Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
23-25 iulie, Târg naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale, obţinute în ferme şi gospodării ţărăneşti
Pensionarii, născuţi în mediul rural,vor deschide lada magică de zestre a bunicii,în perioada 23-25 iulie, pe aleile parcului Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice Gheorghe Ionescu-Şişeşti.
Lada cu zestre a bunicii este un proiect de suflet pe care îl lansez la a VIII-a ediţie a târgului de la Academia de Ştiinţe Agricole cu speranţa că meşteşugurile noastre se vor perpetua din generaţie în generaţie, cu ajutorul celor care, născuţi la sat, vor avea generozitatea de a ne reda comoara făuritoare de trăinicie – TRADIŢIA. Acum, când se vorbeşte tot mai mult de globalizare, copiii trebuie să cunoască cu mintea şi cu sufletul satul tradiţional românesc. În lada cu zestre a bunicii ei vor găsi comoara tradiţiilor, a datinilor şi a obiceiurilor specifice satului. Şi unde o pot face mai bine decât printre mesele târgoveţilor care vin, de aproape două luni, cu mâncăruri preparate după reţete transmise de la mamă la fiică, la nepoată sau la strănepoată. Vreau, astfel să pun în valoare cele mai semnificative domenii ale culturii populare: obiceiuri şi tradiţii, tehnica şi arta populară, medicina tradiţională, a precizat Daniela Popa, manager Media Link Business.
Astfel, toţi pensionarii care vor să îşi valorifice produsele confecţionate manual – împletituri, tricotaje, obiecte de decor cusute manual – mileuri, feţe de masă, ştergare, macrameuri – sunt aşteptaţi să îşi expună, gratis, creaţiile.
Ca deobicei, bucureştenii vor fi îmbiaţi cu bucate din toate zonele ţării.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Moldovenii din Suceava vor aduce gustosul Cozonac Bujor, fabricat, din 2006, de societatea comercială Cozonac Bujor SRL, cu produse de calitate ridicată datorită ingredientelor 100 la sută naturale. Cozonacul Bujor şi-a dezvoltat şi propria identitate vizuală sub care activează şi în prezent, punând deosebit accent şi pe componenta de promovare a afacerii. Totodată, Cozonac Bujor a devenit marcă înregistrată pe teritoriul României.
Producătorii din Olt vă vor aduce lubeniţe (pepeni verzi) de Scărişoara şi legume proaspăt culese - roşii, castraveţi, vinete, dovlecei, ardei gras din soiuri româneşti tradiţionale, dar şi soiuri hibrid adaptate solului şi climei din sudul ţării.
Vinuri de Dealu Mare. Plantaţia viticolă se află în regiunea prahoveană Dealu Mare, în zona localităţilor Urlaţi şi Ceptura, judeţul Prahova.
Dobrogenii aduc aduce şi de data aceasta delicioasa Plăcintă dobrogeană dar şi rulada din pulpă de berbecuţ, preparată după o reţetă unică în ţară, de sătenii din Peştera (Constanţa).
Tot în standurile producătorilor din Peştera, bucureştenii pot degusta hamsii şi scrumbii sărate sau ghiudem, cu un pahar de vin pelin.
Maramureşencele ne aduc deja binecunoscutele lor prăjituri tradiţionale - foi cu mere, prăjitură caramel, cu nucă de cocos, doboş, bezele Sarah Bernhardt, salam de biscuiţi, prăjitură cu mac, dar şi alte surprize. Tot de la producătorii din Maramureş, bucureştenii pot cumpăra miere, fagure, propolis, dar şi dulceţuri şi siropuri naturale preparate în casă.
Gălăţenii ne vor răcori şi în acest week-end cu bragă, berea KlaussWies şi Poll de la Martens. Tot de la Martens, din Galaţi, vine şi berea fără alcool pentru şoferi.
Din Călăraşi, de la Ştefăneşti, producătorii aduc brânză şi iaurt din lapte nepasteurizat de capră, unul dintre cele mai sănătoase produse, după cum ne sigură şi Mihai Ciocan distribuitor de produse bio din Bucureşti, prin magazinele UNGRA.
Produse tradiţionale tătăreşti vor fi aduse la “Târgului naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale” de Lucia Irescu, din Medgidia.
Sucurile naturale de mere de la „Vital“, un produs din Ardeal, de la Bacia, (Hunedoara) vor fi prezente şi la această ediţie a Târgului.
O gamă largă de sortimente de brânză ne va aduce, şi de această dată, Ion Poponeci din Şirnea, Gheorghe Bangălă din Fundata, Dorin Trişcă tot din Fundata, judeţul Braşov şi alţi producători.
Lor li se adaugă multe altele, pe care le puteţi descoperi şi degusta, la târg.
Evenimentul se desfăşoară în parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu-Şişeşti’ (ASAS) – Bd. Mărăşti nr. 61, sector 1, Bucureşti, în perioada 23 - 25 iulie 2010 (vineri-duminică), între orele 9 şi 18. Intrarea este liberă!
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News