Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Documentatii

Multe varietati din specia Salix - inclusiv Salix viminalis, S. purpurea, S. cinerea, S. caprea, S. triandra, S. var Alba, vitellina si S. fragilis - sunt folosite pentru confectionarea de cosuri, mic mobilier si alte produse ce se pot realiza din nuiele.
Pana la sfarsitul anilor 1990, cca. 223 ha au fost cultivate cu S. viminalis in Chimbarongo (Chile), suprafata fiind impartita in 88 plantatii, cele mai multe dintre ele apartinand micilor producatori. Aici au fost infiintate cca. 1.200 de ateliere de lucru ce produceau o gama larga de articole din salcie, cele mai multe dintre ele fiind vandute pe piata locala.
In plus, producatorii si intermediarii au inceput sa exporte o cantitate mare de nuiele de salcie (800 de tone de material uscat pe an, in valoare de 750.000 $), astfel incat artizanii locali au ramas fara materia prima necesara pentru produsele lor. Astfel, aceste afaceri infloritoare nu au durat pana in zilele noastre, insa regiunea a ramas faimoasa ca centru de cultivare a salciei pentru produsele artizanale.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Nuielele de rachita sau salcie se folosesc din timpuri stravechi pentru a confectiona diferite obiecte necesare in gospodarie: de la cosuri la rogojini, obiecte de uz casnic pentru pastrarea produselor sau pentru transportarea lor, leagane pentru copii, garduri impletite etc.
Unii creatori populari au ajuns sa produca o gama larga de articole, ceea ce provoaca un mare interes printre clienti, datorita aspectului natural ecologic si decorativ al impletiturilor.
Salcia este deseori folosita si in arhitectura peisagistica. Unii fac adevarate opere de arta, iar altii se ocupa de garduri vii. Pe acestea din urma, chiar si un gradinar novice le poate face indoind ramurile de salcie intr-un spalier decorativ sau gard in gradina.
Foarte multi dintre acesti mesteri sau artisti, cum doriti sa le spuneti, duc lipsa uneori de materia prima necesara pentru a-si pune in practica creatiile.
Foarte multi dintre acesti mesteri sau artisti, cum doriti sa le spuneti, duc lipsa uneori de materia prima necesara pentru a-si pune in practica creatiile.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News