Fratia Bacilor Ardeleni, infiintata de 5 fermieri din Cluj
Fratia Bacilor Ardeleni a fost infiintata de 5 fermieri din Cluj, iar laptele colectat va fi procesat intr-o fabrica din localitatea Mociu.
Ideea infiintarii asociatiei apartine lui Stefan Moldovan, unul dintre fondatorii Carmangeriilor Moldovan, care si-a dorit sa frucifice potentialul local si sa ofere micilor producatori sansa de a valorifica mai eficient laptele. Asociatia de tip lant scurt reuneste in prezent cinci fermieri din judetul Cluj: Stefan si Cosmin Moldovan, Martin Bologh, Colceru Dragos Iuliu, Ion- Dorin Rus si Viorel Delean.
“Suntem un grup de crescatori de animale, de producatori de lapte, care ne-am unit fortele si ne dorim sa cream branzeturi calitative in Transilvania. Ne unește dorința de a păstra tradițiile romanești, ardelenești, de creștere a animalelor și de producere a branzeturilor artizanale. Formăm impreună o familie de fermieri, ghidati de aceleași principii, valori și respect pentru muncă, animale și natură”, a declarat Stefan Moldovan.
Reprezentantii asociatiei considera ca asocierea producatorilor de lapte este vitala, mai ales ca, in ultimii ani, cresterea vacilor de lapte se dovedeste o afacere greu de sustinut pentru producatorii mici. In ultimii ani, fermierii s-au plans de pretul redus pe care acestia il primesc pe litrul de lapte de la marile firme colectoare. In cele mai multe cazuri pretul platit de procesator unui fermier trece cu greu de un leu, in timp ce in magazine acesta se vinde la un pret chiar si de cinci ori mai mare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
”Laptele este colectat de la fermierii locali, parteneri in cadrul Fratiei Bacilor Ardeleni, iar mai apoi este procesat in fabrica de la Mociu care apartine Atelierului de Lapte. Aici sunt produse o gama larga de branzeturi din lapte proaspat de vaca si de oaie precum (telemea de vaca, de oaie si mixta, branza de burduf, cascaval, crema de branza si rulade de branza si sunca) dupa retete traditionale care vor purta eticheta Atelierul de Lapte, Fratia Bacilor Ardeleni garantand calitatea laptelui colectat”, se arata in comunicat.
In ultima luna, au fost procesati 1.500 de litri de lapte zilnic, iar in curand capacitatea de procesare va ajunge la 2.500 de litri de lapte pe zi. Produsele facute la Mociu vor fi comercializate, pentru inceput, in magazinele Cosm-Fan si Moldovan. Asociatia de tip lant scurt ofera membrilor unele beneficii. Astfel, fermierii au la dispozitie o fabrica moderna in care laptele poate fi procesat, vanzarea produselor se face direct catre consumatorul final fara intermediari, membrii au oportunitatea de a crea noi produse, de a imbunatati calitatea acestora, de a atrage noi tipuri de consumatori, de a depasi vanzarile din zonele rurale si de a patrunde pe pietele urbane din Cluj.
”In Romania, piata branzeturilor este in continua dezvoltare, iar potrivit statisticilor, branzeturile reprezinta jumătate din valoarea totală a pieței lactatelor. Consumul de branzeturi in Romania depaseste 100.000 de tone anual, conform ultimelor date. Studiile arata ca jumatate dintre romani consuma branzeturi de 1-3 ori pe saptamana, iar 4 din 10 includ acest aliment in meniul zilnic”, se arata in comunicatul citat de News.ro.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.