Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Flori care pot fi plantate vara

flori-care-pot-fi-plantate-vara

Exista numeroase flori care pot fi plantate vara si-ti vor mentine campul vizual inundat de culori fantastice pana toamna tarziu. Iata cateva idei.


In primul rand, sa observam cum se planteaza bulbii de flori de vara.
1. Faci o gaura separata pentru fiecare bulb in parte si nu-i plantezi la o adancime prea mare in sol (adancimea trebuie sa fie cam de 3 ori marimea bulbului).
2. Te asiguri ca partea care inmugureste se afla in sus, acopera bulbiii cu pamant si taseaza usor.
3. De asemenea, distanta dintre bulbi trebuie sa fie de 2 ori marimea bulbului.
 
Toamna, inainte de primul inghet, bulbii trebuie scosi si depozitati pentru a fi plantati primavara urmatoare. Acestia trebuie sa fie pastrati uscati, in pungi de hartie sau in cutii pe care sa le depozitezi intr-un spatiu uscat. Pot fi pastrati si in nisip uscat, dar unele flori de vara sunt mai pretentioase, iar bulbii lor trebuie pastrati in conditii speciale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
In al doilea rand, in lunile iunie - iulie poti planta urmatoarele flori:
  1. Margaretele sau Leucanthemum superbum sunt niste flori ce iti vor aduce cu siguranta zambetul pe buze, ori de cate ori le vei privi. Daca le vei cultiva intr-un sol cu pH neutru, intr-o zona cu multa iarba si daca vei avea grija sa folosesti un insecticid cu spectru larg, te vei bucura de inflorescentele lor de un alb stralucitor vreme de multi ani. Chiar daca odata cu venirea frigului ele se vor usca, in anul urmator vor reveni la viata.
  2. Craitele sau Tagetes patula sunt florile stralucitoare ale verii. Cu siguranta cunosti aceste flori de forma unor globuri galbene sau caramizii, care par a se inmulti de la an la an. Craitele adora soarele si pamantul bine drenat si se inteleg bine cu alte flori, alaturi de care le poti planta. Aceste flori de gradina care infloresc toata vara sunt predispuse la afectiunea numita fainare. Pentru a preveni aceasta problema, este indicat sa le cultivi la o distanta de 20-25 de centimetri una fata de alta, lasand aerul sa circule si impiedicand umezeala.
  3. Petuniile multicolore sau Petunia hybrida sunt binevenite atunci cand vrei sa te bucuri de o multime de flori multicolore care infloresc toata vara. Acestea au forme si nuante diferite. Petuniile cresc fie sub forma unor tufe, fie sub forma unor tufisuri-cascada, pe care le poti planta in ghivece decorative. In ceea ce priveste preferinta petuniilor pentru soare si apa, trebuie sa ai grija ca acestea sa beneficieze de cat mai multa lumina si de un sol cu un drenaj bun. De asemenea, este important sa le feresti de actiunea vantului.
  4. Gladiolele sau Gladiolus hybridus sunt niste flori usor de intretinut, care iti vor umple gradina de culoare. Nuantele in care pot fi admirate sunt numeroase, de la alb si roz delicat pana la rosu inchis, violet, galben si portocaliu. Mai mult chiar, petalele unora dintre gladiole prezinta treceri de la o culoare la alta. Plantarea gladiolelor se face cu grija, pastrand distante de aproximativ 20 de centimetri intre vlastari si fixand suporti de lemn de care tulpinile sa se poata sprijini. De asemenea, este important ca gladiolele sa primeasca o cantitate suficienta de apa si sa fie plantate intr-un sol cu un drenaj bun si bogat in humus.
  5. Lavanda sau Lavandula angustifolia  este una dintre florile cele mai delicate pe care le poti cultiva in gradina ta. Tulpina plantei poate ajunge la o inaltime de 30-100 de centimetri, iar inflorescentele au culori variate, de la alb pana la albastru si violet. Pentru a cultiva lavanda, solul trebuie sa aiba un pH neutru, iar cantitatea de lumina trebuie sa fie generoasa. Daca vei respecta aceste reguli si vei avea grija sa tai tufisurile dupa ce trece perioada de inflorire, pentru a pastra forma rotunda, te vei bucura de lavanda in fiecare an.
  6. Florile de piatra sau Portulaca gradiflora sunt originare din zonele aride ale Americii de Sud. Tulpinile lor au o lungime de aproximativ 20 de centimetri si sunt taratoare. Frunzele sunt suculente si cilindrice, tipice plantelor xerofile. Florile au culori variate, de la rosu si roz pana la galben si alb. Gratie climatului din care provin, florile de piatra tolereaza ariditatea, insa daca vrei sa te bucuri de culorile lor minunate, este indicat sa uzi regulat solul.
  7. Verbina sau Verbena tenuisecta este o planta de ale carei flori colorate intr-o nuanta placuta de violet te poti bucura toata vara. Tulpinile ei pot atinge o inaltime de 25 de centimetri, iar frunzele sunt inguste, dovedind caracterul xerofil al acestei plante originare din America de Sud. Verbina poate supravietui in conditii de umiditate scazuta, insa daca vrei ca planta sa atinga nivelul optim de dezvoltare, este important sa folosesti periodic ingrasaminte pentru sol.
 
Finalmente, nu uita sa alegi ceea ce iti place si sa urmezi sfaturile indicate de vanzator pentru a obtine cele mai bune rezultate!

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.38 din 16 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016