Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Festivalul florilor comestibile are loc pana pe 30 iunie, la Sfantu Gheorghe
Asociatia unitatilor hoteliere si restaurantelor din judetul Covasna (SVESZ) organizeaza luna aceasta, la Sfantu Gheorghe, cea de-a treia editie a Festivalului florilor comestibile.
Presedintele asociatiei, Kovács István a declarat ca delicatesele vor fi preparate sub indrumarea unui bucatar din Ungaria, Blaskó János, care inainte de a se pensiona a lucrat timp de 40 de ani in mai multe restaurante celebre din Budapesta.
Kovács a mentionat ca festivalul a fost programat in aceasta perioada a anului pentru ca acum se gasesc cele mai multe flori comestibile. Acesta a tinut sa sublinieze ca nu toate florile pot fi folosite in gastronomie, iar unele pot fi mancate doar in anumite perioade ale anului.
La cele doua editii anterioare ale festivalului au putut fi gustate gogosi cu trandafiri, rulada de orez cu pepene galben si galbenele, budinca cu flori de muscate si friptura de pui cu struguri si flori de dovleac. Kovács István a mai spus ca si florile de soc, violetele, panselutele, lalelele, craitele, zorelele, papadia sau limba mielului dau o savoare deosebita mancarurilor.
"Evident, nu mancam doar flori, ci le combinam cu alte preparate. Sunt decorative si dau un gust deosebit mancarii, mai ales in sosuri si salate", a spus Kovács István.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
Festivalul va avea loc in perioada 25-30 iunie la Restaurantul Parc din Sfantu Gheorghe, unde va fi amenajat un bufet suedez, iar preparatele vor putea fi gustate gratuit.
Anual, in judetul Covasna se organizeaza diverse festivaluri gastronomice ce au ca scop promovarea judetului si atragerea turistilor. Printre acestea se numara parada carnatilor, festivalul cartofului, festivalul tocanitelor la ceaun si festivalul vanatoresc.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi