Castravete amar. Cerintele referitoare la temperatura
Castravetele amar se numara printre cele mai sensibile plante de cultura, in ceea ce priveste factorii climatici.
Este o specie legumicola foarte pretentioasa la caldura si umiditatea din sol si aer. Insamantarea castravetelui amar se face numai cand temperatura medie zilnica se mentine peste 10-12 grade. Cea mai usoara bruma distruge cultura. Semintele nu germineaza sub +16 grade. 
 
Vanturile reci, sub +14 grade C, pot provoca pierirea plantelor sau in tot cazul sa cauzeze pierderi. In general, castravetii sunt sensibili la curentii de aer si vanturi chiar daca nu sunt reci si chiar de scurta durata. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
De aceea, se obtin foarte bune rezultate prin protejarea culturilor de castraveti amari in primele 3-4 saptamani dupa insamantarea sau plantarea culturilor timpurii, acesta facandu-se intr-un anotimp cu schimbari dese si bruste de temperatura si cu vanturi frecvente. 
O crestere si fructificare normala au loc in limita temperaturilor de 18-35 grade C. La temperaturi de peste 35 grade C si sub 18 grade C, cresterea plantelor inceteaza, iar la o temperatura de 12 grade C, prelungita mai multe zile, tulpinile se reteaza de la fata solului si plantele cad si pier. Variatiile mari de temperatura, de asemenea sunt foarte daunatoare castravetilor amari. 
 
Cerintele plantelor fata de caldura, variaza cu intensitatea luminii si cu varsta plantelor. Cu cat lumina este mai intensa, fructul castravetelui amar suporta temperatura mai ridicata, in limitele amintite si invers, noaptea, cand lumina lipseste sau in zilele noroase, cand lumina este slaba, temperatura trebuie sa fie asemenea mai scazuta.

Temperatura medie lunara cea mai potrivita pentru cultura, este de 18-23 grade C si cu o perioada de 50-90 zile, fara calduri sau raceli excesive. 
Aceste conditii sunt valabile si pentru culturile de vara-toamna, avand in vedere ca noptile reci din septembrie, chiar si fara brume, duc la pierirea plantelor. De aici, necesitatea de a se alege epoca de insamantare sau plantare, diferentiat, pe zone naturale.
 
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale
Cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale
Marul a reusit sa se adapteze la conditii pedoclimatice variate.     In...
Alune de pamant: Beneficii pentru sanatate, cultivare si utilizari culinare
Alune de pamant: Beneficii pentru sanatate, cultivare si utilizari culinare
Alunele de pamant nu sunt doar o gustare hranitoare, ci si un ingredient bun pentru sanatatea...
Uleiul horticol: Cum se foloseste pentru protectia plantelor
Uleiul horticol: Cum se foloseste pentru protectia plantelor
Ce este uleiul horticol?   Uleiul horticol este un produs folosit in gradinarit si...
Usturoiul Elefant: Cultivare si Beneficii
Usturoiul Elefant: Cultivare si Beneficii
Ce este usturoiul elefant   Usturoiul elefant este o varietate de usturoi cunoscuta...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton