Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Raphanus sativus, ridichea alba, excelenta in retete asiatice
Bucataria asiatica inseamna nu doar savoarea oferita de bogatia aromelor (mirodenii si condimente exotice), ci si o serie de legume imposibil sau greu de gasit in Romania. AGROROMANIA vine in sprijinul pasionatilor de gastronomie si va prezinta care sunt, cum le gasim si cat costa legumele rare, utilizate in bucataria chinezeasca.
Mergand in centrul comercial Dragonul Rosu, pe zecile de hectare intesate cu imbracaminte, veti intalni cativa cultivatori de legume rare. Ies usor in evidenta, sunt imbracati modest si imping carucioare imense, cat o taraba din piata, doldora de verdeturi si legume tipice Chinei si extremului orient.
Dintre acestea, ies in evidenta ridichile albe sau ridichile chinezesti. Desi se numesc ridichi, seamana mai degraba, pentru un cumparator neavizat, cu o radacina de patrunjel sau pastarnac.
Raphanus sativus (in chineza: Luo bo) sunt folosite intr-o sumedenie de retete atat in China cat si in Japonia, de unde s-au raspandit in toata lumea, inclusiv in tarile din America Latina, unde sunt la mare cautare.
caracteristici botanice la ridichea alba (ridichea chinezeasca)
Din punct de vedere botanic, ridichea alba este o planta ierboasa anuala cu radacina pivotanta, subtire sau ingrosata, carnoasa, cu o tulpina inalta de 20-100 cm, cilindrica, neteda, bogat ramificata, fistuloasa, glabra sau setos paroasa.Frunzele inferioare sunt petiolate, mari, lungi de 20-30 cm, lirat penat sectate, cu segmentul terminal mare, rotund sau eliptic, neregulat ondulat, crenat, cordat sau confluent cu laciniile invecinate. Frunzele mijlocii sunt asemanatoare, scurt petiolate, cele superioare lanceolate, intregi, toate verzi închise.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Inflorescenta la ridichea alba este un racem lax, cu flori mirositoare, mari. Are 4 sepale ingust lanceolate, glabre sau paroase, si 4 petale albe sau violete, cu nervatiune mai inchis colorata, cu limb obovat. Fructul matur este cilindric, putin lat si brazdat in sens longitudinal, ingustandu-se treptat intr-un cioc conic, cu suprafata pieloasa, interiorul spongios si lacunos.
Ridichea alba are proprietati medicinale
Ridichea alba este bogata in fibre si fier. In tarile de origine, fermierii o pastreaza taiata in fasii si uscata la soare, in acest fel calitatile ei se conserva o perioada lunga de timp. Ridichea alba ajuta la digestie si la scaderea colesterolului din organism, elimina produsele de origine animala, dizolva uleiul si grasimile din corp.Salata de ridiche alba nu trebuie sa lipseasca de langa orice masa la care se consuma prajeli, pentru ca ajuta la digerarea grasimilor si uleiurilor. Ridichea alba uscata este mai puternica si mai eficienta decat ridichea alba cruda.
Citeste si reteta VEG pe AGROROMANIA: salata de ridiche alba!
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 3.78 din 9 voturiUltima ora