Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Planuri de afaceri

Motivul principal il constituie cererea mare din partea tarilor arabe.
Saptamana aceasta, pretul graului romanesc pe bursa este in crestere datorita faptului ca cererea este foarte mare din partea statelor arabe, cunoscute ca si consumatori importanti de grau. Dupa ce saptamana trecuta Egiptul a achizitionat 120.000 de tone de grau romanesc si alte tari si-au manifestat interesul sa achizitioneze grau de pe piata noastra.
In ultimele zaile, mai multe tari precum Arabia Saudita, Iordania sau Maroc s-au aratat interesate sa cumpere grau romanesc. Motivul pentru care acestia prefera sa ia din tara noastra in detrimentul altora, precum Franta, in care graul este mai ieftin, este calitatea superioara a acestuia.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Proteina in graul romanesc este de 12 in timp ce in cel francez este de 10, iar diferenta de pret este de 17 euro la tona, iar arabii par nu fi atat de interesati de pret cat de calitate.
In aceasta saptamana pretul graului romanesc este de 207 euro, in crestere fata de saptamana trecuta.
Autoritatile egiptene au achizitionat 175 de mii de tone de grau, dintre care 120.000 de tone este grau romanesc pentru care au platit un pret mediu de 270,17 dolari/tona, bani care includ si transportul marfii pana la destinatie. Acest pret este cel mai mare pe care l-a platit Egiptul anul acesta pe tona de grau, fiind cu 4% mai mult decat a platit recent pentru graul francez si cu 3,4% peste pretul platit in luna iulie pe graul din Romania.
Surprinzator pentru specialisti este faptul ca egiptenii au renuntat la a mai cumpara grau francez, desi pretul acestuia este cu mult sub cel din Romania. Si graul rusesc a fost scos din calcul, in acest caz, fiind vorba de pretul prea mare cerut de bursele de la Moscova.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News