Prepararea muraturilor de iarna
Publicat la data de 01 Dec. 2023 in:
Hobby Nu folositi niciodata sare iodata la muraturi, pentru a evita inmuierea muraturilor. Alegeti castraveti de gradina, cultivati cu compost si fara ingrasaminte chimice.
Castravetii sau muraturile se pastreaza in locuri intunecoase, uscate, la temperaturi de 10-15 grade, pentru a se putea declansa procesul natural de fermentatie acido-lactica. Procesul acesta trebuie sa fie lent, pentru o fermentatie cat mai buna, care sa genereze acid lactic. Daca legumele nu sunt tratate termic, vitaminele naturale nu sunt distruse.
Folositi borcane pentru muraturi cu pereti cat mai grosi si cu capace ermetice. Pentru saramura, majoritatea gospodinelor folosesc o lingurita de sare la fiecare litru de apa. Puteti adauga, in plus, si cateva boabe de piper sau foi de dafin, dar doar cand preparati saramura. Este bine sa le scoateti si sa nu le lasati la murat, pentru ca dau gust amarui muraturilor.
Pentru un gust mai savuros, pe fundul borcanelor este bine sa puneti bete si frunze uscate de marar, cativa catei de usturoi si hrean. Optional, puteti adauga cate un ardei iute daca doriti sa preparati muraturi cu un gust mai picant.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
Este recomandat ca la muraturile asortate sa folositi si mere sau gutui. In acest fel, muraturile vor avea o aroma mai placuta.
Saramura se toarna treptat peste muraturi, fara graba, pentru a evita craparea borcanelor. Folositi legume cat mai proaspete, nelovite si nepatate. Cu cat sunt mai proaspete, cu atat muraturile vor fi mai crocante si nu vor fi seci la mijloc.
Inlaturati tulpina castravetilor pe care urmeaza sa-i murati pentru a fi cat mai fermi si mai gustosi. Nu taiati legumele in felii prea mici, pentru ca cu cat sunt mai mici, cu atat muraturile vor fi mai moi dupa murare. Nu folositi prea multe condimente sau otet prea inchis la culoare, pentru ca muraturile sa nu prinda o culoare urata, vinetie. Nu folositi la preparare ustensile din alt material decat lemnul, pentru ca cele metalice vor schimba culoarea naturala a legumelor.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>