Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

2009 va fi anul consultantilor in management


Piaţa de consultanţă în management a avut anul trecut o creştere de 40% şi a depăşit valoarea de 400 de milioane de euro. Peste 70% din firmele din acest domeniu se aşteaptă la o creştere a cifrei de afaceri şi în 2009.

Pentru consultanţii în management, afacerile pot merge bine şi în perioadele de boom economic, dar şi în cele de criză. Când economia creşte cu 8% pe an, firmele apelează la consultanţi pentru a fi ajutate să creeze strategii de dezvoltare într-un ritm superior celui înregistrat de competitori. În perioadele dificile, este nevoie de ajutorul lor pentru a stabili strategii de reducere a costurilor şi de restructurare.


„În ultimul semestru al anului 2008, firma noastră a continuat evoluţia extrem de dinamică din ultimii ani, iar criza financiară a generat chiar o creştere a solicitărilor de consultanţă de management“, spune Bogdan Belciu, managerul companiei A.T. Kearney România. „După perioada de creştere foarte dinamică din România în ultimii ani, criza financiară a creat un şoc pe care puţine firme îl anticipau şi pentru care şi mai puţine firme erau pregătite. Din această cauză, creşterea solicitărilor nu ne surprinde şi ne aşteptăm ca ea să continue în 2009“, adaugă Bogdan Belciu, care susţine că expertiza globală şi experienţa acumulată de firma sa în alte crize majore din ultimii 80 de ani îl ajută să identifice măsurile cele mai potrivite pentru companiile româneşti în această perioadă.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Şi compania Contrast Management Consulting & Training a înregistrat o creştere a cererii de servicii în proiecte de restructurare în ultimul trimestru al anului trecut, iar pentru întregul an 2008, cifra de afaceri a avansat cu 40% faţă de 2007, când a atins un nivel de 101,4 miliarde de lei vechi. „Pentru 2009, preconizăm o evoluţie a firmei mai puţin spectaculoasă, dar pozitivă. Despre piaţa naţională de consultanţă în management credem că va avea o creştere uşoară în acest an“, spune Remus Laeş, managing partner, Contrast Management Consulting & Training.

În ultimii ani, industria autohtonă de consultanţă în management a cunoscut o dezvoltare într-un ritm anual de peste 20% şi a ajuns în 2008 la un nivel cuprins între 400 şi 450 de milioane de euro, conform Asociaţiei Consultanţilor în Management din România (AMCOR). „Piaţa românească este foarte atomizată şi are un număr mare de firme foarte mici şi mici, de firme de conjunctură, în timp ce un pluton conducător al acestei pieţe abia începe să se formeze. Apreciem că există peste 1.000 de firme de consultanţă în management, cele mai multe fiind formate din unu-doi consultanţi şi având cifre de afaceri sub 200.000 euro pe an“, declară Mihai Svasta, preşedintele AMCOR şi directorul companiei Svasta Consult.

În acest moment, conform reprezentantului AMCOR, este în curs de formare un pluton conducător format din aproximativ 20 de companii care au fiecare peste zece consultanţi angajaţi full-time şi care realizează cifre de afaceri de peste un milion de euro pe an. „Acest pluton este urmat de circa 50-70 de firme cu cifre de afaceri situate în intervalul 200.000 - 1.000.000 euro pe an“, explică Mihai Svasta.

Citeste mai mult in Capital
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016