Care sunt beneficiile plantatiei de Paulownia?
Paulownia a capatat o imensa popularitate pentru ca este un copac care creste repede, drept si maietuos, are frunze mari si flori superbe, se regenereaza rapid iar lemnul sau este usor, rezistent si lesne prelucrabil.
Acest copac este multi-functional si revolutionar de origine chineza, un arbore absolut miraculos din mai multe puncte de vedere, dar atuul sau cel mai mare consta in faptul ca are cea mai rapida crestere din lume.
In numai sase luni se inregistreaza o viteza de crestere de 2-3 metri in inaltime si 4-6 centimetri in diametru. In termeni reali, arborele Paulownia este intr-adevar un copac de viitor.
Beneficiile lemnului de Paulownia
- Paulownia este arborele cu cea mai rapida crestere din lume: 20 metri in 3 ani, in conditii de ingrijire corecta. In doar 9 ani poate atinge inaltimea maxima! Este un fapt cunoscut ca arborele poate ajunge la stadiul de maturitate pe deplin in doar 8-10 ani si poate produce pana la 1 metru cub de cherestea in acest timp.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
- Se regenereaza rapid, de aici si supranumele de copac al pasarii Pheonix. Aceasta inseamna ca se pot recolta minimum 3 si maximum 5 rotatii de crestere a lemnului fara a fi nevoie de replantare.
- Lemnul sau este de esenta dura, cu aspect frumos, curat, neted, fara noduri. Paulownia este ideal pentru confectionarea de mobila, cherestea si nu numai. Lemn de granulatie foarte fina, Paulownia se dovedeste extrem de potrivit pentru constructia prefabricatelor, paletelor, panourilor de constructie, mobilierului casnic pentru placarea unor cladiri sau mijloace de transport si agrement, cum ar fi avioane, barci usoare, rulote etc
- Lemnul prezinta un grad ridicat de prelucrabilitate.
- Paulownia este cu 30% mai usor decat orice alt lemn de esenta tare, de doua ori mai usor decat stejarul, spre exemplu. Este un tip de lemn asemanator celui de balsa. Cunoscut si sub numele de „aluminiul din lemn”, este valorificat pe piata lemnului de lux, pentru iahturi, avioane usoare, instrumente muzicale si mobila scumpa. Valoarea comerciala a lemnului de Paulownia se apropie de cea a nucului.
- Lemnul de Paulownia are un grad de umiditate foarte redus, calitate care determina uscarea sa rapida in aer liber in cca. 30-60 de zile.
- Este un foarte bun izolant termic si electric.
- Este de 2 ori mai rezistent la foc decat fagul, desi arde la temperaturi mai inalte, degaja o mare cantitate de energie (are o putere calorica de 3680KJ). Paulownia ofera o rezistenta ignifuga datorata continutului sau scazut in rasinoase si uleiuri (temperatura de aprindere foarte ridicata). Caldura rezultata prin arderea a 2 kg de lemn Paulownia echivaleaza cu cea rezultata in urma arderii unui litru de motorina. 10.
Folosit ca lemn de combustibil se comporta excelent. Cu toate proprietatile minunate si utilizarile copacilor Paulownia, cele cunoscute de-a lungul secolelor si cele recent descoperite, acest arbore cu siguranta merita o examinare suplimentara. Beneficiile potentiale in agricultura, mediu si industrie abia au inceput sa fie explorate si utilizate.
Cine stie cat de multe alte domenii ale societatii umane, ale lumii noastre, ar putea beneficia in viitor de aceasta "bijuterie agroforestiera". Paulownia aduce randamente ridicate, prin imbunatatirea solului si a mediului si prin angrenarea unor costuri minime de intretinere.
Plantatia de Paulownia
Inca din 1972 s-a pus baza studierii in laborator a Paulowniei si a fost modificata genetic, imbunatatindu-se astfel rezistenta la temperaturi fie ridicate (+50), fie scazute (- 30).
Pentru a creste cu succes Paulownia este nevoie sa respectati cateva reguli simple.
- Evitati plantarea in timpul perioadelor cu temperaturi extreme
- Plantarea sa se faca in soluri bine drenate
- Cultura sa fie aparata de buruieni, cel putin pana la stabilizarea plantatiei
- Sa beneficieze de o buna fertilizare pentru a creste cat mai rapid
- Sa i se asigure necesarul de apa in timpul verii
- Sa aplicati taieri si toaletari specifice pentru a obtine o buna productie de lemn
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>