Cresterea prepelitelor. Procesul de incubatie
Procesul de crestere al prepelitelor nu este complicat si nici solicitant, dar necesita totusi o doza importanta de atentie, mai ales in ceea ce priveste conditiile de igiena. De mare ajutor este faptul ca prepelitele se imbolnavesc greu. Sunt anumite boli pe care pasarile, in general, le fac; dar prepelitele - nu.
Cea mai simpla varianta de start este cu un incubator si cu un prim lot de oua fecundate.
Ouale fecundate se pun in incubator, la o temperatura de 37 – 38 grade C si o umiditate a aerului de 65 - 70%, unde se tin timp de 15 zile. Foarte important este ca rastelele cu oua sa fie rotite la fiecare 12 ore, la 90 grade C , prin aceasta impiedicandu-se lipirea embrionului de coaja.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome
Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...
Oferta Speciala
valabila 48h
Dupa 15 zile, ouale se muta in eclozionator, cam la aceeasi temperatura de cca 37 grade C, dar la o umiditate crescuta, de 85 - 90%. Aici ele stau pe site de ecloziune si nu se mai rotesc.
In a 16-a si a 17-a zi ies puii. In a 17-a zi, puii se muta in eleveuza, o incapere a carei podea este acoperita cu talas si care este incalzita artificial cu o sursa suspendata. In eleveuza, puii au tavi cu furaj si adapatori din plastic. Se tin aici cca doua saptamani, iar temperatura se scade treptat cu cate 1 grad C, astfel incat la sfarsitul celor doua saptamani puii sa fie acomodati cu 24 grade C. Acesta este momentul in care se muta in bateriile de crestere.
Bateriile sunt niste custi din sarma otelita, pozitionate una peste alta si prevazute cu adapatoare, tava pentru furaj si jgheab pentru colectarea oualor. Capacitatea lor este impresionanta: intr-o singura baterie, care ocupa o suprafata de sub 1 mp, pot intra peste 1.000 de pasari. Dupa inca o saptamana petrecuta in baterii, prepelitele incep sa se oua.
Prepelita face in jur de 300 de oua pe an. Devine productiva la varsta de 40 de zile, atinge un maxim de ouat la 80 de zile si mentine acest nivel timp de doua luni, dupa care productivitatea ei incepe sa scada.
Din acest motiv, este mai rentabil ca la varsta de 6 - 7 luni prepelitele sa fie sacrificate si sa le fie valorificata carnea, altfel ele ar continua sa consume furaj, dar fara un randament de ouat multumitor.
![Redactia Agroromania](https://agroromania.manager.ro/images/autori/redactia-agroromaniaautor_avatar.jpg)
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Cultura de goji. Cum ingrijesti plantele
Goji este considerat un fruct minune. Este fructul tineretii si, adaugam noi, al prosperitatii. Randamentul unei plantatii de goji este de 2.250 kg fructe uscate/ hectar la arbustii de 3 ani si de 4.050 kg fructe uscate /hectar la arbustii de 5 ani.... citeste mai mult>>
Ce mai cultiva fermierii romani? Cartofi mov!
Nu este usor sa alegi afacerea in agricultura in care sa investesti, este nevoie sa iti pui gandurile in ordine, sa analizezi ideea, cum ar putea fi mai bine materializata, sub ce forma. Una dintre afacerile care ti s-ar potrivi, mai ales daca ai teren la tara, este cultivarea cartofilor mov. Sa afl... citeste mai mult>>