Prepararea muraturilor de iarna
Publicat la data de 01 Dec. 2023 in:
Hobby Nu folositi niciodata sare iodata la muraturi, pentru a evita inmuierea muraturilor. Alegeti castraveti de gradina, cultivati cu compost si fara ingrasaminte chimice.
Castravetii sau muraturile se pastreaza in locuri intunecoase, uscate, la temperaturi de 10-15 grade, pentru a se putea declansa procesul natural de fermentatie acido-lactica. Procesul acesta trebuie sa fie lent, pentru o fermentatie cat mai buna, care sa genereze acid lactic. Daca legumele nu sunt tratate termic, vitaminele naturale nu sunt distruse.
Folositi borcane pentru muraturi cu pereti cat mai grosi si cu capace ermetice. Pentru saramura, majoritatea gospodinelor folosesc o lingurita de sare la fiecare litru de apa. Puteti adauga, in plus, si cateva boabe de piper sau foi de dafin, dar doar cand preparati saramura. Este bine sa le scoateti si sa nu le lasati la murat, pentru ca dau gust amarui muraturilor.
Pentru un gust mai savuros, pe fundul borcanelor este bine sa puneti bete si frunze uscate de marar, cativa catei de usturoi si hrean. Optional, puteti adauga cate un ardei iute daca doriti sa preparati muraturi cu un gust mai picant.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
Este recomandat ca la muraturile asortate sa folositi si mere sau gutui. In acest fel, muraturile vor avea o aroma mai placuta.
Saramura se toarna treptat peste muraturi, fara graba, pentru a evita craparea borcanelor. Folositi legume cat mai proaspete, nelovite si nepatate. Cu cat sunt mai proaspete, cu atat muraturile vor fi mai crocante si nu vor fi seci la mijloc.
Inlaturati tulpina castravetilor pe care urmeaza sa-i murati pentru a fi cat mai fermi si mai gustosi. Nu taiati legumele in felii prea mici, pentru ca cu cat sunt mai mici, cu atat muraturile vor fi mai moi dupa murare. Nu folositi prea multe condimente sau otet prea inchis la culoare, pentru ca muraturile sa nu prinda o culoare urata, vinetie. Nu folositi la preparare ustensile din alt material decat lemnul, pentru ca cele metalice vor schimba culoarea naturala a legumelor.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>
Cultura de goji. Cum ingrijesti plantele
Goji este considerat un fruct minune. Este fructul tineretii si, adaugam noi, al prosperitatii. Randamentul unei plantatii de goji este de 2.250 kg fructe uscate/ hectar la arbustii de 3 ani si de 4.050 kg fructe uscate /hectar la arbustii de 5 ani.... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>
Ferma de capre. Venituri estimate
Daca va ganditi sa infiintati o ferma de capre, trebuie mai intai sa faceti cateva analize. In primul rand, trebuie sa identificati care este piata dumneavoastra de desfacere si ce produse intentionati sa comercializati.... citeste mai mult>>