Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

2010, anul zăpăcelii fiscale


2010 a fost un an care a bătut toate recordurile la modificările aduse Codului Fiscal, sunt de părere consultanţii fiscali din cadrul Nexia România. ''2010 a fost anul în care am primit lovitură după lovitură, până am ajuns la insuportabilitate. Modificările aduse Codului Fiscal în acest an au fost mult prea multe. Nu cred că mai există un stat care a făcut atâtea modificări într-un singur an la Codul Fiscal. Practic, predictibilitatea şi stabilitatea fiscală a fost dată la o parte ne-am obişnuit ca în fiecare lună să mai apară o noutate fiscală. Nu cred sau nu vreau să cred că anul viitor ar putea fi mai rău de-atât'', a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, Luminiţa Ristea, managing partner în cadrul companiei Nexia România. Mai mult, reprezentanţii Nexia au atras atenţia că anul acesta au fost peste 15 modificări, prin legi sau ordonanţe, ale Codului Fiscal.
Potrivit ultimului proiect de modificare a Codului Fiscal, contribuţiile sociale au fost adăugate în Codul Fiscal, şi totodată s-a făcut o singură declaraţie de plată a acestora. Consultanţii fiscali spun că această măsură ar fi una benefică pentru firme, dacă ''declaraţia nu ar avea 14 pagini şi nu ar fi atât de greu de citit şi completat''. ''Declaraţia unică are nu mai puţin de 14 pagini, deci este unică dar consistentă. În plus, odată cu trecerea contribuţiilor în Codul Fiscal, s-au complicat atât de mult declaraţiile, încât trebuie să citeşti o grămadă de reglementări pentru a înţelege exact ce trebuie să completezi acolo. S-a făcut o declaraţie unică, dar foarte greu de citit, şi a ajuns atât de greu de înţeles Codul Fiscal, încât s-a ajuns acolo unde consultanţa nu mai poate fi facultativă, ci obligatorie.
Va fi o necesitate să angajezi un consultant pentru a completa cum trebuie declaraţia pentru a nu primi penalizări de la Fisc'', a declarat Luminiţa Ristea.

Declaraţia unică nu a simplificat cu nimic sistemul

Reprezentanţii Nexia România sunt de părere că declaraţia unică nu a îmbunătăţit şi nu a simplificat cu nimic plata şi depunerea declaraţiilor privind contribuţiile sociale. ''Nu este o simplificare având în vedere cum arată textul declaraţiei. Se fac referiri la peste 100 de legi în acele 14 pagini. Mai bine nu mai băgau contribuţiile sociale în Codul Fiscal şi nu se mai făcea această declaraţie, dacă nu au fost în stare să o facă pentru a îmbunătăţi sistemul. În plus, nu se ştie exact cum se va colecta şi unde merg banii plătiţi prin declaraţia unică. Până acum te duceai la fiecare instituţie în parte şi-ţi plăteai contribuţia la şomaj, pensie sau sănătate, acum, probabil, se va face acel cont unic, de unde se vor împărţi banii la fiecare instituţie în parte. Ce este mai grav, este că statul va gestiona acest cont şi va împărţi aceşti bani acolo unde crede el de cuviinţă că este mai bine. Aşa că, să nu ne uimească dacă constatăm peste un timp că nu sunt banii la sănătate şi nu la şomaj sau invers, având în vedere ce foame de bani e la buget'', a declarat şi avocata Beatrice Onica-Jarka, partner în cadrul casei de avocatură Cunescu, Balaciu şi Asociaţii, membră a Nexia România.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Curierul National
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016