Publicat in: Hobby
Cum a fost la festivalul florilor comestibile desfasurat in aceste zile la Sfantu Gheorghe
Pui cu orez si trandafiri, clatite cu flori de dovleac si frisca, budinca cu panselute si sos caramel, jeleu cu flori de soc, orez cu lapte si muscate sunt doar cateva dintre delicatesele ce au putut fi degustate, joi seara, la Festivalul florilor comestibile, desfasurat la Sfantu Gheorghe, informeaza Agerpres.
Acestea au fost preparate sub indrumarea maestrului bucatar Blasko Janos, care traieste in Ungaria, si care inainte de a se pensiona a lucrat timp de 40 de ani in mai multe restaurante selecte din Budapesta.

Presedintele Asociatiei unitatilor hoteliere si restaurantelor din judetul Covasna (SVESZ), Kovacs Istvan, initiatorul si organizatorul acestui festival aflat la cea de-a treia editie, a declarat pentru AGERPRES ca putini oameni stiu ca florile nu sunt doar decorative, ci pot fi folosite si la gatit pentru ca dau o savoare deosebita preparatelor culinare, indeosebi sosurilor si salatelor.

Acesta a atras atentia ca nu toate florile sunt comestibile, iar unele dintre ele pot fi mancate doar in anumite perioade ale anului, prin urmare nu trebuie consumate la intamplare. Printre florile comestibile se numara trandafirii, violetele, lalelele, levantica, musetelul, liliacul alb, galbenelele, craitele, muscatele, florile de dovlecei, de soc si de tei, papadia, panselutele, talpa gastii, limba mielului si multe, multe altele.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h


Kovacs Istvan a mentionat, de asemenea, ca este foarte important ca florile folosite la gatit sa fie proaspete, nestropite si netratate cu substante chimice si neingrasate artificial.

La cele doua editii anterioare ale festivalului au putut fi gustate gogosi cu trandafiri, rulada de orez cu pepene galben si galbenele, budinca cu flori de muscate si friptura de pui cu struguri si flori de dovleac.

Kovacs Istvan spune ca a organizat acest festival pentru a le arata oamenilor ca exista si alte alternative gastronomice, dar si pentru a promova judetul Covasna si a atrage cat mai multi turisti in aceasta zona.

'Turistii vin daca le oferi mereu ceva nou, ceva deosebit', a spus Kovacs Istvan.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Brazi de Craciun: Naturali vs. Artificiali – O Alegere Cu Impact in Agricultura
Brazi de Craciun: Naturali vs. Artificiali – O Alegere Cu Impact in Agricultura
Cultivarea brazilor de Craciun este o practica agricola veche, ce aduce numeroase beneficii...
Utilaje utilizate pentru extragerea si conditionarea polenului
Utilaje utilizate pentru extragerea si conditionarea polenului
Oricare din aceste doua tipuri au o placa activa din material plastic cu perforatii circulare...
Specii de Paulownia: descriere si beneficii
Specii de Paulownia: descriere si beneficii
Paulownia elongata sau arborele de smarald   Mare parte dintre speciile de Paulownia...
Polen: Beneficiile consumului
Polen: Beneficiile consumului
In timpul unui an apicol, o familie trebuie sa colecteze si sa manance aproximativ 45 kg de...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton