Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Soiuri hibrizi de salcie energetica. Factorii de succes ai unei afaceri

soiuri-hibrizi-de-salcie-energetica-factorii-de-succes-ai-unei-afaceri

Soiurile de salcie energetica cu cele mai bune rezultate si care s-au impus prin parametrii tehnici, sunt cele inregistrate de cercetatorii suedezi. Astfel, in ultimii 10 ani, prin studii aplicate, performanta unor soiuri a crescut si cu 50%. Vorbim de specii cu o productie foarte buna, dar si cu o rezistenta crescuta la boli, daunatori sau ger.


Inger (EU 11635)

 
Este un soi provenit din incrucisarea unei specii ruse (din zona Novoszibirszk) cu specia Jorr. Se dezvolta mai bine pe sol uscat decat alte specii si este caracterizat de o crestere rapida. Este rezistent la rugina frunzei si la daunatori si are o productie medie.
 
Nu numai ca incepe perioada de vegetatie mai devreme, dar o si termina mai devreme decat alte soiuri. Are o foarte buna toleranta la inghet. Frunzele sale cad de la inceputul lunii octombrie, prin urmare, tijele au timp pentru a deveni suficient de uscate pentru a se putea incepe recoltarea in luna noiembrie.
 
Descriere: are o tulpina de culoare verde inchis si este un soi stufos, datorita numarului mai mare de lastari secundari. Acesti lastari secundari (lastari sileptice) nu sunt rezistenti si cad la pregatirea materiei de inmultire. La recoltare, materia lemnoasa este mai uscata decat la soiul Tora. Continutul de apa al materialului vegetal este de aproximativ 44-52%. Transportul materialului este economic, avand in vedere continutul de apa. Valoarea de 35% poate fi atinsa in termen de 4-6 saptamani.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
 

Tora (EU 627)

 
Este obtinuta prin incrucisarea unei specii siberiene cu SW-ORM. Tora este o salcie siberiana cu performante ridicate de productie. Este de asemenea, rezistenta la daunatori si la rugina frunzei.
 
Descriere: are ramuri lungi si un trunchi mai redus in comparatie cu alte specii. Tulpina este de culoare maro-inchis si este lucioasa. Tulpina este adeseori curbata, mostenind aceasta particularitate de la specia Sarpe (SW-ORM). Curbarea poate diferi de la an la an, in functie de vreme, dar si de tratamentul cu chimicale. Aceasta specie nu este agreata de animalele salbatice, fiind evitata de iepuri, caprioare si cerbi.
 

Tordis (EU 9288)

 
Tordis a fost obtinut din incrucisarea speciilor Tora si Ulv si are o dezvoltare extraordinara chiar din primul an. Astfel, in zonele din sudul Suediei si in Polonia a ajuns rapid la inaltimi de peste 4 m. Specia Tordis rezista la rugina frunzei.
 

Doris

 
Doris provine din incrucisarea unei specii ruse (din zona Kirov) si a unei specii poloneze cu frunze late. Acest lucru este insa mai putin important.
 
Important este faptul ca este o specie foarte rezistenta la ger si la daunatorii care ataca frunzele. Nu este insa prea rezistenta la rugina frunzei. Are o productie medie si umiditate scazuta la recoltare. Specia are frunze late si animalele salbatice sunt atrase sa consume lastarii tineri.
 

Sven (EU 11635)

 
Sven provine din incrucisarea speciilor Jorun si Bjorn. Este o specie cu performante ridicate de productie, la fel ca Tora. Este de asemenea, rezistenta la rugina frunzei. insa daunatorii prefera sa consume lastarii plantei.
 
Sven are frunze lanceolate (orientate in sus) si un trunchi drept cu ramuri mai rare. Datorita tolerantei sale excelente la salinitate, acest soi poate fi folosit in tratarea apelor uzate.
 

Jorr (EU 0626)

 
Este o specie olandeza, caracterizata prin cresterea rapida in perioada plantarii. Are performante ridicate de productie si o rezistenta medie la rugina frunzei. Planta are o tulpina de culoare verde-inchis si se dezvolta stufos, cu multi lastari. Jorr poate fi utilizat cu succes la epurarea apei reziduale, dezvoltandu-se optim si in astfel de medii.
 

Torhild (EU 5286)

 
Torhild a rezultat din incrucisarea speciilor Tora si ORM. Atat performanta de productie cat si rezistenta la rugina frunzei sunt de nivel mediu. Desi provine din doua specii diferit curbate, Torhild dezvolta un trunchi relativ drept, are frunze lanceloate, cu ramuri mai rare, la fel ca Tora.
 

Gudrun (EU9312)

 
Aceasta varietate se caracterizeaza printr-o toleranta foarte mare la inghet. Gudrun are un continut de apa relativ scazut la recoltate. Are o tulpina ampla si frunzis dens. La inceput, Gudrun se dezvolta foarte incet. De aceea, este necesara o protectie mai indelungata a plantelor tinere contra buruienilor.
 

Klara (EU 21757)

 
Este specia cea mai rentabila dintre cele tolerante la ger. A fost obtinuta in 2000 dintr-un hibrid ce continea o clona ruseasca si specia de salcie Olof. Este rezistenta la rugina frunzei.
 

Karin (EU 15235)

 
Obtinut din incrucisarea hibridul Salix schweriini si o clona ruseasca este un soi cu frunze inguste in forma de lance de si o culoare rosie caracteristica. Este tolerant la ger si la rugina frunzei. Tulpinile sunt galbui- maronii si drepte.
 

Soiul Karin

 
Mai sunt cateva varietati, pe care le intalnim insa foarte rar:
 
- Stina – EU 27271;
- Lisa – EU 27272 (in conditii climatice mediteraneene, spre exemplu, in Italia a dat randamente bune si este potrivit pentru cultivarea in Europa Centrala);
- Dimitrios – EU 27447 (Grecia).
 
Iata recomandarile facute de specialistii de la Kontrastwege in privinta alegerii soiurilor in functie de zonarea terenului. Soiuri recomandate pentru zone cu inghet sistematic
 
- Gudrum
- Doris 
- Karin
- Tora
 
Soiuri recomandate pentru zone mai calde
 
- Tora 
- Tordis 
- Sven
- Inger
 
Soiuri recomandate pentru zone mai secetoase:
 
- Tordis 
- Inger
 

Factori de succes ai unei afaceri cu salcie energetica

 
- Amplasarea si calitatea solului pe care se infiinteaza plantatia.
- Selectarea soiului, in raport cu conditiile climatice, amplasamentul culturii, sol, precum si calitatea butasilor folositi.
- Stapanirea tuturor informatiilor tehnologice legate de plantarea si ingrijirea salciei.
- Modul de ingrijire pe tot parcursul primului an de plantare. Respectarea cu strictete a tehnologiei aferente primului an este deosebit de importanta.
- Proximitatea apei sau a unui sistem de irigatie, in special pentru primul an de viata al plantatiei.
- Planificarea si logistica recoltei.
- Aderarea la o comunitate de producatori sau distribuitori pentru o desfacere avantajoasa din punct de vedere financiar.
 

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016