Castravete amar. Cerintele referitoare la temperatura
Castravetele amar se numara printre cele mai sensibile plante de cultura, in ceea ce priveste factorii climatici.
Este o specie legumicola foarte pretentioasa la caldura si umiditatea din sol si aer. Insamantarea castravetelui amar se face numai cand temperatura medie zilnica se mentine peste 10-12 grade. Cea mai usoara bruma distruge cultura. Semintele nu germineaza sub +16 grade.
Vanturile reci, sub +14 grade C, pot provoca pierirea plantelor sau in tot cazul sa cauzeze pierderi. In general, castravetii sunt sensibili la curentii de aer si vanturi chiar daca nu sunt reci si chiar de scurta durata.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
De aceea, se obtin foarte bune rezultate prin protejarea culturilor de castraveti amari in primele 3-4 saptamani dupa insamantarea sau plantarea culturilor timpurii, acesta facandu-se intr-un anotimp cu schimbari dese si bruste de temperatura si cu vanturi frecvente.
O crestere si fructificare normala au loc in limita temperaturilor de 18-35 grade C. La temperaturi de peste 35 grade C si sub 18 grade C, cresterea plantelor inceteaza, iar la o temperatura de 12 grade C, prelungita mai multe zile, tulpinile se reteaza de la fata solului si plantele cad si pier. Variatiile mari de temperatura, de asemenea sunt foarte daunatoare castravetilor amari.
Cerintele plantelor fata de caldura, variaza cu intensitatea luminii si cu varsta plantelor. Cu cat lumina este mai intensa, fructul castravetelui amar suporta temperatura mai ridicata, in limitele amintite si invers, noaptea, cand lumina lipseste sau in zilele noroase, cand lumina este slaba, temperatura trebuie sa fie asemenea mai scazuta.
Temperatura medie lunara cea mai potrivita pentru cultura, este de 18-23 grade C si cu o perioada de 50-90 zile, fara calduri sau raceli excesive.
Aceste conditii sunt valabile si pentru culturile de vara-toamna, avand in vedere ca noptile reci din septembrie, chiar si fara brume, duc la pierirea plantelor. De aici, necesitatea de a se alege epoca de insamantare sau plantare, diferentiat, pe zone naturale.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>
Cultura de goji. Cum ingrijesti plantele
Goji este considerat un fruct minune. Este fructul tineretii si, adaugam noi, al prosperitatii. Randamentul unei plantatii de goji este de 2.250 kg fructe uscate/ hectar la arbustii de 3 ani si de 4.050 kg fructe uscate /hectar la arbustii de 5 ani.... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>
Ferma de capre. Venituri estimate
Daca va ganditi sa infiintati o ferma de capre, trebuie mai intai sa faceti cateva analize. In primul rand, trebuie sa identificati care este piata dumneavoastra de desfacere si ce produse intentionati sa comercializati.... citeste mai mult>>