Specii de Paulownia: descriere si beneficii
Publicat la data de 01 Apr. 2024 in:
Hobby Exista mai multe specii de Paulownia de tip salbatic si semi-salbatic. Acestea insa nu ar putea servi scopului si nevoilor oamenilor in privinta impaduririlor sau a productiilor de cherestea si biomasa. Dar, pe baza unor selectii a tipurilor de Paulownia, cu diferite proprietati ereditare s-a trecut la obtinerea artificiala, in scopul de a cultiva soiuri cat mai performante.
Paulownia elongata sau arborele de smarald
Mare parte dintre speciile de Paulownia au o crestere rapida, un lemn excelent, dar cea mai promitatoare in acest sens este P. elongata (sau arborele de smarald), care in termen de opt - noua ani poate ajunge la 20 metri in inaltime si 30-40 cm diametru. De la un singur astfel de copac, poate fi obtinut mai mult de 1 m³ de lemn de cea mai buna calitate.
Are frunze mari de culoare verde inchis, de peste 60 cm in lungime si latime. Florile lui de culoarea lavandei dureaza 6 saptamani primavara. P. elongata are o buna rezistenta la seceta mare, nu este pretentios in privinta compozitiei solului si suporta o gama larga de temperaturi de crestere (intre -16° C si +40° C). Atunci cand radacinile ajung la maturitate, are o cerinta de apa foarte scazuta.
Toate aceste calitati fac ca aceasta specie de Paulownia sa fie foarte cautata pe piata mondiala. De aceea se si creaza specii hibride pentru a permite cresterea lor in diferite conditii climaterice.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
Paulownia fortunei
Si acesta specie are o crestere foarte rapida, fiind cultivata in special pentru productia de cherestea, pentru lemnul de esenta tare.
Paulownia fortunei si hibrizii rezultati au stat la baza imbunatatirilor genetice incepand din 1988, la pepiniera Toad Gully Growers din Australia, specializata in dezvoltarea arborilor Paulownia.
De la aceasta pepiniera sunt furnizati puieti in toata lumea. Specialistii de la Toad Gully Growers afirma ca Paulownia fortunei prezinta in general o crestere mai buna decat alte specii de Paulownia avand si o mare adaptabilitate la o gama mare de tipuri de soluri si de clima.
Paulownia fortunei are flori parfumate, de culoare alb-violet in exterior, cu pete purpurii in interior. Acest arbore de crestere rapida este cunoscut pentru florile sale ostentative si frunzele mari, ornamentale.
Paulownia Cotevisa 2 sau Paulownia EU
Prin incrucisarea a doua specii: Paulownia Elongata si Pulownia Fortunei, intr-un laborator din Spania a fost creata o noua specie - Paulownia Cotevisa 2. In 21 august 2007 aceasta noua specie a fost inregistrata sub Nr. 2007/1679 la Oficiul Comunitar pentru Varietati de Plante, autoritatea competenta a UE. Cercetarile privind noua specie au inceput cu mult timp inainte de data oficiala de nastere a acestei plante, adica anul 2007.
Aceast soi este comercializat si in tara noastra, are certificat de calitate european, fiind certificata si de TUV.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>