Ferme de melci interioare
Aceasta tehnologie are la baza un mediu controlat in care melcii se vor inmulti si vor creste. Climatul pe care-l puteti mentine in acest mediu controlat (un spatiu inchis) se va apropia cat mai mult posibil de conditiile ideale de reproducere si dezvoltare a melcilor.
Fata de tehnologia de crestere exterioara, aici supravegherea melcilor este permanenta. In plus, se bazeaza foarte mult pe hranirea intensiva a melcilor, cu nutreturi obtinute in mod artificial (dar fara a neglija suportul de plante furajere din ferma).

Daca prima tehnologie este favorita italienilor, aceasta este predominanta in Franta, avand la activ o existenta de cel putin 20 de ani. Cresterea in spatii inchise duce in timp, conform opiniei unor specialisti, la dereglari genetice importante. Aceasta parere nu este insa impartasita de catre comunitatea stiintifica, ideea sustinuta de catre crescatorii in medii interioare fiind ca un climat permanent controlat duce, dimpotriva, la o calitate sporita a carnii de mele.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
In Romania sunt folosite fermele interioare bazate pe tuneluri de plastic. Sunt ieftine si se construiesc usor. Prezinta insa un dezavantaj major temperatura si umiditatea.Trebuie sa luati in calcul faptul ca in tunelul de plastic va fi cu aproximativ 15°C mai cald ca afara. Nu uitati ca, la temperaturi de peste 27-28°C, melcii vor intra in hibernare si nu vor mai creste!
 
Tehnologia are avantajul de a permite recoltarea melcilor pe toata perioada anului. Experienta spune ca aceste ferme sunt recomandate in zone cu variatii foarte mari de temperatura de la un anotimp la altul, fiind raspandite in special in nordul Europei.

Daca aveti un contract ferm cu o companie sau un restaurant care doreste sa va preia productia de melci la fiecare doua luni, de exemplu, atunci va puteti indrepta catre acest sistem. Avantajul, asadar, este dat de posibili tatea aprovizionarii permanente a pietei cu melci proaspeti, la preturi care, in perioadele de criza. Ajung la de doua sau chiar de trei ori pretul normal.

Dezavantajul este ca sunteti legat de ferma 24 de ore din 24 si 7 zile din 7. Un mediu controlat de crestere presupune monitorizare permanenta. De asemenea, investitia initiala, precum si costurile de derulare a afacerii sunt de cel putin 2-3 ori mai mari decat in cazul fermei in aer liber.
 
Va recomandam tehnologia de crestere interioara in cazul in care ferma este amplasata intr-un loc in care se produc permanent inundatii sau temperaturile sunt extrem de mari.
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

De ce este important sa analizam laptele si cum ne ajuta analizoarele?
De ce este important sa analizam laptele si cum ne ajuta analizoarele?
Laptele curat si bine verificat inseamna produse lactate mai bune si mai...
Cum sa reduci costurile energetice in industria alimentara in 2025
Cum sa reduci costurile energetice in industria alimentara in 2025
In acest context, monitorizarea parametrilor critici din procesul de productie devine o...
Investitii masive in sectorul agricol. MADR suplimenteaza bugetul DR-22
Investitii masive in sectorul agricol. MADR suplimenteaza bugetul DR-22
MADR va suplimenta interventia DR-22 cu suma de 249.061.176 de...
Taieri in bugetul MADR. Ce trebuie sa stie fermierii in 2025
Taieri in bugetul MADR. Ce trebuie sa stie fermierii in 2025
Conform documentului, MADR va avea un buget cu aproximativ 6% mai mic fata de 2024, cu credite...

Idei de afaceri in agricultura

Lavanda este cultivata de mii de ani pentru parfumul sau deosebit, dar si pentru proprietatile sale calmante si antiseptice. Este utilizata pentru fabricarea parfumurilor si a uleiurilor esentiale. De asemenea, este una dintre cele mai puternice plante de leac din lume, care ofera alinare atat fizic... citeste mai mult
Sectorul agricol a cunoscut o dezvoltare semnificativa in ultimii ani, impulsionata de tehnologia avansata care optimizeaza procesele cotidiene din ferme. Cresterea cererii pentru produse lactate de calitate a pus presiune asupra fermierilor sa isi modernizeze metodele de lucru. Astfel, instalatiile... citeste mai mult
Afacerea cu struti ofera o gama larga de produse ce pot fi oferite spre vanzare.... citeste mai mult


Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016