Veniturile medicilor veterinari. Cum variaza sumele primite
Presedintele Colegiului Medicilor Veterinari din Romania, Viorel Andronie, vine cu explicatii despre plata medicilor veterinari din mediul rural. Dupa mai multe informatii false vehiculate in spatiul public, s-a demonstrat ca speculatiile erau nefondate.
Potrivit presedintelui CMVRO, informatia ca statul plateste medicii veterinari concesionari cu pana la 10.000 de euro/luna este falsa.
"Este adevarat si dureros, in acelasi timp, ca in ultima perioada, in spatiul public, la diferite intalniri si mitinguri organizate legal sau nelegal, au aparut aceste afirmatii care nu au nici un pic de adevar, cu exceptia sumei care se vehicula, de 10.000 de lei", a explicat Dr. Viorel Andronie, pentru AgroTV.
In sistemul veterinar exista doua categorii de medici: contractuali si functionari publici. Medicii veterinari contractuali lucreaza in sectorul privat sau in institutii care functioneaza pe baza de contracte, oferind servicii veterinare in clinici, cabinete sau ferme. Medicii veterinari functionari publici lucreaza in institutii publice, precum Directiile Sanitar-Veterinare, ocupandu-se de sanatatea animalelor, controlul bolilor si reglementarile sanitare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
Ambele categorii lucreaza pentru statul roman si sunt retribuiti conform legii salarizarii. Medicii veterinari au o fisa a postului, au atributii si competente pentru care statul roman ii plateste.
Pentru a realiza anumite activitati si actiuni, statul a contractat cabinetele veterinare din mediul rural cu anumite activitati prin care statul trebuie sa demonstreze anumite garantii ca animalele nu sufera de boli. Pentru a se infaptui acest lucru, s-au incheiat contracte prin licitatii publice, iar medicii veterinari primesc un tarif stabilit printr-o Hotarare de Guvern.
De asemenea, printr-o alta lege s-a stabilit ca fiecare cabinet care are un contract primeste 10.000 de lei (per contract incheiat). Suma este platita din bugetul statului roman, prin DSVSA-urile care au contracte cu medicii respectivi. In plus, suma nu creste, aceasta scade pentru ca in lege exista 8 conditii pe care trebuie sa le indeplineasca cabinetul mediului veterinar pentru a primi suma integrala. Fiecare actiune neindeplinita se penalizeaza procentual.
"Aceasta suma nu este o subventie de la statul roman, ci este o suma care se acorda pentru anumite activitati cu un singur scop: de a asigura o stabilitate a serviciilor veterinare in mediul rural. Acesta a fost principalul scop al legii", a spus presedintelui CMVRO.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Cum se inmulteste goji?
Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente, fiind unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume. Ca urmare, toti cei interesati de sanatate sunt potentialii tai clienti!... citeste mai mult>>