a produs in total 2,3 milioane de tone de unt, care au necesitat 44,4 milioane de tone de lapte.

Pentru productia de 10,4 milioane de tone de branza, UE a avut nevoie de 61,4 milioane de tone de lapte integral si 16,4 milioane de tone de lapte degresat. De asemenea, UE a obtinut 23,1 milioane de tone de lapte de baut pentru care s-au folosit 10 milioane de lapte degresat. 


Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016