Spre deosebire de terenurile agricole ale ţărilor dezvoltate, solurile României sunt propice pentru dezvoltarea agriculturii bio.Lipsa fondurilor europene şi subvenţiile mici acordate de stat împiedică fermierii să treacă de la agricutura convenţională către cea ecologică.
avantaje are România în ceea ce priveşte dezvoltarea agriculturii ecologice?
Ion Toncea: Noi nu am folosit niciodată doze mari de îngrăşăminte, nici înainte de ’89. De aceea, avem marele avantaj că, în ceea ce priveşte agricultura ecologică, putem reduce perioada de conversie cu 30 % faţă de perioada prevăzută de normative. Putem intra astfel cu produsele pe piaţă mult mai repede.
În plus, în ceea ce priveşte fertilitatea solului, terenurile noastre sunt relativ echilibrate. În alte ţări, prin folosirea intensivă a îngrăşămintelor minerale, terenul s-a degradat foarte mult. La noi, în schimb, s-a menţinut materia organică, aspect foarte important având în vedere că baza tuturor recoltelor agricole o reprezintă materia organică din sol.
Avem însă un element care este deficitar, din păcate: conţinutul de fosfor. Acesta poate fi aplicat sub formă de fosfaţi naturali, ceea ce nu ar contraveni agriculturii ecologice.
avantaje are România în ceea ce priveşte dezvoltarea agriculturii ecologice?
Ion Toncea: Noi nu am folosit niciodată doze mari de îngrăşăminte, nici înainte de ’89. De aceea, avem marele avantaj că, în ceea ce priveşte agricultura ecologică, putem reduce perioada de conversie cu 30 % faţă de perioada prevăzută de normative. Putem intra astfel cu produsele pe piaţă mult mai repede.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
În plus, în ceea ce priveşte fertilitatea solului, terenurile noastre sunt relativ echilibrate. În alte ţări, prin folosirea intensivă a îngrăşămintelor minerale, terenul s-a degradat foarte mult. La noi, în schimb, s-a menţinut materia organică, aspect foarte important având în vedere că baza tuturor recoltelor agricole o reprezintă materia organică din sol.
Avem însă un element care este deficitar, din păcate: conţinutul de fosfor. Acesta poate fi aplicat sub formă de fosfaţi naturali, ceea ce nu ar contraveni agriculturii ecologice.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News