Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Secretele unei afaceri cu dulceata si siropuri

secretele-unei-afaceri-cu-dulceata-si-siropuri

Buna cunoscatoare a plantelor si a proprietatilor acestora, Mioara Panait (58 de ani) isi doreste sa deschida o mica afacere prin care sa comercializeze siropurile si dulceturile preparate de ea, dupa retete locale, traditionale. Mioara locuieste in comuna Izvoarele, judetul Prahova, si este una dintre cele 458 de femei calificate in prepararea conservelor din fructe si legume, datorita proiectului „Anotimpuri la borcan”, implementat de Asociatia React.


Mioara s-a inscris la cursurile de lucrator in productia conservelor, de competente TIC si de antreprenoriat, dorindu-si sa fie la curent cu metodele actuale de promovare si de vanzare a produselor si sa afle cele mai noi si mai eficiente procedee de conservare a fructelor si legumelor. Asa a aflat, de exemplu, despre metoda pasteurizarii. „Inainte nu raceam borcanele rapid, cum am invatat la cursuri. Le lasam sub o patura, cum faceau batranii, dar prin pasteurizare se evita fermentarea si dezvoltarea microbilor”, a povestit Mioara.

De cand vine primavara pana toamna, Mioara profita de bogatia zonei de munte si incearca sa valorizeze toate plantele pe care le are la indemana. „Caut sa fac din toate cate ceva, fiecare planta are beneficiile ei. Anul acesta am inceput cu floarea de salcam, din care fac dulceata si sirop, recomandat pentru aciditatea stomacului. Apoi fac sirop de papadie, bun pentru ficat, fiere, stomac, si sirop de cimbrisor, bun pentru caile respiratorii dar si pentru greata”, a declarat Mioara.

Seria de produse benefice si gustoase continua cu siropurile de brad, un leac binecunoscut pentru tuse, de patlagina, macese si catina, siropuri de bujor de munte si busuioc de munte, cel de sanziene sau dragaica, de asemenea bun pentru plamani si sirop de salvie, un leac pentru digestie.

In ceea ce priveste dulceturile, pe langa cea de floare de salcam, Mioara mai prepara si dulceata de trandafir roz si alb, dulceata de nuci verzi si prune verzi cu nuca sau alune de padure, dulceata de cirese si de dude. De asemenea, o dulceata foarte apreciata, pe care o poate produce in cantitați mari, este cea de ardei iute, recomandata pentru aperitive, vanat sau pizza.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Covrigarie - o afacere cu profit imediat


Obtine profit de 3 000 de euro pe luna cu propria ta covrigarie Cate covrigarii intalnesti in drumul tau spre serviciu Numai in zona centrului vechi din capitala sunt vreo 10 Si numarul lor este in crestere Daca esti un pic atent aproape fiecare covrigarie are clienti care stau la coada asteptand sa cumpere covrigi calzi Te-ai intrebat de...

Oferta Speciala
valabila 48h


Pentru a nu altera proprietatile curative ale plantelor, Mioara nu foloseste conservanti si evita, pe cat posibil, zaharul. „Eu lucrez dupa retete batranesti, care se cauta. In primul rand, nu folosesc conservanti, prefer sa adaug cate o feliuta de lamaie. Apoi, folosesc zaharul numai la siropurile care stau mai multa vreme in stoc, pe celelalte le indulcesc cu miere. Pentru miros, pun frunze de drusaim, planta care se foloseste de pe timpuri la dulceata. Si mai e si busuiocul japonez, care la anumite dulceturi da o aroma deosebita. Nu folosesc la toate dulceturile aceste plante, cele care au arome proprii puternice nu necesita adaosuri”, a explicat aceasta.


Peste 560 de femei vor fi pregatite, pana la finalizarea proiectului, in meseria de lucrator in productia conservelor din fructe si legume si vor primi sprijin pentru demararea propriilor afaceri. In acest sens, Asociatia React va infiinta, in localitatile in care cursantele au manifestat cel mai mare interes pentru lansarea in afaceri, trei bucatarii comunitare, complet dotate si avizate igienico-sanitar.
 
 „Ocupare si antreprenoriat rural” este un proiect de dezvoltare pe termen lung a zonelor rurale din regiunile București-Ilfov, Centru si Sud Muntenia, implementat si comunicat sub denumirea „Anotimpuri la borcan”. Acesta este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeste in oameni!

Foto: www.gypsyforest.com

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.07 din 7 voturi

Comentarii
Comentarii1 comentarii





wwwPaulowniaRomaniaTk 2017-02-19 13:19:05

PENTRU IMPADURIRE: ARBORELE PAULOWNIA - SEMINTE TOMENTOSA SI HIBRID9501.
Semintele Paulownia sunt de tip Tomentosa si 9501 hibrid, cu crestere rapida, crEeate pentru Romania si avand certificat de calitate oferit de producator. Semintele sunt insotite de fertilizator + ghid de crestere.

Pachete disponibile:
-2000 seminte+fertilizator+ghid=60lei
-1000 seminte+fertilizator+ghid=40lei
-500 seminte+fertilizator+ghid=30lei

Formular de comanda : http://www.123contactform.com/form-1873075/Comanda-Paulownia


www.paulowniaromania.tk

Utilizarile arborelui Paulownia includ:
- obtinerea de lemn pentru constructii si mobilier datorita rezistentei sale mari raportat la volum. Arborele atinge volumul de 0.7mc/buc in 3-4ani si 1mc/buc in 7 ani.
-obtinerea de material lemnos-biomasa pentru peleti, brichete sau lemn de foc având puterea calorica mare si având doar 15% umiditate la maturitate. Biomasa poate fi exploatata inca din primul an al plantatiei.
-folosirea frunzelor pentru nutret având capacitatea nutritiva superioara lucernei
-folosirea florilor din coroana bogata pentru apicultura
-creearea de bariere naturale-perdele de vegetatie pentru protejarea împotriva viscolului, arborele crescand peste 15m in primii 3 ani.
-ornamental pentru frumusetea coroanei acestuia formate din frunze mari si flori roz.

Costul de livrare prin posta romana este de 14 lei si include asigurare. Se poate expedia si prin curier.
Pentru detalii referitoare la oferta de seminte de paulownia si puieti de paulownia consultati siteul nostru www.paulowniaromania.tk

Despre arborele Paulownia:
http://paulowniaromania.tk/arborele_paulownia.html
Telefon: 0756455222

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Proces natural sau provocat de inlaturare a frunzelor unor plante de cultura ajunse la maturitate, p ...

Udare suplimentara cu apa a plantelor agricole ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016