Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Specialistii au discutat, luni, despre casele eficiente energetic

specialistii-au-discutat-luni-despre-casele-eficiente-energetic

Constructiile sustenabile si eficienta energetica au fost temele unei conferinte de specialitate desfasurate luni la Sfantu Gheorghe la initiativa Camerei de Comert si Industrie (CCI) Covasna, in cadrul careia au fost prezentate o serie de modele si curente in domeniu, cum ar fi casele cu acoperisuri verzi, respectiv acoperite cu vegetatie, casele construite din baloti de paie, casele subterane ori cele inteligente.


Specialisti veniti din Ungaria au vorbit despre eficienta granulelor de sticla ca alternativa la izolarea termica, despre fotobioreactoarele cu alge, precum si despre reutilizarea asa-zisei "ape gri", provenita de la dusuri, spalarea vaselor sau a rufelor care poate fi filtrata si reutilizata la toalete.

Daniel si Ramona Barbu Mocanescu, doi tineri arhitecti din Bucuresti, au prezentat avantajele folosirii balotilor de paie la construirea zidariei unei case. Pe langa faptul ca o astfel de locuinta este ieftina si se ridica foarte rapid un alt avantaj il reprezinta faptul ca materialul folosit este un foarte bun izolator termic si fonic si este suta la suta natural, lucru deloc de neglijat pentru sanatatea locatarilor. Potrivit acestora, o astfel de casa ridicata pe o fundatie de beton si o structura de lemn in care s-au montat baloti de paie foarte bine compactati, tencuita corespunzator este la fel de rezistenta ca una din caramida sau BCA. Cei doi construiesc o astfel de casa din paie pentru un client dintr-o localitate aflata intre Calarasi si Oltenita.

"Practic folosim materiale traditionale, descoperite in urma cu mii de ani, dar puse in practica cu tehnologia actuala (...) Costul unei astfel de case ar fi in jur de 150-180 de euro metrul patrat la cheie, dar desigur pretul variaza in functie de finisaje (...) Peretii din baloti acoperiti cu tencuieli naturale sunt ecologici, siguri la cutremure, izoleaza termic si fonic foarte bine, practic echivaleaza cu un perete de BCA de 25 de centimetri plus o izolatie de polistiren de 20 de centimetri (...) Atunci cand achizitionezi o masina te uiti cat costa si cat consuma. La acelasi lucru trebuie sa te gandesti si cand vine vorba despre o casa", a declarat Daniel Barbu Mocanescu, fondatorul Neuron Arh Design din Bucuresti.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Presedintele CCI Covasna, Edler Andras, a declarat ca, potrivit normelor europene, pana in anul 2020 fiecare tara membra trebuie sa scada cu 20% consumul de energie. De asemenea, in ziua de azi exista un interes foarte mare din randul oamenilor pentru a gasi modalitati de reducere a costurilor energiei, iar acestea au fost principalele motivele pentru care a decis sa organizeze aceasta conferinta la Sfantu Gheorghe.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016