Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 greseli de evitat in constructia cotetelor din gospodarie

7-greseli-de-evitat-in-constructia-cotetelor-din-gospodarie

Cotetele pentru animale si pasari sunt extrem de importante intr-o gospodarie care planuieste sa-si asigure necesarul de oua atat pentru consum propriu, dar poate si pentru vanzare, chiar daca vorbim in mare masura la nivel local.


In functie de necesitate, poti avea de la 20 de gaini la peste 200 sau chiar mii, daca ai de gand sa faci afaceri in acest sens. In realitate, pentru simplul consum din gospodarie, 10-12 gaini vor fi mai mult decat suficiente pentru a asigura necesarul familiei. Inainte de a te apuca sa ridici un cotet pentru pasari, sunt cateva lucruri de care ar trebui sa tii cont.


7 greseli de evitat in constructia cotetelor din gospodarie:


1. Amplasarea cotetelor este gresita

Tine cont de fiecare data inainte de a decide unde vei amplasa cotetul pentru pasari ca toate gainile prefera mediul calduros. Tocmai din acest motiv ar trebui sa eviti ridicarea cotetului intr-o zona a gospodariei care este deseori afectata de curenti. O alta greseala este tinerea cotetului intr-un spatiu din curte care nu are destula lumina, nu e uscat si nu e plan. O regula de respectat de fiecare data, mai ales pentru perioada de iarna, este ca iesirea din voliera sa stea orientata mereu spre sud, pentru a asigura o incalzire buna chiar si in sezonul rece.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

2. Crezi ca fundatia nu e atat de importanta

Gainile din gospodarie trebuie protejate de rozatoare, insecte, umezeala si frig, motiv pentru care o fundatie solida este extrem de importanta. Una dintre cele mai accesibile la care poti apela in fundatia, dar si pentru delimitarea unui cotet este plasa de Buzau, foarte utila in armarea fundatiilor.


3. Podeaua nu este eficienta pe timpul iernii

De fiecare data cand pui la punct toate detaliile pentru constructia unui cotet, trebuie sa ai in vedere importanta sigurantei si confortului in timpul rece din an. Tocmai din acest motiv este necesar ca podeaua cotetului sa fie de cel putin 20 de centimetri, pentru a asigura o izolare termica eficienta. Poti folosi ciment, scanduri sau lutul cu pleava pentru pardoseala, iar deasupra rumegus, paie sau nisip.


4. Gresesti materialele alese pentru pereti

Unii gospodari vor alege sa construiasca pereti din caramida pentru cotetele din gospodariile lor, insa acest lucru nu este tocmai eficient. Caramida este rece, se umezeste rapid si are probleme mari in pastrarea caldurii in cotet, motiv pentru care chirpiciul, grinzile sau barnele sunt mai utile in a asigura racoare pe timpul verii si caldura in timpul sezonului rece. Un lucru de care trebuie sa tii cont insa este faptul ca peretii trebuie sa fie puternici.


5. Tavanul nu asigura o scurgere eficienta a apei

Cea mai buna solutie pentru tavanul unui cotet este montarea unuia in doua pante, pentru ca apa sa se poata scurge cat mai eficient. Nu uita de vata minerala necesara pentru o buna izolare a cotetului.


6. Ventilarea cotetelor nu este facuta corect

Nu uita de tevile pentru aerisire, dar si de geamurile folosite in acelasi scop, insa si pentru a asigura lumina in cotet. O ventilare gresita a cotetului va afecta destul de mult si productivitatea gainilor.


7. Dimensiunea cotetului este gresita

Fiecare gaina trebuie sa aiba un spatiu de cel putin 20 de centimentri patrati in cotet. De asemenea, ia in considerare si o intrare mai larga, dar si inaltimea cotetului atunci cand il vei ridica. Acestea trebuie sa iti permita sa ai parte de destul spatiu pentru curatarea corecta a cotetului atunci cand va fi cazul.


Sursa foto: Shutterstock / Copyright: Iakov Filimonov
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.97 din 19 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016