Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Hobby

Asociatia unitatilor hoteliere si restaurantelor din judetul Covasna (SVESZ) organizeaza luna aceasta, la Sfantu Gheorghe, cea de-a treia editie a Festivalului florilor comestibile.
Presedintele asociatiei, Kovács István a declarat ca delicatesele vor fi preparate sub indrumarea unui bucatar din Ungaria, Blaskó János, care inainte de a se pensiona a lucrat timp de 40 de ani in mai multe restaurante celebre din Budapesta.
Kovács a mentionat ca festivalul a fost programat in aceasta perioada a anului pentru ca acum se gasesc cele mai multe flori comestibile. Acesta a tinut sa sublinieze ca nu toate florile pot fi folosite in gastronomie, iar unele pot fi mancate doar in anumite perioade ale anului.
La cele doua editii anterioare ale festivalului au putut fi gustate gogosi cu trandafiri, rulada de orez cu pepene galben si galbenele, budinca cu flori de muscate si friptura de pui cu struguri si flori de dovleac. Kovács István a mai spus ca si florile de soc, violetele, panselutele, lalelele, craitele, zorelele, papadia sau limba mielului dau o savoare deosebita mancarurilor.
"Evident, nu mancam doar flori, ci le combinam cu alte preparate. Sunt decorative si dau un gust deosebit mancarii, mai ales in sosuri si salate", a spus Kovács István.
Festivalul va avea loc in perioada 25-30 iunie la Restaurantul Parc din Sfantu Gheorghe, unde va fi amenajat un bufet suedez, iar preparatele vor putea fi gustate gratuit.
Anual, in judetul Covasna se organizeaza diverse festivaluri gastronomice ce au ca scop promovarea judetului si atragerea turistilor. Printre acestea se numara parada carnatilor, festivalul cartofului, festivalul tocanitelor la ceaun si festivalul vanatoresc.
Kovács a mentionat ca festivalul a fost programat in aceasta perioada a anului pentru ca acum se gasesc cele mai multe flori comestibile. Acesta a tinut sa sublinieze ca nu toate florile pot fi folosite in gastronomie, iar unele pot fi mancate doar in anumite perioade ale anului.
La cele doua editii anterioare ale festivalului au putut fi gustate gogosi cu trandafiri, rulada de orez cu pepene galben si galbenele, budinca cu flori de muscate si friptura de pui cu struguri si flori de dovleac. Kovács István a mai spus ca si florile de soc, violetele, panselutele, lalelele, craitele, zorelele, papadia sau limba mielului dau o savoare deosebita mancarurilor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"Evident, nu mancam doar flori, ci le combinam cu alte preparate. Sunt decorative si dau un gust deosebit mancarii, mai ales in sosuri si salate", a spus Kovács István.
Festivalul va avea loc in perioada 25-30 iunie la Restaurantul Parc din Sfantu Gheorghe, unde va fi amenajat un bufet suedez, iar preparatele vor putea fi gustate gratuit.
Anual, in judetul Covasna se organizeaza diverse festivaluri gastronomice ce au ca scop promovarea judetului si atragerea turistilor. Printre acestea se numara parada carnatilor, festivalul cartofului, festivalul tocanitelor la ceaun si festivalul vanatoresc.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News