Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
2010, un an extrem de slab în istoria vinului
Îngheţul de la începutul anului, grindina, inundaţiile şi canicula vor micşora producţia de vin din acest an cu peste 15%. Consumul de vin a scăzut, de la începutul anului, cu circa 10%, pe fondul sărăcirii populaţiei. Ca să facă faţă situaţiei, producătorii se orientează către export.
Cu doar câteva săptămâni înainte de culesul strugurilor, producătorii de vinuri se roagă la Dumnezeu să nu mai intervină vreo calamitate care să le distrugă şi mai mult culturile. Pagubele diferă de la o zonă geografică la alta şi de la un producător la altul. Vincon Vrancea este unul dintre producătorii care au înregistrat printre cele mai mari daune, având compromisă jumătate din producţie.
„Am avut mari probleme cu îngheţul şi cu grindina. Podgoriile Huşi, Panciu şi mai ales Chirnogeni din Dobrogea au fost foarte afectate", ne-a declarat Luchi Georgescu, preşedintele Vincon. După grindină au urmat ploile şi apoi canicula, iar strugurii nu au reuşit să acumuleze suficient zahăr, motiv pentru care Vincon va amâna culesul viei cu două săptămâni.
Nici la Domeniile Tohani lucrurile nu stau mai bine. „Avem 500 de hectare cultivate cu viţă-de-vie. Dacă anul trecut am obţinut o recoltă de struguri de 8.500 de kilograme la hectar, în acest an estimăm o scădere a acesteia de cel puţin 25% din cauza calamităţilor naturale", afirmă Virgil Mândru, preşedintele Domeniile Tohani.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Adevarul
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura