Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferme de melci interioare

ferme-de-melci-interioare

Aceasta tehnologie are la baza un mediu controlat in care melcii se vor inmulti si vor creste. Climatul pe care-l puteti mentine in acest mediu controlat (un spatiu inchis) se va apropia cat mai mult posibil de conditiile ideale de reproducere si dezvoltare a melcilor.


Fata de tehnologia de crestere exterioara, aici supravegherea melcilor este permanenta. In plus, se bazeaza foarte mult pe hranirea intensiva a melcilor, cu nutreturi obtinute in mod artificial (dar fara a neglija suportul de plante furajere din ferma).

Daca prima tehnologie este favorita italienilor, aceasta este predominanta in Franta, avand la activ o existenta de cel putin 20 de ani. Cresterea in spatii inchise duce in timp, conform opiniei unor specialisti, la dereglari genetice importante. Aceasta parere nu este insa impartasita de catre comunitatea stiintifica, ideea sustinuta de catre crescatorii in medii interioare fiind ca un climat permanent controlat duce, dimpotriva, la o calitate sporita a carnii de mele.
 
In Romania sunt folosite fermele interioare bazate pe tuneluri de plastic. Sunt ieftine si se construiesc usor. Prezinta insa un dezavantaj major temperatura si umiditatea.Trebuie sa luati in calcul faptul ca in tunelul de plastic va fi cu aproximativ 15°C mai cald ca afara. Nu uitati ca, la temperaturi de peste 27-28°C, melcii vor intra in hibernare si nu vor mai creste!
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Tehnologia are avantajul de a permite recoltarea melcilor pe toata perioada anului. Experienta spune ca aceste ferme sunt recomandate in zone cu variatii foarte mari de temperatura de la un anotimp la altul, fiind raspandite in special in nordul Europei.

Daca aveti un contract ferm cu o companie sau un restaurant care doreste sa va preia productia de melci la fiecare doua luni, de exemplu, atunci va puteti indrepta catre acest sistem. Avantajul, asadar, este dat de posibili tatea aprovizionarii permanente a pietei cu melci proaspeti, la preturi care, in perioadele de criza. Ajung la de doua sau chiar de trei ori pretul normal.

Dezavantajul este ca sunteti legat de ferma 24 de ore din 24 si 7 zile din 7. Un mediu controlat de crestere presupune monitorizare permanenta. De asemenea, investitia initiala, precum si costurile de derulare a afacerii sunt de cel putin 2-3 ori mai mari decat in cazul fermei in aer liber.
 
Va recomandam tehnologia de crestere interioara in cazul in care ferma este amplasata intr-un loc in care se produc permanent inundatii sau temperaturile sunt extrem de mari.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016