Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Planta care te vindeca si te imbogateste

planta-care-te-vindeca-si-te-imbogateste

Castravetele amar se inscrie printre plantele medicinale, producand o cantitate mare de insulina. Acesta se poate planta in camp, dar si in spatii protejate, precum solariile. Este o planta viguroasa, care creste mult, astfel este necesara existenta unui sistem de sustinere.


Planta in sine este asemanatoare vitei de vie, o planta agatatoare cu flori galbene delicate si frunze adancite. Iubeste soarele si umiditatea scazuta si necesita udare regulata.

Profita de reducerile de pana la 80% de sarbatori! Descopera in ce idei de afaceri poti investi...click AICI pentru detalii si comenzi<<

Fructele sale ovale si lungi de culoare verde, texturate, sunt la fel de crocante ca un castravete, dar extrem de amare pentru papilele gustative. Atunci cand fructele sunt coapte, acestea se rup cu un pocnet caracteristic. Acestea sunt recunoscute pentru proprietatile lor medicinale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Castravetele amar poate fi crescut si cultivat chiar in curtea casei. Planta necesita in jur de 90 de zile de vreme calda pentru a produce o tartacuta de calitate.

Clima din Romaniei permite dezvoltarea acestei plante in conditii optime, dar se poate cultiva si in vase de 5 litri sau jardiniere. Dupa insamantare, Mormodica dezvolta frunze in aproximativ 11 zile si flori de la 40 la 50 de zile. Dupa fertilizare, fructele se vor dezvolta in aproximativ 10 zile.
 

Beneficiile castravetelui amar

Diabetul zaharat de tip 2 si complicatiile acestuia
 
Studiile au demonstrat o imbunatatire semnificativa d.p.d.v. statistic a tolerantei la glucoza la diabeticii de tip 2 carora li s-a administrat Momordica Charantia.

Aceasta are rol in conservarea celulelor β pancreatice si a functiilor acestora. Datele obtinute din studiile clinice atesta ca aportul suplimentar de castravete amar poate duce la micsorarea unor parametri principali, cum ar fi HbA1c si glicemia si, prin urmare, reduce cu pana la 42% riscul de a dezvolta sechele in aceasta populatie de pacienti.
 
Cultura castravetelui antidiabet
 
Studiu clinic: Pentru 40 pacienti diagnosticati cu diabet zaharat tip 2, s-aadministrat Momordica charantia sub forma de tableta. Utilizarea dozei de 100 mg/kg/zi, a aratat un efect mai rapid (15 minute) si de mai scurta durata (30 de minute) pentru stimularea secretiei de insulina decat placebo, rezultand mai mici variatii ale glicemiei legate de masa.

Concluzia: Acest produs pe baza de plante are potentialul de a fi utilizat pentru reducerea hiperglicemiei postprandiale.
 
Neuropatia diabetica
 
Este o complicatie a diabetului zaharat ingrijoratoare si poate fi o cauza de handicap sever. Momordica Charantia poate sa intarzie sau sa previna neuropatia indusa de diabet, actionand ca antioxidant, prevenind dezvoltarea de anomalii functionale cauzate de diabetul zaharat. 


 
Dislipidemii 
 
Efecte hipolipemiante ale Momordica Charantia rezulta din inhibarea activitatii lipazei pancreatice si ulterior scaderea absorbtiei lipidelor. Diminuarea semnificativa a trigliceridelor si a colesterolului LDL si cresterea HDL colesterol s-au observat in toate studiile. 
 
Obezitate
 
Un alt mecanism prin care castravetele amar scade glicemia in mod indirect, este prin reducerea tesutului adipos si normalizarea tolerantei la glucoza. Obezitatea sau grasimea corporala excesiva reprezinta un factor de risc major pentru a dezvolta diabet zaharat de tip 2. Mai mult de 80 de procente din diabeticii de tip 2 sunt obezi sau supraponderali.

Excesul de tesut adipos, in special in jurul abdomenului, determina celulele organismului sa devina rezistente la insulina proprie si conduce la hiperglicemie. De aceea, multi diabetici supraponderali pot imbunatati glicemia scazand in greutate prin alimentatia corecta si exercitii fizice regulate.

O alta cale pentru diabetici de a pierde in greutate este utilizarea de suplimente pe baza de plante, cum ar fi Momordica Charantia. Extractele Momordica Charantia inhiba dezvoltarea a numeroase bacterii gram-negative si grampozitive, inclusiv E. coli, Salmonella, Shigella, Staphylococcus, Pseudomonas, Streptobacillus, Streptococcus, Helicobacter pylori, si organisme parazitare E. histolytica si Plasmodium falciparum.
 
Efectul antiviral in cazul HIV, HSV, Polio
 
Se realizeaza prin afectarea replicarii virale deoarece Momordica Charantia inhiba sinteza proteinelor in celulele infectate.
 
Hipertensiunea arteriala
 
Momordica charantia poate produce o normalizare a presiunii arteriale sistolice. Incidenta hipertensiunii arteriale a crescut la persoanele cu diabet zaharat tip 2.

Diabetul reprezinta in sine un risc major de morbiditate si mortalitate cardiovasculara. Acest risc este considerabil crescut de co-existenta hipertensiunii arteriale.

Profita de reducerile de pana la 80% de sarbatori! Descopera in ce idei de afaceri poti investi...click AICI pentru detalii si comenzi<<

 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016