Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Schisandra. Piata de desfacere

schisandra-piata-de-desfacere

Este de precizat faptul ca, plantele medicinale si aromatice reprezentand un segment mic din activitatea agricola a acestei tari, exista extrem de putine date agregate la nivel national, dar, mai ales, local despre acest domeniu.


In al doilea rand, in Romania activitatea de cultivare si prelucrare a plantelor medicinale si aromatice nu a reprezentat o prioritate in politicile agricole nationale. Aceasta activitate a constituit si, din pacate, inca mai constituie tinta eforturilor individuale initiate de intreprinzatorii particulari care se lupta fara nici un fel de protectie cu competitorii care provin, in special, din Asia.
 

Principalele tendinte pe piata din Romania

 
- Marii producatori si prelucratori s-au faramitat dupa privatizare. Nu a existat o politica de stat pentru trecerea eficienta a acestor companii in proprietate privata.
 
- Terenurile au fost retrocedate proprietarilor, iar echipamentele nu au fost modernizate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
- S-a prabusit reteaua de producatori/ furnizori rurali care alimentau firmele de stat si institutele de cercetari din domeniu. Micii fermieri nu au fost stimulati sa isi continue activitatea si, in prezent, a disparut baza de productie care a asigurat o buna parte din export.
- In mare masura, a fost pierduta baza genetica a institutelor nationale de profil. Procesul de privatizare a distrus decenii de cercetare prin care diferinte plante medicinale si aromatice au fost imbunatatite pentru adaptarea la conditiile de mediu si pentru cresterea productiei.
 
- Lipsa de investitii in productia si prelucrarea de plate medicinale si aromatice a facut care o parte din specialisti sa migreze spre alte domenii de activitate. Din fericire, multi cercetatori, ingineri, tehnicieni au fost recuperati de firmele private care au aparut pe piata. Se resimte necesitatea de formare a unei noi generatii de experti in domeniu atat in productie (cultivare si prelucrare), cat si in cercetarea stiintifica.
 
- Au aparut mai multi producatori particulari locali care au pornit de la zero. Unii dintre acestia nici nu au provenit din domeniu, ci au fost atrasi de posibilitatea obinerii de venituri avantajoase.
 
- Companiile care s-au impus pe piata au integrat activitatea proprie de cultivare si recoltare a plantelor medicinale si aromatice cu activitatea industriala de prelucrare si cu activitatea comerciala. Acest proces de integrare pe verticala conduce la reducerea costurilor de productie si la asigurarea competitivitatii pe pietele nationale si internationale.
 
- Unii producatori de suplimenti alimentari sunt dispusi sa achizitioneze materie prima in care agentul activ are o pondere scazuta datorita pretului extrem de convenabil. Principalii furnizori de plante medicinale si aromatice sub standardele europene sunt China si Egipt.
 
- Fermierii se afla intr-o pozitie dezavantajoasa fata de producatorii de suplimenti alimentari si medicamente deoarece: contractele se incheie doar pentru un singur an (deci, nu isi pot planifica dezvoltarea afacerii), nu pot concura cu preturile de dumping din China si Egipt. In plus, daca nu vand produsele la preturile oferite de marii achizitori, raman cu marfa in propria curte.
 
- Noile reglementari europene care presupun asigurarea trasabilitatii materiei prime si a ingredientelor din suplimentii alimentari reprezinta o oportunitate pentru producatorii locali interesati sa colaboreze cu institute de cercetari si cu firme inovatoare din domeniu.
Piata globala este impartita intre trei mari centre de colectare, prelucrare si comercializare a plantelor medicinale: Germania (pentru Europa), SUA (pentru America de Nord si America de Sud), Hong Kong (pentru Asia si Africa). Ca atare, fermierii care doresc sa exporte plante medicinale si aromatice si derivate trebuie sa acceseze una dintre aceste piete.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016