Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Castravete amar. Cerintele referitoare la temperatura

castravete-amar-cerintele-referitoare-la-temperatura

Castravetele amar se numara printre cele mai sensibile plante de cultura, in ceea ce priveste factorii climatici.


Este o specie legumicola foarte pretentioasa la caldura si umiditatea din sol si aer. Insamantarea castravetelui amar se face numai cand temperatura medie zilnica se mentine peste 10-12 grade. Cea mai usoara bruma distruge cultura. Semintele nu germineaza sub +16 grade. 
 
Vanturile reci, sub +14 grade C, pot provoca pierirea plantelor sau in tot cazul sa cauzeze pierderi. In general, castravetii sunt sensibili la curentii de aer si vanturi chiar daca nu sunt reci si chiar de scurta durata. 
 
De aceea, se obtin foarte bune rezultate prin protejarea culturilor de castraveti amari in primele 3-4 saptamani dupa insamantarea sau plantarea culturilor timpurii, acesta facandu-se intr-un anotimp cu schimbari dese si bruste de temperatura si cu vanturi frecvente. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Descopera castravetele amar, cultura super-profitabila! Fruct exotic bogat in insulina, perfect pentru diabetici. Usor de cultivat, rezistent la seceta. Venituri potentiale de 250.000 euro/hectar. Comanda ghidul Cultura castravetelui antidiabet<<
 
O crestere si fructificare normala au loc in limita temperaturilor de 18-35 grade C. La temperaturi de peste 35 grade C si sub 18 grade C, cresterea plantelor inceteaza, iar la o temperatura de 12 grade C, prelungita mai multe zile, tulpinile se reteaza de la fata solului si plantele cad si pier. Variatiile mari de temperatura, de asemenea sunt foarte daunatoare castravetilor amari. 
 
Cerintele plantelor fata de caldura, variaza cu intensitatea luminii si cu varsta plantelor. Cu cat lumina este mai intensa, fructul castravetelui amar suporta temperatura mai ridicata, in limitele amintite si invers, noaptea, cand lumina lipseste sau in zilele noroase, cand lumina este slaba, temperatura trebuie sa fie asemenea mai scazuta.

Temperatura medie lunara cea mai potrivita pentru cultura, este de 18-23 grade C si cu o perioada de 50-90 zile, fara calduri sau raceli excesive. 
Aceste conditii sunt valabile si pentru culturile de vara-toamna, avand in vedere ca noptile reci din septembrie, chiar si fara brume, duc la pierirea plantelor. De aici, necesitatea de a se alege epoca de insamantare sau plantare, diferentiat, pe zone naturale.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016