Cultura de sofran. Accesarea fondurilor europene
Submasura 4.1 „Investitii in exploatatii agricole” se incadreaza, conform regulamentului (Ce) nr. 1.305/2013, art.17, in masura 4 „Investitii in active fizice” - si contribuie la domeniile de interventie DI 2A „Imbunatatirea performantei economice a tuturor fermelor si facilitarea restructurarii si modernizarii fermelor, in special in vederea cresterii participarii si orientarii catre piata, cat si a diversificarii agricole” si DI 5D „reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si de amoniac din agricultura”.
Solicitanti eligibili
Solicitantii eligibili pentru sprijinul acordat prin submasura 4.1 sunt fermierii definiti conform regulamentului (Ce) 1307/2013, art. 4, ca fiind persoane fizice sau juridice sau un grup de persoane fizice sau juridice, indiferent de statutul juridic pe care un astfel de grup si membrii sai il detin in temeiul legislatiei nationale, ale caror exploatatii se situeaza pe teritoriul romaniei si care desfasoara o activitate agricola.
Categoriile de beneficiari eligibili care pot primi fonduri nerambursabile sunt:
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
- Persoana fizica autorizata: infiintata in baza O.U.G. nr. 44/2008, cu modificarile si completarile ulterioare.
- Intreprindere individuala: infiintata in baza O.U.G. nr. 44/2008, cu modificarile si completarile ulterioare.
- Intreprindere familiala: infiintata in baza O.U.G. nr. 44/2008, cu modificarile si completarile ulterioare.
- Societate in nume colectiv - SNC: infiintata in baza legii nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
- Societate in comandita simpla - SCS: infiintata in baza legii nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
- Societate pe actiuni - SA: infiintata in baza legii nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
- Societate in comandita pe actiuni - SCA: infiintata in baza legii nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
- Societate cu raspundere limitata - SRL: infiintata in baza legii nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
- Societate comerciala cu capital privat: infiintata in baza legii nr. 15/1990, cu modificarile si completarile ulterioare.
- Institute de cercetare - dezvoltare, precum si centre, statiuni si unitati de cercetare-dezvoltare si didactice, inclusiv universitati avand in subordine statiuni de cercetare-dezvoltare si didactice (definite potrivit legislatiei nationale in vigoare privind organizarea si functionarea acestora) din domeniul agricol cu personalitate juridica, de drept public sau privat (infiintate in baza hotararii Guvernului de infiintare si functionare specifice, in cazul celor de drept public, si in baza statutului de functionare, in cazul celor de drept privat) – doar pentru unitatile de productie agricola inregistrate la APIA.
Cerinte
Solicitantul trebuie sa respecte urmatoarele:
- sa fie persoana fizica autorizata si sa desfasoare activitati economice – intreprindere individuala, intreprindere familiala sau persoana juridica romana;
- sa actioneze in nume propriu;
- sa asigure surse financiare stabile si suficiente pe tot parcursul implementarii proiectului.
Urmatoarele categorii de solicitanti/beneficiari pot depune proiecte aferente masurilor/submasurilor de investitii derulate prin PNDR 2014-2020, cu respectarea urmatoarelor conditii, dupa caz:
- solicitantii/beneficiarii/membrii asociatiilor de dezvoltare intercomunitara, dupa caz, inregistrati in registrul debitorilor AFIR, atat pentru Programul SaPard, cat si pentru FEADR, care achita integral datoria fata de AFIR, inclusiv dobanzile si majorarile de intarziere pana la semnarea contractelor de finantare;
- solicitantii care s-au angajat prin declaratie pe propria raspundere, la depunerea cererii de finantare, ca vor prezenta: dovada cofinantarii private si/sau proiectul tehnic la data semnarii contractului si nu prezinta aceste documente la data prevazuta in notificare, numai in cadrul sesiunii continue a anului urmator;
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.