Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prepararea muraturilor de iarna

prepararea-muraturilor-de-iarna

Nu folositi niciodata sare iodata la muraturi, pentru a evita inmuierea muraturilor. Alegeti castraveti de gradina, cultivati cu compost si fara ingrasaminte chimice.


Castravetii sau muraturile se pastreaza in locuri intunecoase, uscate, la temperaturi de 10-15 grade, pentru a se putea declansa procesul natural de fermentatie acido-lactica. Procesul acesta trebuie sa fie lent, pentru o fermentatie cat mai buna, care sa genereze acid lactic. Daca legumele nu sunt tratate termic, vitaminele naturale nu sunt distruse.
 
Folositi borcane pentru muraturi cu pereti cat mai grosi si cu capace ermetice. Pentru saramura, majoritatea gospodinelor folosesc o lingurita de sare la fiecare litru de apa. Puteti adauga, in plus, si cateva boabe de piper sau foi de dafin, dar doar cand preparati saramura. Este bine sa le scoateti si sa nu le lasati la murat, pentru ca dau gust amarui muraturilor.
 
Pentru un gust mai savuros, pe fundul borcanelor este bine sa puneti bete si frunze uscate de marar, cativa catei de usturoi si hrean. Optional, puteti adauga cate un ardei iute daca doriti sa preparati muraturi cu un gust mai picant.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
Este recomandat ca la muraturile asortate sa folositi si mere sau gutui. In acest fel, muraturile vor avea o aroma mai placuta.
 
Saramura se toarna treptat peste muraturi, fara graba, pentru a evita craparea borcanelor. Folositi legume cat mai proaspete, nelovite si nepatate. Cu cat sunt mai proaspete, cu atat muraturile vor fi mai crocante si nu vor fi seci la mijloc.
 
Inlaturati tulpina castravetilor pe care urmeaza sa-i murati pentru a fi cat mai fermi si mai gustosi. Nu taiati legumele in felii prea mici, pentru ca cu cat sunt mai mici, cu atat muraturile vor fi mai moi dupa murare. Nu folositi prea multe condimente sau otet prea inchis la culoare, pentru ca muraturile sa nu prinda o culoare urata, vinetie. Nu folositi la preparare ustensile din alt material decat lemnul, pentru ca cele metalice vor schimba culoarea naturala a legumelor.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016