Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 modalitati de a investi in agricultura

3-modalitati-de-a-investi-in-agricultura

Tara noastra are un climat foarte bun pentru agricultura, de aceea persoanele care aleg sa investeasca in acest domeniu pot crea afaceri de viitor. Aceasta arie de activitate este una extrem de variata, care se afla intr-o rapida si substantiala schimbare. Multi au inteles ca poti sa obtii venituri considerabile abordand strategii diferite, ca de exemplu sa devii pionierul unei anumite culturi ori sa achizitionezi terenuri intr-o zona cu potential agricol ridicat.


Afacerile in agricultura sunt la fel de profitabile ca oricare altele, insa trebuie sa stii in ce anume sa investesti la inceput, sa te implici si sa stabilesti un plan de afaceri de succes. Iata trei modalitati avantajoase de a investi in acest sector.

Achizitia de terenuri agricole

Companiile specializate in cumpararea si comasarea terenurilor agricole au un profit avantajos. Piata inca asteapta investitori, asa ca achizitia pamantului arabil reprezinta un business care poate genera castiguri semnificative. Majoritatea investitorilor cauta sa achizitioneze cat mai multe hectare in acelasi loc si intr-o zona cu potential. In Romania, suprafata ideala de cultivare este de 100-150 de hectare, asa ca pentru a deveni profitabil este necesar sa detii o suprafata cat mai mare de teren agricol. In cazul in care iti doresti sa infiintezi anumite culturi vei avea nevoie de mai mult teren pentru ca investitia ta sa fie avantajoasa si aducatoare de profit. O suprafata extinsa este perfecta si daca decizi sa revinzi terenul altor investitori.

Constructia de sere si solare

Multe afaceri in agricultura sunt demarate cu doar cateva mii de euro, dar in cativa ani pot aduce profituri de ordinul zecilor de mii. Cultivarea de legume in sistem ecologic reprezinta una dintre cele mai abordate strategii in sectorul agricol. Bazata pe nevoia de sanatate a oamenilor si de a consuma alimente bio, agricultura ecologica este una dintre cele mai simple modalitati de investitie. Piata are o deschidere extraordinara, mai ales ca de sanatate sunt preocupati toti oamenii de pretutindeni. Ce inseamna asta in punctul de vedere al unui business? Practic, te poti adresa unui public nelimitat, posibilitatile de comercializare a produselor fiind extrem de numeroase.

Constructia de sere si solare nu vizeaza insa doar productia de legume bio, ci poate fi vorba de o multitudine de culturi, unele mai profitabile decat altele. De exemplu, pentru un solar cu flori in ghiveci nu este nevoie de o suprafata prea mare, aproape 100 mp, insa veniturile pot creste considerabil, deoarece solicitarile de flori sunt extrem de mari. Cultivarea rosiilor, a usturoiului, a castravetilor, a plantelor medicinale sau a altor plante cu potential se poate transforma intr-o afacere de succes. Ritmul si consistenta abordarii problemei finantarii proiectelor in agricultura au crescut simtitor in ultima perioada. Astfel ca, daca nu ai fondurile necesare pentru investitii sau economiile tale sunt limitate, insa te bazezi pe ideea ta de afacere, acceseaza un credit agricol de pana la 700.000 de lei. In acest mod, vei reusi sa pui pe picioare un intreg business care sa se dezvolte foarte usor in viitor.

Cumpararea utilajelor agricole

Agricultura are viitor in tara noastra, dar nu in sensul clasic de a trai de pe urma roadelor pamantului pe care il muncesti in mod traditional. Dezvoltarea unei afaceri in sectorul agricol presupune si achizitionarea unor utilaje moderne pentru functionare optima. In prezent, munca in acest domeniu se face in mare parte mecanizat, de aceea utilajele sunt scumpe. Un echipament de putere este perfect atunci cand vorbim de o exploatatie cu combinatii de culturi sau poate care integreaza si o parte zootehnica. Investitia in utilaje se poate dovedi avantajoasa indiferent daca iti creezi o companie prin care sa le inchiriezi altor investitori sau le utilizezi in folosul propriu.

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Modernizarea exploatatiilor agricole, achizitia terenurilor extravilane sau infiintarea de culturi sunt idei de afaceri care pot genera profit. Agricultura inca este unul dintre sectoarele economice cu potential extrem de ridicat, iar preferintele oamenilor pentru produse ecologice face ca orice business derulat in acest sens sa aiba succes inca de la aparitia pe piata.  

 

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.13 din 8 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016