Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Incrucisarea speciilor la fazani

incrucisarea-speciilor-la-fazani

Daca se incruciseaza subiecti din specii diferite, se obtin urmasi hibrizi. Daca se incruciseaza subiecti din aceeasi specie, dar cu caracteristici diferite, urmasii poarta numele de metisi.


Diferenta majora dintre cele doua procedee consta in faptul ca metisii sunt intotdeauna fertili, spre deosebire de hibrizi care sunt adesea sterili.
 
Pentru a putea realiza o hibridare de succes, se va avea in vedere alegerea unor exemplare care sa prezinte compatibilitati (sa fie macar din aceeasi familie). Cu cat diferentele dintre parinti sunt mai mari, cu atat sunt mai mici sansele de reusita. In afara diferentelor morfologice, exista numerosi alti factori ce ingreuneaza acest proces: diferente de alimentatie, de obiceiuri, de perioada de reproducere etc.
 
Hibridarea artificiala efectuata in laborator ofera o paleta larga de posibilitati, obtinandu-se, de exemplu, rase rezistente la temperaturi scazute sau la anumite boli.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
In cazul cresterii fazanilor, hibridarea nu reprezinta o prioritate, preferandu-se conservarea raselor pure. Exista insa si situatii in care s-au obtinut exemplare deosebite, mai ales in cazul raselor ornamentale, uneori prin incrucisari realizate cu alte specii analoge (cum ar fi cocosii de munte sau gainile pitice).
 

Maladiile fazanilor

 
Fazanii, la fel ca orice pasari, pot fi victimele unor boli de origini foarte variate. Acestea pot fi clasificate prin prisma cauzelor care stau la baza producerii lor:
 
- Maladiile determinate de lipsa anumitor elemente – asa-numitele maladii de carenta – sunt produse de o alimentatie prea putin variata si care contine prea putine substante vegetale proaspete. Exemple de astfel de boli sunt rahitismul si avitaminozele.
 
- Maladiile datorate absorbtiei elementelor daunatoare, adica intoxicatiile si autointoxicatiile.
 
- Maladiile produse de actiunea elementelor vii:
 
a) parazitozele (de origine animala si vegetala), care pot fi externe sau interne;
 
b) virozele si infectiile cu diverse microorganisme (microbi, virusi sau ultravirusi).
 
Masurile de prevenire a aparitiei imbolnavirilor constau in asigurarea igienei adaposturilor, dezinfectia oualor inainte de incubatie si a incubatoarelor, izolarea elementelor bolnave, vaccinari impotriva diferitelor boli.

In cazul aparitiei unei epidemii sau a unui focar de infectie, se va apela obligatoriu la ajutorul unui medic veterinar, singurul in masura sa stabileasca ce masuri trebuie luate pentru remedierea situatiei.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.25 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016