Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresterea paunilor: habitat, hrana si igiena

cresterea-paunilor-habitat-hrana-si-igiena

Pentru asigurarea hranei a 150 de pauni, cheltuielile anuale sunt similare cu cele pentru cresterea si ingrasarea a doi porci, care sa ajunga la 100 kg. Veniturile se completeaza din vanzarea penelor, care se comercializeaza cu 0,5-1 euro/pana.


Productia este de aproximativ 250 de pene/an „recoltate” de la un paun. Acestea sunt folosite ca ornamente, la palarii, iar unele ajuta la fabricarea plutelor pentru pescuit. Ouale se vand la preturi de cateva zeci de euro bucata.
 

Habitat

 
Habitatul natural al paunului este cel constituit de padurile puternic fragmentate, ce au in componenta lor atat palcuri cu arbori inalti si desisuri, cat si numeroase zone degajate, liziere, mici palcuri de arbori, arbusti sau suprafete acoperite cu vegetatie ierboasa. Un element indispensabil al habitatului il reprezinta apa. Pe langa consum, apa e necesara si pentru imbaierea zilnica.
 

Hrana

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
Paunul este o pasare omnivora, in dieta zilnica si sezoniera a acestuia regasindu-se atat elemente vegetale (fructe ale diferitelor specii lemnoase, se minte ale speciilor ierboase, muguri, frunze tinere, muguri floriferi sau chiar flori), cat si diferite animale: insecte, viermi, batracieni, reptile (soparle si chiar serpi), mamifere mici (rozatoare) si chiar oua sau pui din cuiburile de pasari pe care le descopera ocazional
 

Igiena, dezinfectia, profilaxia si prevenirea bolilor

 
Curatarea volierelor si a padocului trebuie realizata ori de cate ori este nevoie, mai ales in timpul perioadelor de naparlire (sau dupa). Periodic, cel putin o data primavara si o data la inceputul toamnei, trebuie realizata o dezinfectie generala a spatiilor (cuibare, suporturi, padocuri, voliere) cu substante specifice ce se pot procura de la farmaciile veterinare, mai ales impotriva capuselor de adapost.
 
O deparazitare exterioara a pasarilor se poate realiza in mai multe feluri: prin prinderea individuala a pasarilor si pulverizarea cu prafuri insecticide si acaricide pe sub aripi, pe partile laterale ale corpului, dupa gat si in regiunea tartitei, sau prin punerea in baia de nisip a unei astfel de pudre amestecate cu cenusa cernuta. In acest din urma caz, paunii se vor deparazita singuri in momentul in care se vor scalda in nisip.
 
Foarte importanta este si deparazitarea interna a pasarilor (de doua ori pe an), prin folosirea de substante antiparazitare solubile in apa de baut, sau prin administrare pe cale bucala, in functie de greutatea fiecarui individ, conform instructiunilor de dozaj.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton