Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Goji - fructul care te poate imbogati

goji-fructul-care-te-poate-imbogati

Fructele se comercializeaza cu precadere uscate sau procesate. Ele au o aroma care combina gustul de nuca cu cel de fructe de padure. De asemenea, se remarca nota pregnanta de aciditate a fructelor.


 
Planta este foarte rezistenta la ger, tolerand chiar si temperaturi de -25°C. Ca limita superioara de temperatura, arbustul este rezistent si la seceta, putand suporta temperaturi de 40°C. 
 
De altfel, Goji suporta seceta mai bine decat alti arbusti fructiferi. Mai mult, Goji este un arbust nepretentios, care vegeteaza pe orice tip de sol si nu necesita lucrari extensive de ingrijire. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
Totusi, productivitatea plantei atinge un maxim cu recadere in solurile bine drenate, dar va creste eficient si pe soluri usor nisipoase. 
 
Goji prefera expozitiile insorite sau semiumbroase si un grad mediu de umiditate a solului. Fructele sale se coc incepand din luna august pana in octombrie si sunt consumate mai ales in stare uscata. 
 
Goji incepe sa infloreasca in iunie si sa rodeasca in august, avand in acelasi timp pe ramuri atat boboci, cat si flori, fructe verzi si fructe coapte. Florile sunt hermafrodite, pozitionate individual pe ramurile tinere.
 

Plantarea

 
Goji se cultiva cu precadere primavara. Puietii obtinuti dupa sfarsitul lunii august trebuie tinuti peste iarna intr-un spatiu luminos, racoros si aerisit.
 
Pentru a insamanta Goji, este importanta in primul rand pregatirea amestecului de sol initial. Dupa cum am mai mentionat, Goji nu sunt pretentiosi si pot creste in orice tip de sol, de la sol argilos la sol nisipos, cu conditia sa se asigure un drenaj corespunzator.
 
In mod evident, pentru culturile bio se recomanda solul organic. Acesta poate fi folosit si pentru culturile normale, pentru primele luni de viata ale plantelor, pentru ca acestea sa se dezvolte armonios ulterior. 
 
Insa pentru cresterea cat mai eficienta este recomandat solul organic pentru primele 6 luni, pentru ca in aceasta perioada plantele sunt vulnerabile. Solul este bine sa aiba un pH situat intre 8,2 si 8,6.
 
Pregatirea terenului si fertilizarea de baza se realizeaza similar altor specii de arbusti. Aceasta consta in inlaturarea vegetatiei existente sau a resturilor de culturi anterioare, urmata de nivelarea de baza, afanarea si fertilizarea de baza, in cazul in care terenul nu a fost ingrasat la culturile premergatoare.
 
Se sapa gropi de adancimea radacinilor puietilor, dar care au o latime de doua ori mai mare decat radacina, pentru ca aceasta sa se poata intinde. Este recomandabil ca plantele sa aiba o distanta de 1 m intre ele. 
 
Dupa fasonarea radacinii, aceasta este asezata cu grija in pamant, iar solul este tasat cu atentie, pentru a nu afecta radacina. Puietii nou-plantati se uda generos, operatiune care se va repeta zilnic pana cand planta dezvolta noi lastari.
 
Este bine ca in primul an de la plantare arbustul sa fie udat o data pe saptamana in cantitati mai mari decat cate putin in fiecare zi. Astfel, plantele isi vor dezvolta un sistem solid de radacini in adancime. 
 
Iarba si buruienile trebuie tinute sub control, pentru a nu sufoca puietii tineri si pentru a nu le consuma resursele de apa. Ele pot fi suprimate prin mulcire – un strat de 10 cm de mulci, alcatuit din turba, rumegus, balegar sau paie, are beneficii duble: hraneste planta de Goji si, in acelasi timp, nu permite razelor soarelui sa patrunda la vegetatia de jur imprejur, suprimand asadar buruienile. 
 
In cazul plantarii unor arbusti de doi ani sau mai mari, prima recolta va aparea in acelasi an, spre sfarsitul verii. Arbustii de un an vor putea fi recoltati in anul ulterior plantarii.

Profita de reducerile de pana la 80% de sarbatori! Descopera in ce idei de afaceri poti investi...click AICI pentru detalii si comenzi<<

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.17 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016