
Fructele se comercializeaza cu precadere uscate sau procesate. Ele au o aroma care combina gustul de nuca cu cel de fructe de padure. De asemenea, se remarca nota pregnanta de aciditate a fructelor.
Planta este foarte rezistenta la ger, tolerand chiar si temperaturi de -25°C. Ca limita superioara de temperatura, arbustul este rezistent si la seceta, putand suporta temperaturi de 40°C.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
De altfel, Goji suporta seceta mai bine decat alti arbusti fructiferi. Mai mult, Goji este un arbust nepretentios, care vegeteaza pe orice tip de sol si nu necesita lucrari extensive de ingrijire.
Totusi, productivitatea plantei atinge un maxim cu recadere in solurile bine drenate, dar va creste eficient si pe soluri usor nisipoase.
Goji prefera expozitiile insorite sau semiumbroase si un grad mediu de umiditate a solului. Fructele sale se coc incepand din luna august pana in octombrie si sunt consumate mai ales in stare uscata.
Goji incepe sa infloreasca in iunie si sa rodeasca in august, avand in acelasi timp pe ramuri atat boboci, cat si flori, fructe verzi si fructe coapte. Florile sunt hermafrodite, pozitionate individual pe ramurile tinere.
Plantarea
Goji se cultiva cu precadere primavara. Puietii obtinuti dupa sfarsitul lunii august trebuie tinuti peste iarna intr-un spatiu luminos, racoros si aerisit.
Pentru a insamanta Goji, este importanta in primul rand pregatirea amestecului de sol initial. Dupa cum am mai mentionat, Goji nu sunt pretentiosi si pot creste in orice tip de sol, de la sol argilos la sol nisipos, cu conditia sa se asigure un drenaj corespunzator.
In mod evident, pentru culturile bio se recomanda solul organic. Acesta poate fi folosit si pentru culturile normale, pentru primele luni de viata ale plantelor, pentru ca acestea sa se dezvolte armonios ulterior.
Insa pentru cresterea cat mai eficienta este recomandat solul organic pentru primele 6 luni, pentru ca in aceasta perioada plantele sunt vulnerabile. Solul este bine sa aiba un pH situat intre 8,2 si 8,6.
Pregatirea terenului si fertilizarea de baza se realizeaza similar altor specii de arbusti. Aceasta consta in inlaturarea vegetatiei existente sau a resturilor de culturi anterioare, urmata de nivelarea de baza, afanarea si fertilizarea de baza, in cazul in care terenul nu a fost ingrasat la culturile premergatoare.
Se sapa gropi de adancimea radacinilor puietilor, dar care au o latime de doua ori mai mare decat radacina, pentru ca aceasta sa se poata intinde. Este recomandabil ca plantele sa aiba o distanta de 1 m intre ele.
Dupa fasonarea radacinii, aceasta este asezata cu grija in pamant, iar solul este tasat cu atentie, pentru a nu afecta radacina. Puietii nou-plantati se uda generos, operatiune care se va repeta zilnic pana cand planta dezvolta noi lastari.
Este bine ca in primul an de la plantare arbustul sa fie udat o data pe saptamana in cantitati mai mari decat cate putin in fiecare zi. Astfel, plantele isi vor dezvolta un sistem solid de radacini in adancime.
Iarba si buruienile trebuie tinute sub control, pentru a nu sufoca puietii tineri si pentru a nu le consuma resursele de apa. Ele pot fi suprimate prin mulcire – un strat de 10 cm de mulci, alcatuit din turba, rumegus, balegar sau paie, are beneficii duble: hraneste planta de Goji si, in acelasi timp, nu permite razelor soarelui sa patrunda la vegetatia de jur imprejur, suprimand asadar buruienile.
In cazul plantarii unor arbusti de doi ani sau mai mari, prima recolta va aparea in acelasi an, spre sfarsitul verii. Arbustii de un an vor putea fi recoltati in anul ulterior plantarii.
Afla mai multe detalii despre cultivarea acestor fructe cu ajutorul ghidului complet "3 culturi profitabile - Goji, Merisoare, Aronia"...click AICI pentru detalii si comenzi<<
Afla mai multe detalii despre cultivarea acestor fructe cu ajutorul ghidului complet "3 culturi profitabile - Goji, Merisoare, Aronia"...click AICI pentru detalii si comenzi<<

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 4.17 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News