Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum a fost la festivalul florilor comestibile desfasurat in aceste zile la Sfantu Gheorghe

cum-a-fost-la-festivalul-florilor-comestibile-desfasurat-in-aceste-zile-la-sfantu-gheorghe

Pui cu orez si trandafiri, clatite cu flori de dovleac si frisca, budinca cu panselute si sos caramel, jeleu cu flori de soc, orez cu lapte si muscate sunt doar cateva dintre delicatesele ce au putut fi degustate, joi seara, la Festivalul florilor comestibile, desfasurat la Sfantu Gheorghe, informeaza Agerpres.


Acestea au fost preparate sub indrumarea maestrului bucatar Blasko Janos, care traieste in Ungaria, si care inainte de a se pensiona a lucrat timp de 40 de ani in mai multe restaurante selecte din Budapesta.

Presedintele Asociatiei unitatilor hoteliere si restaurantelor din judetul Covasna (SVESZ), Kovacs Istvan, initiatorul si organizatorul acestui festival aflat la cea de-a treia editie, a declarat pentru AGERPRES ca putini oameni stiu ca florile nu sunt doar decorative, ci pot fi folosite si la gatit pentru ca dau o savoare deosebita preparatelor culinare, indeosebi sosurilor si salatelor.

Acesta a atras atentia ca nu toate florile sunt comestibile, iar unele dintre ele pot fi mancate doar in anumite perioade ale anului, prin urmare nu trebuie consumate la intamplare. Printre florile comestibile se numara trandafirii, violetele, lalelele, levantica, musetelul, liliacul alb, galbenelele, craitele, muscatele, florile de dovlecei, de soc si de tei, papadia, panselutele, talpa gastii, limba mielului si multe, multe altele.

Kovacs Istvan a mentionat, de asemenea, ca este foarte important ca florile folosite la gatit sa fie proaspete, nestropite si netratate cu substante chimice si neingrasate artificial.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


La cele doua editii anterioare ale festivalului au putut fi gustate gogosi cu trandafiri, rulada de orez cu pepene galben si galbenele, budinca cu flori de muscate si friptura de pui cu struguri si flori de dovleac.

Kovacs Istvan spune ca a organizat acest festival pentru a le arata oamenilor ca exista si alte alternative gastronomice, dar si pentru a promova judetul Covasna si a atrage cat mai multi turisti in aceasta zona.

'Turistii vin daca le oferi mereu ceva nou, ceva deosebit', a spus Kovacs Istvan.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016