Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Efectele terapeutice ale uleiului de ricin

efectele-terapeutice-ale-uleiului-de-ricin

Din semintele de ricin se extrage "uleiul de ricin" care contine ricina o substanta cu efect purgativ. Pe langa utilizarea lui in medicina, uleiul de ricin este extins folosit in industria chimica, posedand o caracteristica unica, ce consta in existenta unei grupe hidroxil "-OH", legata de lantul de carbon. Aceasta ii confera vascozitatea ridicata si solubilitatea in alcool la temperaturi relativ mici.


Tratarea problemelor acneice

 
Fiind un agent antibacterian natural uleiul de ricin este un tratament eficient contra acneei in conditiile unei utilizari regulate. Inainte de culcare, se pune o compresa calda pe fata pentru a deschide porii. Se maseaza apoi o mica cantitate de ulei de ricin pe piele si se lasa peste noapte.
 
Uleiul de ricin are multe beneficii de sanatate si infrumusetare, inclusiv mentinerea unui aspect sanatos si tanar al pielii. Nu ar trebui sa vina ca o surpriza faptul ca uleiul de ricin este folosit pentru prevenirea, tratamentul si vindecarea acneei, precum si pentru minimizarea aparitiei de cicatrici de acnee.

Acest ulei (care este produs din boabe de ricin), a fost utilizat pe scara larga de-a lungul secolelor si este un mijloc sigur si ieftin de a elibera pielea de acnee.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Acneea este cauzata de iritari ale pielii din cauza impuritatilor acumulate care duc la inflamarea pielii. Uleiul de ricin combate aparitia acneei pentru ca extrage acele impuritati din piele, care stau la baza formarii acneei. Din acest motiv este unul dintre cele mai bune remedii naturale impotriva acneei.
 
Uleiul de ricin este fantastic in a extrage bacterii, murdarie, celulele moarte ale pielii si alte impuritati depuse in porii, iar beneficiul extraordinar este ca nu astupa porii. Este un tratament extrem de eficient si este adesea folosit in diferite metode de curatare a pielii.
 

Tratament pentru ten

 
Daca aveti riduri fine din jurul ochilor sau pe gat, acestea se pot masa zilnic cu putin ulei de ricin. Acest ulei mai poate fi utilizat si pentru a amelioara pistruii de pe fata sau petele de culoare, masand in fiecare seara putin ulei pe zonele afectate.
 
Se mai poate folosi impreuna cu uleiul de jojoba la curatarea porilor si la indepartarea punctele negre. Aceste doua tipuri de ulei se amesteca in proportii diferite, tinand cont de tipul de piele.

Pentru o piele normala se face un amestec din 1⁄4 ulei de ricin si 3⁄4 ulei de jojoba, iar pentru o piele grasa, 1⁄3 ulei de ricin, 2⁄3 ulei de jojoba.
 
Se poate adauga si o picatura de ulei esential de lavanda, pentru calmarea pielii. Compozitia obtinuta se maseaza pe fata aproximativ 20 de minute.

Dupa aceasta fata se va acoperii cu un prosop umezit si caldut ,pentru cateva minute, pentru a se dizolva bine uleiurile. Uleiul de jojoba se mai poate inlocui cu ulei de masline extra virgin.
 

Pentru un par sanatos

 
Uleiul de ricin este bogat in uleiuri omega 3 care asigura hrana necesara parului si scalpului. Tratamentul folosit cu regularitate poate duce la regenerarea si ingrasarea firului de par. Uleiul trebuie masat la radacina firului de par inainte de pieptanarea acestuia.
 
Acest tratament naturist este indicat mai ales pentru parul uscat. Se pune la incalzit jumatate de cescuta de ulei de ricin dupa care se va aplica pe parul ud masand usor sclapul pentru cateva minute. Dupa aceea cu un pieptene cu dintii rari se va trece prin par de cateva ori. 
 
Se va inmuia un prosop in apa calda, se va stoarce si se va inveli parul in el. Se va pastra asa aproximativ 15 minute dupa care parul se va spala cu un sampon pentru ca uleiul sa fie indepartat. Rezultatul va fi un par stralucitor si matasos.
 

