Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 modalitati eficiente de finantare a producatorilor din agricultura

3-modalitati-eficiente-de-finantare-a-producatorilor-din-agricultura

Agricultura este un sector in care nevoia de capital este constanta, investitiile fiind necesare atat pentru dezvoltarea si modernizarea fermelor, cat si pentru cheltuieli curente precum achizitionarea de inputuri sau echipamente agricole, sisteme de irigatii sau terenuri noi.


La aceasta ora exista mai multe variante de finantare disponibile pentru producatorii agricoli, iar mai jos discutam despre o parte dintre cele mai avantajoase si eficiente modalitati la care poate apela un fermier pentru a-si dezvolta afacerea.
 

Credite pentru capital de lucru 

Pentru o afacere care activeaza in domeniul agricol, accesul constant la capital de lucru este o necesitate, indiferent de perioada din an in care se afla. Cu toate acestea, agricultura este un sector influenta puternic de sezonalitate, de multe ori fermierii fiind pusi in situatia de a astepta pana la valorificarea recoltei - sau alt moment favorabil - pentru a avea acces la bani sau a acoperi datorii scadente. 
 
Orice agricultor stie insa ca in activitatea unei ferme pot aparea cheltuieli neprevazute, sau ca exista situatii care necesita investitii imediate, toate fiind importante pentru bunul mers al afacerii. In astfel de situatii, un produs de creditare de la o institutie financiara se poate dovedi o solutie la care orice fermier poate apela pe termen scurt, mediu sau lung.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Astfel de credite agricole pot acoperi nevoi imediate, si pot fi accesate atat de fermierii din sectorul vegetal (cultura mare, cartof, sfecla de zahar, pomicultura, viticultura), cat si de cei care detin ferme avicole sau de bovine. Finantarile pot acoperi necesarul de cheltuieli curente, cum sunt cele pentru capital circulant de lucru - ingrasaminte sau motorina, dar si sumele necesare pentru infiintarea si intretinerea unor culturi agricole. 
 
Aceste instrumente financiare pot asigura un randament crescut al productiei. In aceste cazuri, fermierii pot obtine finantari in avans din valoarea contractului de valorificare a recoltei, finantarea fiind dimensionata in functie de tipul de cultura sau de structura planului de culturi. Sumele pot fi obtinute imediat, urmand ca plata sa fie facuta la recolta, rambursarea fiind corelata cu cash-flow-ul afacerii. 
 

Credite pentru investitii 

Pentru fermierii care doresc sa-si extinda afacerea, alte instrumente importante de finantare sunt cele care se refera la liniile de creditare pentru investitii. Astfel, fermierii pot accesa credite pentru dezvoltarea si inovarea business-ului. Cea mai mare parte dintre acestea se refera la credite pentru achizitia de ferme sau terenuri noi, ori pentru investitii in utilaje, echipamente, sisteme de irigatii sau tehnologii inovatoare. 
 
De pilda, daca doresti un sprijin pentru modernizarea si tehnologizarea afacerii, poti solicita un credit pentru implementarea de solutii digitale de ultima generatie. In contextul in care se pune tot mai mult accent pe sustenabilitate si utilizarea responsabila a resurselor, astfel de credite te vor ajuta sa dezvolti o ferma competitiva si performanta, cu un randament crescut al productiei datorita optimizarii resurselor de care dispune ferma. 
 
Pentru achizitia rapida de echipamente si utilaje agricole poti accesa un credit rapid, fara avans sau birocratie. Acesta poate fi folosit pentru diferite implementuri precum tractoare de capacitate mica, semanatori sau masini de erbicidat, iar plata poate fi facuta la recolta, astfel incat sa nu afecteze fluxul si activitatile agricole.
 
Asadar, daca ai nevoie urgenta de finantare de acest fel poti trimite o solicitare unui reprezentant dedicat din regiunea in care te afli, astfel incat sa gasiti impreuna solutia optima de creditare, Vei primi asistenta la intocmirea dosarului si acces prompt la banii de care ai nevoie, in asa fel incat sa nu fie nevoie sa operezi intreruperi in activitate. 
 

Credite pentru scont si factoring 

Cateodata este posibil sa ai nevoie de bani mai repede decat termenele prevazute in contracte, ori nu dispui de banii necesari pentru achitarea unor scadente. O facilitate de tip Scont si Factoring iti transforma rapid contractele sau facturile in lichiditati. O asemenea solutie financiara iti permite, astfel, sa ai in avans banii de care ai nevoie pentru desfasurarea activitatii din ferma ta, fie ca este vorba despre cheltuieli curente, investitii sau altele.
 
Capitalul de lucru este finantat pe baza incasarii in avans a creantelor, aceasta fiind o solutie potrivita in special pentru afacerile mici si medii care au termene mai mari de incasare, sau se confrunta cu anumite costuri neprevazute.
 
Pentru fermieri, creditele agricole reprezinta o modalitate importanta de finantare, si pot contribui la dezvoltarea si modernizarea afacerii din domeniul agricol. Accesul la finantare imediata poate face diferenta dintre succes si esec in agricultura, asadar este important sa alegi produsul potrivit nevoilor fermei tale! 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016