Publicat in: Planuri de afaceri
Incubatoarele de prepelite - o afacere tot mai raspandita printre fermieri
Pentru a porni o astfel de afacere, nu este nevoie de o investitie foarte mare, iar profitul incepe sa apara foarte curand.
De cativa ani, romaniii au descoperit beneficiile consumului de oua de prepelita si ca atare, cererea pe piata interna a crescut brusc, fermele de prepelite devenind in acest context o afacere rentabila.
 
Au existat insa fermieri care s-au gandit ceva mai departe, infiintand afaceri pentru a le furniza pasarile celor care doreau sa infiinteze aceste ferme. Astfel, au aparut incubatoarele de prepelite, afacere ce necesita o investitie mica, cu un profit garantat, in conditiile in care cererea de pasari si oua este foarte mare la acest moment.
 
Printre primii fermieri din Romania care au infiintat un astfel de incubator s-au numarat sotii Muresan din judetul Brasov, care isi amintesc ca au pornit la drum in urma cu cativa ani, investind doar 200 de lei.  Din aceasta suma, 150 de lei i-a costat dispozivul - incubatorul propriu -zis - iar cu 50 de lei au cumparat 200 de oua pe care le-au pus la clocit.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Primii clienti au fost prietenii si cunoscutii, care mai intai au apelat la ei pentru ouale de prepelita, ulterior dorindu-si sa aiba propriile pasari, astfel ca mica investitie s-a transformat treptat intr-o afacere.
 
Microferma sotilor Muresan a inceput astfel sa aiba comenzi din toata tara, distribuind atat oua cat si prepelite si sicubatoare pentru cei care doreau sa inceapa o afacere asemanatoare.
 
Sanda Constantin este una dintre clientele micorfermei sotilor Muresan, care,si-a pornit la randul sau propria afacere, plecand de la ideea acestora. Investitia a constat in reralizarea unui rastel metalic pe care au fost amplasate custile si maternitatea pentru prepelite, dupa care a achizitionat incubatorul si ouale, suma totala investita fiind de 4.400 de lei.
 
Crescatorii spun ca puii de prepelita ajung la maturitate in 6 saptamani, cu conditia sa fie tinut intr-un mediu uscat si calduraos, dupa cele 6 saptamani ajungand sa faca primele oua. Prepelita face doua oua pe zi, o data la 14 ore, proprietarul unui astfel de incubator putand comercializa atat ouale cat si prepelitele vii.
 
„ E inca mult loc pe piata. Oricine are o gospodarie, oricat de mica, poate incepe sa creasca prepelite. Un start potrivit ar fi undeva la 250-300 de prepelite. Asta ar insemna o investite intre 3000 si 5000 de RON, o investitie destul de mica”, spune Miodin Muresan, care a mai precizat ca in cazul sau, investitia a fost amortizata in 10 luni.  „300 de prepelite produc cam 8400 de oua pe luna. Un ou se vine cu 30 de bani. Rezulta un venit de 2500 de lei. Daca scadem 750 de lei hrana si 100 de lei utilitatile, tot ramanem cu 1600 de lei profit curat pe luna”, a mai precizat fermierul.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.67 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

De ce este important sa analizam laptele si cum ne ajuta analizoarele?
De ce este important sa analizam laptele si cum ne ajuta analizoarele?
Laptele curat si bine verificat inseamna produse lactate mai bune si mai...
Cum sa reduci costurile energetice in industria alimentara in 2025
Cum sa reduci costurile energetice in industria alimentara in 2025
In acest context, monitorizarea parametrilor critici din procesul de productie devine o...
Investitii masive in sectorul agricol. MADR suplimenteaza bugetul DR-22
Investitii masive in sectorul agricol. MADR suplimenteaza bugetul DR-22
MADR va suplimenta interventia DR-22 cu suma de 249.061.176 de...
Taieri in bugetul MADR. Ce trebuie sa stie fermierii in 2025
Taieri in bugetul MADR. Ce trebuie sa stie fermierii in 2025
Conform documentului, MADR va avea un buget cu aproximativ 6% mai mic fata de 2024, cu credite...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016