Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cultura de sofran: intretinere si business

cultura-de-sofran-intretinere-si-business

Sofranul mareste vitalitatea si energia disponibile in corpul uman. datorita incredibilelor sale calitati adaptogene, sofranul poate sustine organismul pentru a face fata lipsei cronice de energie, stresului si pierderii de vitalitate. este ideal pentru a trata burnout-ul si oboseala cronica. Sofranul este considerat una dintre cele mai bune plante pentru sustinerea organismului in timpul incercarilor dificile din viata.


 
Consumarea sofranului intre mese permite o mai buna absorbtie a principiilor sale active si ii creste de zece ori efectele. Consumat in timpul mesei, sofranul ajuta la lupta impotriva digestiei dificile. acesta ajuta in mod special ficatul, vezica biliara, stomacul, dar si rinichii, pancreasul si intestinele, stimuland sistemul digestiv in ansamblul sau.

Sofranul ajuta de asemenea la curatarea si purificarea organismului in profunzime si la restabilirea echilibrului intestinal.
 

Ce utilizari culinare are sofranul?

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
Sofranul este cel mai scump condiment din lume (orice sub 4 euro pe gram este suspect de ieftin; explicatia poate fi oricare, de la „probabil de contrabanda”, pana la „probabil nu este deloc sofran”). In tarile producatoare, pretul este, desigur, mult mai mic (a zecea parte). Singurul condiment comparabil ca pret sunt trufele.
 
Aroma sofranului este unica si nu exista substitut pentru el, dar daca nu este disponibil, vanilia, apa de kewra, apa de trandafiri sau boabele tonka pot constitui alternative pentru sofran in retetele de dulciuri si prajituri.

Daca luam in calcul pretul pe gram, sofranul este fara indoiala foarte scump; pe de alta parte, sofranul este si foarte pregnant si, prin urmare, folosit in cantitati farmaceutice: un gram de sofran dureaza mult mai mult decat cantitatea dintr-un alt condiment cumparata cu aceeasi suma.

Jumatate de lingurita de sofran (cam o cincime de gram) este, de exemplu, suficienta pentru un litru de budinca de sofran, cu conditia ca sofranul sa fie de o calitate rezonabila.
 

Clima si sol

Sofranul se dezvolta bine in climat temperat, la altitudini de la 1500 m pana la 2400 m. Sofranul necesita soluri lutoase, bine drenate si uscate, obisnuite, de gradina.

Un sol mediu cu reactii neutre pana la alcaline este potrivit pentru cultivarea sofranului. terenurile care primesc ploaie de 30 pana la 40 cm si sunt acoperite cu zapada in timpul iernii sunt potrivite pentru cultivare.

Ploile de primavara sunt favorabile pentru promovarea producerii de noi bulbi, in timp ce un al doilea val de ploi la sfarsitul verii sau la inceputul toamnei incurajeaza inflorirea abundenta.
 

Pregatirea solului

Precedand plantarea bulbilor, solul este arat la o adancime de aproximativ 30 cm si lasat sa se odihneasca pentru o perioada – de la cateva saptamani la toata iarna.

Suprafata cultivata este impartita in parcele de aproximativ 1000 metri patrati (20 x 40-50 m). O sapa este utilizata pentru prepararea patului; patru brazde paralele, 2 cu 2, sunt taiate la o adancime de aproximativ 10 cm pe o lungime de 10-15 cm.
 

Fertilizarea

Solul este fertilizat cu gunoi de grajd maturat (circa 30 tone/ha). la ultima cioplire din luna septembrie, sunt aplicate si incorporate 40 de unitati de N, 30 de unitati de si 40 de unitati de O pe ha. unii cultivatori aplica o alta portiune de 30 de unitati de N in luna martie sub forma de N. In unele cazuri, se observa simptome clorotice, iar acestea sunt atribuite unor deficiente de Fe sau Mn.

Plantarea

Ordinea de plantare preferata este de patru randuri (doua cate doua) pe plasture. Pe fiecare rand bulbii sunt fie in contact unul cu altul sau la o distanta de 1-1,5 cm, cu o adancime de plantare de 8-10 cm.

Cand bulbii sunt plantati la mai putin de aceasta adancime radacinile devin (radacini contractile) mari si carnoase, caz in care bulbul nu creste, deoarece materialul de rezerva este stocat in aceste radacini si bulbul-mama este aproape in intregime consumat de acestea
 

Vreti sa transformati cultura intr-o afacere?

Daca doriti sa va mariti veniturile, puteti demara o afacere cu ajutorul acestei culturi. Veniturile estimate pentru cultura de sofran  sunt de 25.000 euro.
 
Cultura de sofran este o afacere extrem de profitabila pentru fermierii romani care au curajul sa mizeze pe plante mai putin cunoscute. Bazandu-se pe declaratiile cultivatorilor de sofran, reiese ca de pe un hectar de sofran, un fermier poate „recolta” venituri substantiale.
 
– 1 ha ... 5 kg
 
– 1 kg ... 5.000 euro
 
– 5 kg x 5.000 euro = 25.000 eur
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016