Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cultura de sofran: intretinere si business

Sofranul mareste vitalitatea si energia disponibile in corpul uman. datorita incredibilelor sale calitati adaptogene, sofranul poate sustine organismul pentru a face fata lipsei cronice de energie, stresului si pierderii de vitalitate. este ideal pentru a trata burnout-ul si oboseala cronica. Sofranul este considerat una dintre cele mai bune plante pentru sustinerea organismului in timpul incercarilor dificile din viata.
Sofranul ajuta de asemenea la curatarea si purificarea organismului in profunzime si la restabilirea echilibrului intestinal.
Ce utilizari culinare are sofranul?
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
Daca luam in calcul pretul pe gram, sofranul este fara indoiala foarte scump; pe de alta parte, sofranul este si foarte pregnant si, prin urmare, folosit in cantitati farmaceutice: un gram de sofran dureaza mult mai mult decat cantitatea dintr-un alt condiment cumparata cu aceeasi suma.
Jumatate de lingurita de sofran (cam o cincime de gram) este, de exemplu, suficienta pentru un litru de budinca de sofran, cu conditia ca sofranul sa fie de o calitate rezonabila.
Clima si sol
Un sol mediu cu reactii neutre pana la alcaline este potrivit pentru cultivarea sofranului. terenurile care primesc ploaie de 30 pana la 40 cm si sunt acoperite cu zapada in timpul iernii sunt potrivite pentru cultivare.
Ploile de primavara sunt favorabile pentru promovarea producerii de noi bulbi, in timp ce un al doilea val de ploi la sfarsitul verii sau la inceputul toamnei incurajeaza inflorirea abundenta.
Pregatirea solului
Suprafata cultivata este impartita in parcele de aproximativ 1000 metri patrati (20 x 40-50 m). O sapa este utilizata pentru prepararea patului; patru brazde paralele, 2 cu 2, sunt taiate la o adancime de aproximativ 10 cm pe o lungime de 10-15 cm.
Fertilizarea

Plantarea
Cand bulbii sunt plantati la mai putin de aceasta adancime radacinile devin (radacini contractile) mari si carnoase, caz in care bulbul nu creste, deoarece materialul de rezerva este stocat in aceste radacini si bulbul-mama este aproape in intregime consumat de acestea
Vreti sa transformati cultura intr-o afacere?

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 3 voturiUltima ora
- » Maximizarea randamentului culturilor de cereale: 4 investitii inteligente pentru micii fermieri
- » AFIR: Fermierii trebuie sa tina cont de cateva sfaturi importante
- » Afaceri culinare. Retete din carne de melc
- » 3 modalitati eficiente de finantare a producatorilor din agricultura
- » Ciuperci mici si ciuperci mari: pricipalele culturi