Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 greseli de evitat pentru o toaletare mai rapida a pomilor din gradina in aceasta primavara

5-greseli-de-evitat-pentru-o-toaletare-mai-rapida-a-pomilor-din-gradina-in-aceasta-primavara

Primavara este ultimul moment in care mai poti face toaletarea pomilor din gradina, daca ai fugit in toamna de aceasta responsabilitate. Toaletarea este un proces extrem de important, pentru a evita dezvoltarea daunatorilor, din cauza coroanelor dese, dar si pentru a creste semnificativ eficienta stropirilor. Pentru obtinerea unei coroane spectaculoase, sunt cateva recomandari pe care trebuie sa le respecti inainte de a incepe toaletarea, dar si lucruri pe care trebuie neaparat sa le eviti, altfel poti risca chiar distrugerea pomilor din gospodarie.


1. Nu folosesti uneltele potrivite

Foarfecele speciale pentru crengi sau fierastraul sunt doua unelte pe care trebuie trebuie sa le ai in magazie, dar s-ar putea sa nu fie suficiente pentru o toaletare completa si corecta a gradinii. Una dintre cele mai rapide si eficiente metode pentru a duce la bun sfarsit aceasta responsabilitate in primavara asta este utilizarea unei drujbe profesionale, extrem de utile in viata oricarui gradinar experimentat. Poti termina treaba mai repede si, in acelasi timp, obtine rezultate mult mai bune.


2. Dezinfectarea ustensilelor

Ustensilele folosite pentru toaletare trebuie sa fie curatate si dezinfectate inainte si dupa fiecare utilizare, este recomandarea specialistilor. Intretinerea unei drujbe facuta in mod corect este esentiala nu numai pentru a beneficia mai mult timp de aceasta unealta, insa si pentru a evita accidente extrem de grave.


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

3. Evita distrugerea coroanei

Taierea excesiva este primul responsabil pentru distrugerea coroanei. Din cauza acestui lucru, pomii din curte nu vor mai avea capacitatea de regenerare rapida si risca chiar ca in timp sa se usuce. Invata sa faci diferenta intre tipurile de taiere atunci cand vrei sa toaletezi copacii din gospodarie. Ai taieri de intretinere, de fructificare, de rarire, de corectie, taierile in verde, dar si taierile de regenerare.


4. Ranile provocate arborilor

Una dintre marile probleme este afectare scoartei copacilor din gospodarie, prin taiere sau ciupire. Din cauza acestei greseli, sunt sanse mari sa ai nevoie de mult timp si o atentie extrem de mare pentru ca aceasta sa se regenereze. Inainte de a toaleta pomii din gradina, elimina crengile uscate si ai grija sa faci asta din nodul de formare. Daca ai taiat din nod, este foarte important sa nu il lasi neacoperit, altfel pot patrunde bacteriile. Foloseste mastic sau vopsea pe baza de ulei vegetal pentru a trata aceste rani.


5. Nu respecti perioadele recomandate

Singurele doua perioade din an in care toaletarea este recomandata sunt toamna si inceputul primaverii. Este contraindicat sa incepi acest proces in conditiile in care vremea nu e prea favorabila, in special in timpul sezonului rece din an.


Inainte de a incepe procesul de toaletare, asigura-te ca vremea se anunta buna si folosesti toate elementele de siguranta pentru a nu suferi accidente neplacute. Ochelarii de protectie, o scara sigura si uneltele sterilizate si corect intretinute sunt obligatorii. Astfel, in niciun moment, siguranta ta nu va fi pusa in pericol, iar procesul de toaletare va fi facut corect.




Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.42 din 18 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016