Pentru tratarea picioarelor

 
Si pentru bataturi, si picioare crapate exista un remediu. In fiecare seara inainte de culcare se maseaza piciorele cu ulei de ricin iar apoi, se ia o pereche de ciorapi de bumbac pentru a permite uleiului sa intre in piele in timpul somnului. Uleiul de ricin poate de asemenea usura mancarimile labei piciorului.
 

Ingrijirea negilor si alunitelor

 
Pentru a trata negii si alunitele se aplica cateva picaturi de ulei de ricin in zona dorita si se maseaza de doua ori pe zi cate 10 minute. Uleiul de ricin poate micsora negii si alunitele daca este folosit consecvent intre 2 si 3 luni, desi o oarecare micsorare ar trebui observata dupa cateva saptamani. Se poate folosi si in tratarea petelor solare daca este folosit consecvent.
 

Tratarea cicatricilor si vergeturilor

 
Femeile gravide pot evita vergeturile prin masarea uleiul de ricin pe burta si coapse in fiecare zi. Pentru a trata o cicatrice lasati o carpa imbibata in ulei intre o ora si doua ore pe rana. Cu cat mai adanca este cicatricea cu atat va lua mai mult pentru a se vedea o diferenta.
 

Ulei de ricin pentru artrita

 
Uleiul de ricin este extras din semintele de ricin (Ricinus communis) si are o culoare galben-pal. Este un ulei anti-oxidant si anti-inflamator, care este folosit inca din cele mai vechi timpuri pentru calitatile sale eficiente. In urma cercetarilor s-a constatat ca cele mai multe beneficii ale acestuia provin din concentratia sa de acizi grasi nesaturati destul de ridicata.

Cu toate ca, gustul si mirosul acestui ulei este usor neplacut, uleiul de ricin este folosit destul de des in fabricarea produselor cosmetice, textile, sapunuri, medicamente, diferite uleiuri de masaj si multe alte produse care sunt folosite in cometica. Datorita proprietatilor anti-inflamatorii acest ulei se folosete si in tratarea artritei. 
 
Printr-un masaj usor a zonelor dureroase acesta reduce durerile, inflamatia muschilor si inflamatiile nervilor.
 
O alta metoda este sa imbibam un tampon de bumbac in ulei de ricin si il vom aplica pe zona afectata. Acoperim tamponul cu o folie de plastic, punem o sticla cu apa calda sau o alta sursa de caldura peste aceasta folie de plastic. Aceasta folie de plastic are rolul de a nu murdari cu ulei sticla cu apa calda sau lenjeria.
 
Aproximativ o data pe zi, timp de 45 minute mentinem tamponul pe zona afectata sub forma mentionata mai sus.
 

Tratament pentru buze

 
Atunci cand buzele incep sa isi piarda din culoare, se poate folosi o solutie rezultata dintr-un amestec de ulei de ricin si ulei de migdale. Buzele se vor unge in fiecare seara inainte de culcare cu acesta solutie.
 

Tratament pentru sprancene si gene

 
Se va amesteca intr-o sticluta ulei de ricin cu putina coaja de lamaie (atentie zeama de lamaie poate irita ochii). Se va lasa solutia sa stea intr-un loc intunecat cateva zile. Se va administra in fiecare seara inainte de culcare, un pic de ulei pe gene si sprancene cu ajutorul unui betisor de urechi. Dupa scurt timp firele de par vor deveni mai groase, mai rezistente si mai lungi.
 

Tratament pentru maini

 
Inainte de culcare, in fiecare seara, se va aplica un strat de ulei de ricin pe maini prin masare usoara. Pentru a avea efectele dorite, inveleste-ti mainile in manusi. Acest ulei iti va hidrata pielea si iti va lasa unghiile stralucitoare.
 

Tratament pentru cearcane

 
Se va amesteca acest ulei cu putin ulei de cocos, si se va masa zona afectata de sub ochi cu aceasta solutie, pana ce este absorbita in totalitate in piele. Aceast tratament se poate face in fiecare zi.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016