Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A „furat meserie” de la elvetieni si a pus pe picioare o ferma de vaci performanta

a-furat-meserie-de-la-elvetieni-si-a-pus-pe-picioare-o-ferma-de-vaci-performanta

Este realizarea fermierului covasnean Muller Zoltan, care detine in prezent 115 vaci la ferma sa din localitatea Bixad.


Cand vine vorba de afaceri de succes in zootehnie, cazul lui Muller Zoltan poate fi oricand dat ca exemplu pozitiv, fermierul covasnean pornind initial de la doua vaci pe care le avea in gospodarie si ajungand in prezent sa detina o ferma cu 115 vaci, pe care a infiintat-o folosind modelul elvetian.
           
A reusit sa ajunga la performanta din prezent in decurs de 14 ani, ideea infiintarii fermei venindu-i in anul 2000. Intrucat nu dispunea de fondurile necesare s-a decis sa plece sa munceasca in strainatate, alegand in acest sens Elvetia. I-au fost de ajuns doar sase luni pentru a strange cativa bani dar si pentru a „fura meserie” de la crescatorii elvetieni, intorcandu-se apoi in tara cu un bagaj consistent de conostinte care l-au ajutat sa isi puna pe picioare ferma.
 
Desi avea calificare de tehnician veterinar, sustine ca cele mai multe lucruri le-a invatat „din mers”, din propria experienta. Cu banii stransi a cumparat vitei cu o structura genetica sanatoasa, pe care o cunostea, intrucat se ocupase personal de inseminari, in calitatea sa de tehnician veterinar. Ferma sa a ajuns astfel la 10 animale, iar lucrurile pareau ca incep sa se miste.
 
In 2008 a aplicat pentru o finantare europeana pe care a si obtinut-o, achizitionadu-si astfel un tractor, masina de hranit si alte utilaje care automatizeaza de fapt ferma, astfel incat munca a fost mult usurata, neavand nevoie de cat de trei angajati. Concomitent, a continuat sa sporeasca efectivele, punand mare accent pe calitatea genetica a animalelor, si ocupandu-se personal de inseminare, pentru a fi sigur de acest lucru.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
A ajuns astfel sa detina in prezent 115 capete dintre care 50 de animale sunt vacci de lapte iar restul vitei, iar munca la ferma ii ocupa cea mai marte parte a timpului, atat lui cat si familiei sale, sotia ocupandu-se cu contabilitatea si cu celelalte acte.
 
Muller Zoltan spune ca va mai incerca sa acceseze bani europeni, intrucat ar avea nevoie de un tractor mai mare, mai performant pentru a obtine rezultate si mai bune. „In urma cu 4 ani am avut tot atatea vaci de lapte ca si acum, insa cantitatea de lapte colectat zilnic a fost mai mica. Succesul se datoreaza atat tehnologiei, cat si materialului genetic. Daca in urma cu 4 ani am avut 600 de litri de lapte zilnic, acum am 1.000, asadar se vede diferenta. Cred ca cel mai important e sa iubesti ceea ce faci, sa muncesti cu placere si cu pricepere. Cat despre banii europeni… ii sfatuiesc pe cei care au dubii sa aiba incredere in aceste oportunitaţi, sa acceseze acesti bani pentru ca merita tot efortul”, a declarat fermierul covasnean, citat de Covasnamedia.ro. Acesta a mai precizat ca nu isi face griji pentru cei 1.000 de litri de lapte obtinuti, intrucat are un contract incheiat cu Covalact, care colecteaza de la el intreaga cantitate.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016