Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresterea prepelitelor. Procesul de incubatie

cresterea-prepelitelor-procesul-de-incubatie

Procesul de crestere al prepelitelor nu este complicat si nici solicitant, dar necesita totusi o doza importanta de atentie, mai ales in ceea ce priveste conditiile de igiena. De mare ajutor este faptul ca prepelitele se imbolnavesc greu. Sunt anumite boli pe care pasarile, in general, le fac; dar prepelitele - nu.


 
Cea mai simpla varianta de start este cu un incubator si cu un prim lot de oua fecundate.
 
Ouale fecundate se pun in incubator, la o temperatura de 37 – 38 grade C si o umiditate a aerului de 65 - 70%, unde se tin timp de 15 zile. Foarte important este ca rastelele cu oua sa fie rotite la fiecare 12 ore, la 90 grade C , prin aceasta impiedicandu-se lipirea embrionului de coaja.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Dupa 15 zile, ouale se muta in eclozionator, cam la aceeasi temperatura de cca 37 grade C, dar la o umiditate crescuta, de 85 - 90%. Aici ele stau pe site de ecloziune si nu se mai rotesc.
 
In a 16-a si a 17-a zi ies puii. In a 17-a zi, puii se muta in eleveuza, o incapere a carei podea este acoperita cu talas si care este incalzita artificial cu o sursa suspendata.  In eleveuza, puii au tavi cu furaj si adapatori din plastic. Se tin aici cca doua saptamani, iar temperatura se scade treptat cu cate 1 grad C, astfel incat la sfarsitul celor doua saptamani puii sa fie acomodati cu 24 grade C. Acesta este momentul in care se muta in bateriile de crestere.
 
Bateriile sunt niste custi din sarma otelita, pozitionate una peste alta si prevazute cu adapatoare, tava pentru furaj si jgheab pentru colectarea oualor. Capacitatea lor este impresionanta: intr-o singura baterie, care ocupa o suprafata de sub 1 mp, pot intra peste 1.000 de pasari. Dupa inca o saptamana petrecuta in baterii, prepelitele incep sa se oua.
 
Prepelita face in jur de 300 de oua pe an. Devine productiva la varsta de 40 de zile, atinge un maxim de ouat la 80 de zile si mentine acest nivel timp de doua luni, dupa care productivitatea ei incepe sa scada.

Din acest motiv, este mai rentabil ca la varsta de 6 - 7 luni prepelitele sa fie sacrificate si sa le fie valorificata carnea, altfel ele ar continua sa consume furaj, dar fara un randament de ouat multumitor.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016