Afaceri culinare. Retete din carne de melc
Carnea de melc ramane o delicatesa dorita de orice gurmand, datorita aromei intense. Melcii sunt o specialitate a gastronomiei franceze, iar resturantele care ii introduc in meniu se bucura de profituri mari.
Sos de melci
Ingrediente: 10-15 melci, o ceapa, 3-4 sardel de Lisa, usturoi, faina, supa de vaca, 2 galbenusuri, zeama de la o lamaie.
Mod de preparare: Se fierb 10-15 melci in apa sarata, se scoat cu furculita din casute, se spala bine si se taie coditele. Se toaca bine cu o ceapa, 3-4 sardel de Lisa curatite si bine spalate, si cu putin usturoi. Se face un rantas intr-o cratita, dintr-o lingura de unt si 2 linguri de faina.
Cand rantasul este rumen, se pune tocatura de melci si supa de vaca, atat cat cere sosul. Se bat in sosiera 2 galbenusuri de ou, cu zeama de la o lamaie, se pune sosul peste ele, cate putin, amestecand bine.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Mod de servire: Se servesc calzi cu un vin bun.
Melci fierti in vin
Ingrediente: 50 de melci, 1 pahar otet, 1 lingura sare, 1 pahar cu vin, 1 ceapa, 1 morcov, 3-4 catei de usturoi, 1/4 lingurita pulbere cu cimbru, 2 foi de dafin, 12 boabe de piper.
Mod de preparare: Se spala melcii bine in mai multe ape (daca au capac, acesta se desprinde usor cu varful unui cutitas ascutit). Se pun intr-un vas incapator si se toarna peste ei un pahar de otet si o lingura de sare.
Se amesteca pentru a fi bine cuprinsi, se tin astfel 2 ore ca sa se dizolve complet sucurile ce le contin. Se scurg si se spala in mai multe ape, dupa care se pun la fiert cu 1,5l apa rece si se lasa sa fiarba la foc domol 3 ore. Mod de servire: Se servesc calzi cu zeama de lamaie sau suc de catina.
Salata de melci
Ingrediente: melci (cati doriti), otet, ulei, sare, piper si patrunjel verde sau leustean.
Mod de preparare: Se fierb melcii, se scot din scoica cat sunt fierbinti, cu un ac mare sau cu o furculita cu dinti lungi. Se pregatesc cu otet, ulei, sare, piper si verdeata. Mod de servire: Se pot sevi in cochilii umplandu-le cu aceasta compozitie sau separat cu salata verde.
Cochilii umplute cu salata de melci
Melci... natur
Ingrediente: 3/4 melci, 1/4 unt, sare, marar, patrunjel
Mod de preparare: Se arunca melcii dupa ce au fost spalati in apa clocotita cu sare. Se scot, se taie talpa (pe care se tarasc) pentru ca acolo le sunt organele. Va ramane un muschi alb care se taie bucati (sau nu). Se amesteca melcii cu untul si celelalte ingrediente, se baga inapoi in cochilie si apoi la cuptor, nu pentru mult timp pentru a nu se topi untul.
Mod de servire: Se pot servi si reci.
Melci cu mujdei
Ingrediente: 120-140 de melci, 40-50 g usturoi, 150 g morcovi, 150 g ceapa, 30 g sare, 30 ml otet, 10 g foi de dafin, 50 ml vin rosu.
Mod de preparare: Se spala melcii de mai multe ori, dupa care se introduc in apa clocotita cu sare. Se scot apoi din cochilie cu ajutorul unei furculite cu dinti lungi si se curata. Intr-un vas se taie marunt ceapa si morcovii, se adauga melcii fara cochilie si curatati, foile de dafin, restul de sare si se pun la fiert. Dupa aproximativ o ora de fiert, se adauga otetul, mujdeiul de usturoi si vinul rosu. Se mai lasa cca. 10 min.
Mod de servire: Se servesc calzi cu un vin bun.
Melci la gratar
Ingrediente: 40-50 de melci cu cochilie, sare sau alte condimente, patrunjel verde sau leustean. Mod de preparare: Melcii se curata foarte bine pe toata suprafata cochiliei cu ajutorul unei periute aspre, apoi se spala in 2-3 ape, dupa care se pun la prajit pe un gratar sub care carbunii sunt bine incinsi. Melcii se aseaza pe gratar cu deschiderea cochiliei in sus si se presara putina sare sau alte condimente utilizate la fripturi.
Mod de servire: Dupa ce s-au prajit, melcii se servesc calzi, impreuna cu frunze de patrunjel verde sau leustean si cu un vin bun.
Melci rasol
Ingrediente: 60-100 de melci, un pahar de otet, un pahar de vin alb, o lingura de sare, 1-2 cepe, 2 foi de dafin, 5-6 catei de usturoi, frunze de patrunjel verde, o lamaie, putin cimbru sau alte condimente de friptura.
Mod de preparare: Dupa ce melcii s-au fiert si au fost extrasi din cochilie, se elimina tubul digestiv si glandele anexe, iar apoi partea carnoasa se clateste in mai multe ape, dupa care se pun la fiert intr-un vas cu apa in care s-au introdus ceapa, patrunjelul, cimbrul, piperul boabe, otetul si sarea, eliminandu-se spuma ce se ridica la suprafata in timpul fierberii.
Spre final se adauga vinul, de preferinta rosu. Dupa aproximativ 30 de minute de la adaugarea vinului, melcii se scot pe o farfurie tapetata cu frunze de patrunjel sau leustean si se garnisesc cu felii de lamaie.
Mod de servire: Se servesc calzi.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.