Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Specii de Paulownia: descriere si beneficii

specii-de-paulownia-descriere-si-beneficii

Exista mai multe specii de Paulownia de tip salbatic si semi-salbatic. Acestea insa nu ar putea servi scopului si nevoilor oamenilor in privinta impaduririlor sau a productiilor de cherestea si biomasa. Dar, pe baza unor selectii a tipurilor de Paulownia, cu diferite proprietati ereditare s-a trecut la obtinerea artificiala, in scopul de a cultiva soiuri cat mai performante.


Paulownia elongata sau arborele de smarald

 
Mare parte dintre speciile de Paulownia au o crestere rapida, un lemn excelent, dar cea mai promitatoare in acest sens este P. elongata (sau arborele de smarald), care in termen de opt - noua ani poate ajunge la 20 metri in inaltime si 30-40 cm diametru. De la un singur astfel de copac, poate fi obtinut mai mult de 1 m³ de lemn de cea mai buna calitate.
 
Are frunze mari de culoare verde inchis, de peste 60 cm in lungime si latime. Florile lui de culoarea lavandei dureaza 6 saptamani primavara. P. elongata are o buna rezistenta la seceta mare, nu este pretentios in privinta compozitiei solului si suporta o gama larga de temperaturi de crestere (intre -16° C si +40° C). Atunci cand radacinile ajung la maturitate, are o cerinta de apa foarte scazuta.
 
Toate aceste calitati fac ca aceasta specie de Paulownia sa fie foarte cautata pe piata mondiala. De aceea se si creaza specii hibride pentru a permite cresterea lor in diferite conditii climaterice.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
 

Paulownia fortunei

 
Si acesta specie are o crestere foarte rapida, fiind cultivata in special pentru productia de cherestea, pentru lemnul de esenta tare.
 
Paulownia fortunei si hibrizii rezultati au stat la baza imbunatatirilor genetice incepand din 1988, la pepiniera Toad Gully Growers din Australia, specializata in dezvoltarea arborilor Paulownia.
 
De la aceasta pepiniera sunt furnizati puieti in toata lumea. Specialistii de la Toad Gully Growers afirma ca Paulownia fortunei prezinta in general o crestere mai buna decat alte specii de Paulownia avand si o mare adaptabilitate la o gama mare de tipuri de soluri si de clima.
 
Paulownia fortunei are flori parfumate, de culoare alb-violet in exterior, cu pete purpurii in interior. Acest arbore de crestere rapida este cunoscut pentru florile sale ostentative si frunzele mari, ornamentale.
 

Paulownia Cotevisa 2 sau Paulownia EU

 
Prin incrucisarea a doua specii: Paulownia Elongata si Pulownia Fortunei, intr-un laborator din Spania a fost creata o noua specie - Paulownia Cotevisa 2. In 21 august 2007 aceasta noua specie a fost inregistrata sub Nr. 2007/1679 la Oficiul Comunitar pentru Varietati de Plante, autoritatea competenta a UE. Cercetarile privind noua specie au inceput cu mult timp inainte de data oficiala de nastere a acestei plante, adica anul 2007. 
 
Aceast soi este comercializat si in tara noastra, are certificat de calitate european, fiind certificata si de TUV.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016