Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Constructia unei sere: trucuri si sugestii

constructia-unei-sere-trucuri-si-sugestii

Vrei sa cresti legume sau flori? Plantarea unei gradini este o experienta plina de satisfactii. Cu toate astea, majoritatea legumelor si florilor din gradina nu isi ating potentialul maxim atunci cand sunt cultivate in aer liber.


Construind o sera, vei oferi legumelor si florilor tale cele mai bune conditii pentru a creste frumos si corect. Astfel, acestea vor atinge dimensiuni impunatoare. Exista o paleta larga de componente care intra in constructia unei sere; de aceea, trebuie sa te informezi foarte bine daca doresti sa maximizezi randamentul culturii tale.

 

Istoria serelor este milenara, imparatul roman Tiberiu fiind primul in istorie, conform dovezilor arheologice, care a ordonat constructia unei sere de castraveti, vedete in dieta acestuia.

 

Atunci cand te-ai hotarat sa construiesti o sera, trebuie sa iei in seama diferitele utilaje necesare. Fie ca este vorba de tipul serei, sistemele de irigatie utilizate sau speciile de plante cultivate, cunoaste-le in detaliu, apoi ia decizia de cumparare potrivita tie.
 

Beneficiile unei sere

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cultivarea florilor intr-o sera are o multime de avantaje fata de cultivarea in paturi de flori aflate in aer liber. Vei obtine o cultura consistenta, cu un randament mai mare si mai putine daune mediului. O sera iti ofera un sezon de crestere extins, iar in functie de pozitia geografica, vei putea cultiva fara griji si in perioada de toamna-iarna. Ar fi bine sa pui la punct un sistem de incalzire si de iluminare care iti permite sa cresti florile in perioada rece.

 

Daca te gandesti sa devii furnizor pentru florariile din orasul tau, o idee buna este aceea de a cultiva flori care in mod normal nu cresc in Romania. Acest lucru este posibil gratie serei, care creste temperatura si umiditatea, oferindu-ti mai multa flexibilitate in gestionarea conditiilor de crestere.
 

Alege cu grija florile

Cand esti la inceput, fa pasi mici, nu te avanta. Experimenteaza, apoi hotaraste ce functioneaza cel mai bine pentru tine. Primul pas este sa decizi ce plante vei cultiva. Începe cu flori usor de ingrijit, cum sunt petuniile, muscatele, lalelele, begoniile, daliile sau trandafirii.

Al doilea pas va fi acela sa fertilizezi pamantul, sa plantezi semintele si sa le aplici solutii dezinfectante impotriva daunatorilor.

 

De altfel, pentru un cultivator neexperimentat, cultivarea plantelor in ghiveci este metoda cea mai simpla. Cand plantezi semintele, fii cu bagare de seama unde le pozitionezi. Caldura directa a soarelui poate distruge semintele inainte ca procesul de germinare sa aiba loc. Iar daca simti ca iti lipsesc anumite informatii, ar fi de preferat sa iei legatura cu un inginer horticultor pentru sfaturi si recomandari.

 

Accesorii pentru sera

Pentru a-ti imbunatati performantele, exista o varietate imensa de accesorii. În functie de bugetul de care dispui, poti adauga sisteme de aerisire automate, ventilatoare, sisteme de incalzire, dulapuri pentru unelte, etc. Este recomandat sa pastrezi podeaua serei cat mai libera, pentru a face loc cat mai multor flori. Pe langa asta, te poti servi si de acoperisul serei, agatand cosuri pentru mentinerea nutrientilor, semintelor si chiar a uneltelor.

 

Plantarea in sezonul rece sau cald

Știi deja ca, daca detii o sera, poti planta pe tot parcursul anului. Totusi, costurile vor creste daca plantezi iarna. Factura la electricitate va fi mult mai scumpa, iar asta te poate tine in loc. Recomandarea noastra este sa obtii detalii despre cum poti folosi energia solara in avantajul tau. Poti planta in lunile mai friguroase begonii, care se insamanteaza in luna februarie, dar si crizanteme, cactusi, citrice sau rhododendron.

 

Ca sa controlezi mediul in sera va dura cel putin doua, trei sezone, dar si pentru a descoperi care sunt plantele care se potrivesc conditiilor de mediu schimbatoare.

 

Daca te-ai hotarat sa iti amenajezi o sera mica, in curtea casei sau la sat fii convins ca pe termen lung, vei avea numai de castigat. Sa fii furnizorul florariilor locale este extraordinar, incurajand comunitatile sa importe local, lucru de care Romania are nevoie azi, mai mult ca niciodata.



Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.68 din 14 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016