Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PDL îl consideră pe Ilie Sârbu responsabil pentru problemele agriculturii din ultimii zece ani


Ilie SarbuReprezentanţi ai PDL din Camera Deputaţilor au afirmat că o mare parte din vina pentru situaţia actuală a agriculturii revine în mod direct fostului ministru de resort, pesedistul Ilie Sârbu. Moțiunea simplă pe agricultură este votată, în Camera Deputaților, începând cu ora 12.30.
Deputatul Gheorghe Tinel (PDL) a susţinut că moţiunea simplă "Programul naţional pentru agricultură şi dezoltare rurală al guvernului Boc pentru anul 2010: falimentul fermierilor din România" este "o manifestare ieftină, politicianistă şi demagogică a celor care, mai mult de jumătate din perioada postdecembristă, au condus destinele agriculturii româneşti", informează NewsIn.

Pedelistul a acuzat semnatarii moţiunii că au ignorat cu bună ştiinţă modul în care a fost administrată agricultura românească în 2009, textul axându-se doar pe cele cinci luni scurse din 2010.

"M-am uitat pe lista semnatarilor moţiunii simple şi nu mare mi-a fost mirarea când l-am văzut la prima poziţie pe Victor Ponta, ginerele lui Ilie Sârbu care, în ultimii 10 ani, a ocupat jumătate din timp funcţia de ministru al Agriculturii. Să nu-i fi povestit socrul său din multiplele probleme lăsate de domnia sa de fiecare dată când a plecat de la minister? Se pare că da, de aceea e nevoie să-i aducem aminte lui Victor Ponta unele din faptele de măreţie ale socrului", a spus Tinel.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Sârbu a fost principala ţintă a atacurilor lui Tinel, reproşurile acestuia vizând şi perioada în care pesedistul a ocupat pentru prima dată portofoliul de la Agricultură. "Aţi încheiat în genunchi negocierile cu UE la capitolul agricultură şi asta numai pentru a vă trece la capitolul realizări, în an electoral, şi acest aspect, deşi ştiţi că responsabilitatea termenilor atât de restricitivi şi de duri privind subvenţionarea vă aparţin în responsabilitate. Vă întreb ce aţi făcut în perioada 2001-2004 şi i-aţi spus domnului Ponta? Că poate nu mai semna moţiunea. În 2005, aveaţi obligaţia de a operaţionaliza Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, dar atunci avea 18 angajaţi ce funcţionau într-un spaţiu de 36 metri pătraţi. Ce aţi făcut la Ministerul Agriculturii, domnul Ilie Sârbu? Nu i-aţi spus domnului Ponta? Că poate nu semna moţiunea", s-a adresat Tinel lui Sârbu.

Sârbu a fost criticat şi pentru faptul că nu ar fi întreprins nimic pentru a limita efectele restricţiilor la ajutoarele de stat pentru agricultori, restricţii care au intrat în vigoare la 1 ianuarie 2010. În plus, democrat-liberalul a contestat dreptul moral al PSD de se referi la situaţia pădurilor şi a sistemelor de irigaţii. "În perioada 1990-1996, au fost defrişate ilegal 350.000 de hectare şi aţi băgat în faliment Societatea Naţională Îmbunătăţiri Funciare", a acuzat Tinel.

Din partea UDMR, deputatul Kelemen Attila a apreciat că o moţiune nu poate rezolva dificultăţile prin care trec agricultorii şi nici dificultăţile mediului rural, în general. "Suntem o ţară unde 35-38% din populaţia activă lucrează încă în agricultură şi cel puţin 50% din populaţia României trăieşte în mediul rural. Această grijă ne apasă pe toţi, spre acest mediu rural. Cred că toţi suntem conştienţi că, în cazul UDMR-ului cel puţin, cam 65% din voturi primim din mediul rural, deci trebuie să fim responsabili pentru acest mediu rural", a spus Kelemen.

El a apreciat că subiectul trebuie abordat mult mai serios, ţinând seama că este nevoie de soluţii realiste care să acorde un ajutor real populaţiei din mediul rural. "Problemele agriculturii care există nu le vom rezolva cu moţiuni cât se poate de pompoase. Sunt convins că trebuie să ne aplecăm foarte serios asupra acestor probleme din agricultură şi sunt perfect convins că toţi din acest Parlament, indiferent de culoare politică, ştim că dacă ajutăm şi dăm ceva acelui 60% care ne votează la fiecare alegere, conştiincios, la fiecare partid, şi nu facem altceva decât să cumpărăm această pace socială atât de necesară, deja am făcut ceva pentru România", a afirmat deputatul UDMR, adăugând că Uniunea nu susţine această moţiune.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016