Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Veniturile medicilor veterinari. Cum variaza sumele primite

veniturile-medicilor-veterinari-cum-variaza-sumele-primite

Presedintele Colegiului Medicilor Veterinari din Romania, Viorel Andronie, vine cu explicatii despre plata medicilor veterinari din mediul rural. Dupa mai multe informatii false vehiculate in spatiul public, s-a demonstrat ca speculatiile erau nefondate.


Potrivit presedintelui CMVRO, informatia ca statul plateste medicii veterinari concesionari cu pana la 10.000 de euro/luna este falsa.
 
"Este adevarat si dureros, in acelasi timp, ca in ultima perioada, in spatiul public, la diferite intalniri si mitinguri organizate legal sau nelegal, au aparut aceste afirmatii care nu au nici un pic de adevar, cu exceptia sumei care se vehicula, de 10.000 de lei", a explicat Dr. Viorel Andronie, pentru AgroTV.
 
In sistemul veterinar exista doua categorii de medici: contractuali si functionari publici. Medicii veterinari contractuali lucreaza in sectorul privat sau in institutii care functioneaza pe baza de contracte, oferind servicii veterinare in clinici, cabinete sau ferme. Medicii veterinari functionari publici lucreaza in institutii publice, precum Directiile Sanitar-Veterinare, ocupandu-se de sanatatea animalelor, controlul bolilor si reglementarile sanitare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
Ambele categorii lucreaza pentru statul roman si sunt retribuiti conform legii salarizarii. Medicii veterinari au o fisa a postului, au atributii si competente pentru care statul roman ii plateste.
 
Pentru a realiza anumite activitati si actiuni, statul a contractat cabinetele veterinare din mediul rural cu anumite activitati prin care statul trebuie sa demonstreze anumite garantii ca animalele nu sufera de boli. Pentru a se infaptui acest lucru, s-au incheiat contracte prin licitatii publice, iar medicii veterinari primesc un tarif stabilit printr-o Hotarare de Guvern.
 
De asemenea, printr-o alta lege s-a stabilit ca fiecare cabinet care are un contract primeste 10.000 de lei (per contract incheiat). Suma este platita din bugetul statului roman, prin DSVSA-urile care au contracte cu medicii respectivi. In plus, suma nu creste, aceasta scade pentru ca in lege exista 8 conditii pe care trebuie sa le indeplineasca cabinetul mediului veterinar pentru a primi suma integrala. Fiecare actiune neindeplinita se penalizeaza procentual.
 
"Aceasta suma nu este o subventie de la statul roman, ci este o suma care se acorda pentru anumite activitati cu un singur scop: de a asigura o stabilitate a serviciilor veterinare in mediul rural. Acesta a fost principalul scop al legii", a spus presedintelui CMVRO.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016