Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Planuri de afaceri

Procesul de crestere al prepelitelor nu este complicat si nici solicitant, dar necesita totusi o doza importanta de atentie, mai ales in ceea ce priveste conditiile de igiena. De mare ajutor este faptul ca prepelitele se imbolnavesc greu. Sunt anumite boli pe care pasarile, in general, le fac; dar prepelitele - nu.
Cea mai simpla varianta de start este cu un incubator si cu un prim lot de oua fecundate.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Ouale fecundate se pun in incubator, la o temperatura de 37 – 38 grade C si o umiditate a aerului de 65 - 70%, unde se tin timp de 15 zile. Foarte important este ca rastelele cu oua sa fie rotite la fiecare 12 ore, la 90 grade C , prin aceasta impiedicandu-se lipirea embrionului de coaja.
Dupa 15 zile, ouale se muta in eclozionator, cam la aceeasi temperatura de cca 37 grade C, dar la o umiditate crescuta, de 85 - 90%. Aici ele stau pe site de ecloziune si nu se mai rotesc.
In a 16-a si a 17-a zi ies puii. In a 17-a zi, puii se muta in eleveuza, o incapere a carei podea este acoperita cu talas si care este incalzita artificial cu o sursa suspendata. In eleveuza, puii au tavi cu furaj si adapatori din plastic. Se tin aici cca doua saptamani, iar temperatura se scade treptat cu cate 1 grad C, astfel incat la sfarsitul celor doua saptamani puii sa fie acomodati cu 24 grade C. Acesta este momentul in care se muta in bateriile de crestere.
Bateriile sunt niste custi din sarma otelita, pozitionate una peste alta si prevazute cu adapatoare, tava pentru furaj si jgheab pentru colectarea oualor. Capacitatea lor este impresionanta: intr-o singura baterie, care ocupa o suprafata de sub 1 mp, pot intra peste 1.000 de pasari. Dupa inca o saptamana petrecuta in baterii, prepelitele incep sa se oua.
Prepelita face in jur de 300 de oua pe an. Devine productiva la varsta de 40 de zile, atinge un maxim de ouat la 80 de zile si mentine acest nivel timp de doua luni, dupa care productivitatea ei incepe sa scada.
Din acest motiv, este mai rentabil ca la varsta de 6 - 7 luni prepelitele sa fie sacrificate si sa le fie valorificata carnea, altfel ele ar continua sa consume furaj, dar fara un randament de ouat multumitor.
Din acest motiv, este mai rentabil ca la varsta de 6 - 7 luni prepelitele sa fie sacrificate si sa le fie valorificata carnea, altfel ele ar continua sa consume furaj, dar fara un randament de ouat multumitor.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News