Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Paulownia: Valorificarea produselor rezultate si conexe

paulownia-valorificarea-produselor-rezultate-si-conexe

De la acest arbore se poate valorifica tot. In primul rand lemnul care poate fi folosit in constructii, industria mobilei, pentru realizarea de produse ornamentale, de instrumente muzicale etc.


Constructii

 
Datorita greutatii sale mici, a rezistentei la putrezire si a faptului ca nu se curbeaza in timp, lemnul de Paulownia este ideal pentru utilizarea in piese structurale, cum ar fi grinzi de acoperis, usi, ferestre, panouri pentru pereti despartitori, tavane si acoperisuri interioare. Este folosit, de asemenea, la fabricarea furnirului.
 
Ca o consecinta a conductivitatii termice scazute, lemnul de Paulownia este folosit cu succes drept material de izolatie in sistemele de racire. Mai mult, avand un continut scazut de apa, prezinta un risc minor la incendii. Este folosit si pentru realizarea de parchet.
 
Lemnul este, de asemenea, utilizat pentru a face cutii de ambalare, cutii usoare ce pot transporta un volum mai mare de marfa si sunt rezistente la daune.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
 

Mobila si accesorii

Cheresteaua de Paulownia este usor prelucrabila, nu se deformeaza si are largi utilizari. Ea este larg utilizata in constructia de scaune, mese, lazi, cutii de ceai, cutii de fructe si pentru depozitarea cerealelor.
 

Procesarea lemnului – mobile, produse ornamentale

 
Paulownia este caracterizata prin multitudinea de proprietati ale lemnului. Iata cele mai importante caracteristici ale lemnului de Paulownia:
 
- culoare galben pal pana la rosu pal; 
- inodor; 
- se usuca mai rapid la aer; 
- rezistenta mare la raportul de greutate; 
- usor de prelucrat; 
- buna izolare termica si electrica; 
- bustenii de Paulownia sunt usor de decojit; 
- are un continut scazut de apa (intre 10-12%) prezentand un risc minor la incendii; 
- textura sa si culoarea sunt asemanatoare cu ale frasinului; 
- densitatea lemnului verde: 700-800 kg/m3; 
- densitatea lemnului uscat: 300-310 kg/m3; 
- duritate: 1,4 kn; 
- flexibilitate: 6,3 gpa; 
- rezistenta la rupere: 42 mpa; 
- rezistenta la comprimare: 20 mpa; 
- rezistenta maxima impotriva insectelor
 
Lemnul poate fi vopsit, lacuit sau se poate adauga adeziv. Nu este usor inflamabil si este rezistent la apa.
 

Usor

 
Paulownia are o greutate cu aproximativ 2/3 mai usor decat orice alt lemn comercial. Acesta se incadreaza intre lemn de balsa si plop. Paulownia este mai usor cu cca 1/3 decat lemnul de stejar si are jumatate din greutatea lemnului de pin. 
 

Rezistent

 
Balsa a fost considerata a avea cel mai bun raport rezistenta-greutate in comparatie cu oricare alt lemn din lume. Asta pana s-au facut teste si in cazul Paulowniei si s-a constatat a avea o rezistenta mai mare la raportul de greutate decat lemnul de Balsa.
 
Balsa ... 2800
Paulownia ... 5740
 

Lucrabilitate

 
Paulownia a fost utilizat pe scara larga in Orient pentru mobilier fin, instrumente muzicale, sculpturi si finisaje decorative de peste 1.000 de ani. Modele complicate pot fi taiate cu un fierastrau pendular, sau sculptate cu usurinta, fara divizare. Paulownia a fost un favorit pentru multe cioplitorii din SUA.
 

Stabilitate

 
Paulownia ramane stabila in timpul schimbarilor de umiditate al experientelor de mica contractie sau de extindere. Este extrem de durabil si rezistent la degradare. Lemnul este rezistent la insecte.
 

Conductibilitate

 
Paulownia este un foarte bun izolator. Temperatura de aprindere este de aproximativ 400 grade. C., care este aproape de 1-2 ori mai mare decat la alte tipuri de lemn.
 
Lemnul de Paulownia este adesea comparat cu lemnul de balsa. Da, lemnul de balsa are unele calitati, dar analizat in detaliu, Paulownia exceleaza pe majoritatea elementelor.
 
In primul rand, spre deosebire de balsa, Paulownia nu absoarbe lacuri si rasini epoxidice, chiar si de apa, asa cum am mentionat. De aceea, este de preferat acest tip de lemn nu doar pentru banci, sauna, dar, de asemenea, pentru diferite tipuri de ambarcatiuni, deoarece confera lejeritate si costuri reduse.
 
Aplicabilitatea sa in sport nu se limiteaza la nave, ci se extinde catre placi pentru surf, snowboard si schi. Spre deosebire de cele realizate din lemn de balsa, placile de surf din lemn de Paulownia nu necesita.

Mai recent, este utilizat ca material principal pentru chitarele electrice low-cost si ca baza pentru schiuri turistice usoare. Acesta este adesea folosit pentru construirea chitarelor ca material de baza. Instrumentul se lamineaza cu un lemn mai durabil, cum ar fi Dean ML XM care este format din Paulownia ca material de baza, dar care este apoi acoperit cu lemn de mahon.

Alte utilizari ale lemnului

 
Stupii de albine realizati din lemn de Paulownia sunt usori si bine izolati, obtinandu-se astfel un randament mai mare de miere. Placajul din Paulownia de 7 ani este comparabil cu un placaj obtinut de la un arbore de 40 - 50 de ani.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016