Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cultura capsunului si beneficiile fructelor

cultura-capsunului-si-beneficiile-fructelor

Fructele de capsun sunt foarte solicitate, atat pentru consumul in stare proaspata, cat si prelucrate la nivel familial sau industrial in cele mai diverse moduri: dulceata, gem, jeleu, sirop etc. Prin compozitia biochimica complexa a fructelor, organismul uman beneficiaza de aportul sporit de vitamine, saruri minerale si glucide.


Datorita continutului ridicat in vitamina C si mangan, fructele sunt utilizate ca remediu in buna functionare a sistemului nervos, fiind recomandate in insomnii, in stari anemice, astenie si in reglarea functionarii ficatului. Sucul are efect bactericid, fiind utilizat (diluat cu apa sau cu sifon) in cure interne sau chiar in cosmetica, pentru vitalizarea tenului. 
 
Fructele proaspete, ca si infuzia din frunze si pulberea din rizomii uscati, sunt folosite in medicina la tratarea diferitelor boli (de rinichi, dispepsie cronica, hemoragii interne, inflamatii ale ficatului, guta, reumatism etc.).
 

Principalele soiuri din sortiment

 
Regina – soi viguros, cu fructe mici, conic-alungite, cu suprafata usor ondulata, de culoare rosu deschis, cu pulpa mediu colorata, foarte aromata, de calitate buna si cu maturare timpurie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Sunrise – soi mai putin raspandit, dar cu o maturare aproape simultana a fructelor. Formeaza tufe viguroase, fructe mici-mijlocii, conice, de culoare rosie-carmin si cu caliciu detasabil. Pulpa este deschisa la culoare, consistenta, acidulat dulce, slab aromata si are maturare timpurie.
 
Surprise des Halles – are planta de vigoare mijlocie, fructe de marime mijlocie, sfero-conice, de culoare rosie, cu insusiri organoleptice foarte bune si maturare timpurie.
 
Gorella – este un soi viguros, cu fructul mare, conic alungit si rotunjit la varf, de culoare rosu-viu, lucios, cu pulpa intens colorata, consistenta, cu gust placut, apreciat pentru masa sau industrializare, cu maturare mijlocie.
 
Pocahontas – soi viguros, cu fructe mari, conice, cu tendinta de latire la varf, rosii-inchis, lucioase, cu pulpa bine colorata, suculenta, usor acidulata, apreciat pentru industrializare, cu maturare mijlocie.
 
Senga Sengana – soi viguros, cu fructe mijlocii-mari, scurt conice, cu baza dreapta, de culoare rosu-inchis, cu pulpa consistenta, bine colorata, slab acidulata si intens aromata, de calitate foarte buna pentru masa si industrializare, cu maturare tarzie.
 
Red Gauntlet – unul dintre cele mai cultivate soiuri, are tufa de vigoare mijlocie, fructele mijlocii sau mari, scurt conice cu varful rotunjit, de culoare rosie-inchisa, insusiri de calitate bune si maturare tarzie.
 
Talisman – este un soi mediu viguros, are fructe mijlocii, conice alungite, usor turtite lateral, au culoare rosu-portocaliu, calitatea foarte buna si maturare mijlocie-tarzie.
 
Creasta de cocos – soi viguros, cu tufa rasfirata, cu o mare capacitate de inmultire, formeaza fructe mari sau foarte mari, latite, de culoare rosie-caramizie si varful slab verde. Pulpa este intens colorata la exterior si slab colorata in centru, prezinta un gol central mare, este suculenta, dulce-vinurie, slab aromata si cu perioada de maturare mijlocie.
 
Benton – este un soi cu maturare tarzie, cu fructe mijlocii, conic-alungite, rosii si cu gust mediocru. Planta este foarte productiva, dar este sensibila la Botrytis.
 
Dukat – soi de origine poloneza, foarte productiv, are fructe mijlocii, cordiforme, colorate in rosu inchis, pulpa este consistenta si intens pigmentata, superioara pentru masa si industrializare. 
 

Soiuri remontante

 
Aiko – are vigoare mijlocie, fructe mijlocii, conice, rosii, superioare pentru masa. Este rezistent la ger si seceta, este remontant si are un bun potential de productie.
 
Profusion – este un soi viguros, are fructele sensibile la transport, mijlocii, globuloase sau scurtconice, de culoare rosu-viu, cu pulpa neuniform colorata, slab dulce, de calitate slaba.
 
Red Rich – soi de vigoare medie, cu tufa dresata, foarte productiv, formeaza fructe mici-mijlocii, conice sau sfero-conice, de culoare rosie-inchisa, cu caliciul usor detasabil si pulpa rosie, consistenta, cu sucul incolor, fiind un soi foarte apreciat pentru industrializare si congelare.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016