Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Tehnologia culturii ardeiului in solar
Ardeiul este una dintre speciile ce necesita o atentie deosebita in ceea ce priveste aprovizionarea cu Magneziu. Specialistii recomanda aplicarea inainte de plantare si a 70-100 kg/ha Sulfat de Magneziu impreuna cu celelalte ingrasaminte, in functie de analizele de sol.
Trebuie tinut cont de faptul ca varietatile cu fruct deschis la culoare sunt putin tolerante la concentratii ridicate ale solutiei folosita la fertirigare, asa incat de regula concentratia acestora este de regula situata intre 0.1-0.5%. in cazul solurilor fertile, EC-ul solutiei solului trebuie sa se situeze ca valoare intre 1.5 si 2 iar pe solurile cu un continut mai scazut in humus aceasta trebuie sa se situeze intre 1 si 1.5, pentru varietatile cu fruct de culoare deschisa recomandandu-se a se lua in considerare valoarea mai mica.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Cantitatea de calciu ce va fi administrata este diferita in functie de nivelul de aprovizionare al solului cu acest element, precum si de cantitatea de calciu existenta in apa de irigat. Orientativ, pe durata ciclului de vegetatie se apreciaza un necesar de 80-100 CaO kg/ha substanta activa.
La aplicarea ingrasamintelor ce au in compozitia lor Calciu trebuie tinut cont de faptul ca acestea NU trebuiesc administrate impreuna cu ingrasaminte ce contin fosfati sau sulfati, deoarece amestecul cu acestea duce la precipitarea acestora, respectiv la formarea de sulfati sau fosfati de Calciu care sunt foarte putin solubili in apa, inaccesibili plantelor, si care pot contribui chiar si la colmatarea instalatiilor de picurare.
NOTA: Recomandarile cu privire la fertilizari au doar un caracter informativ. Recomand efectuarea analizelor de sol si urmarirea unui program de fertilizare pe baza interpretarilor date rezultatelor analizelor de sol de catre specialisti.
Infiintarea culturii se face cu rasad. Rasadul se produce in rasadnite sau solarii inmultitor cu semanatul in perioada 1 – 5 februarie in rasadnite si 10 – 15 februarie in solarii inmultitor.
Repicarea se realizeaza in ghivece nutritive 7x7x7 cm sau 10x10x10 cm. Este importantă o creştere vegetativă bună a răsadurilor, pentru aceasta fiind necesară o diferenţa cât mai mica de temperatură între noapte şi zi. În prima săptămâna după repicare temperaturile trebuiesc menţinute în preajma valorii de 23°C, după care acestea vor fi scăzute treptat spre o medie zilnică de 20°C, temperatura pe timp de noapte nu trebuie sa coboare sub 18°C.
La plantare este important sa avem un răsad sănătos, cu primul boboc bine format, dar floarea nedeschisă încă. La plantare rasadurile vor avea 60 - 65 de zile.
Dacă plantarea se face direct in sol plantarea trebuie să fie făcută imediat ce răsadul ajunge la locul de plantare, cu atenţie, fără ca rădăcinile să fie rănite. Este important ca solul in care se cultivă să nu ajungă în contact cu tulpina, pentru a evita apariţia bolilor de colet. Pentru aceasta cubul, respectiv ghiveciul se va planta astfel încât 1-2 cm din partea superioară a acestuia să nu fie îngropată. Se considera ca temperaturile optime de crestere pentru ardei sunt de 16˚C pe perioda noptii si 25-29˚C pe timp de zi.
Tabel 2
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 2.79 din 21 voturiUltima ora
- » MADR si AFIR: Fermierii trebuie sa isi evalueze exploatatia agricola
- » Carnea de pui se afla in topul preferintelor romanilor
- » Ministrul Agriculturii vine cu promisiuni. Un nou sprijin pentru oierii afectati de PMR
- » Veniturile medicilor veterinari. Cum variaza sumele primite
- » MADR: Tehnologia rachetelor antigrindina nu produce o crestere a emisiilor de poluanti in aer, apa sau sol