Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

36 de fermieri clujeni au contestat măsurătoarea prin teledetecţie a culturilor subvenţionate de UE

Tags: apia cluj

36 de fermieri clujeni au contestat deciziile Agenţiei de Plaţi pentru Intervenţii în Agricultură (APIA) Cluj, privind suprafeţele măsurate prin teledetecţie, în cadrul procesului de verificare al culturilor pentru care aceştia au cerut subvenţii europene, transmite NewsIn.

Fermierii reclamă că, deşi au cultivat suprafeţele declarate, pe decizia APIA Cluj apar suprafeţe mult mai mici, motiv pentru riscă să nu primească subvenţii.

“Până în prezent au fost primite 36 de contestaţii. Cea mai mare diferenţă a fost în cazul unui fermier care a declarat 900 de hectare, iar în urma teledetecţiei au fost găsite 624 de hectare”, a declarat vineri pentru NewsIn, directorul general al APIA Cluj, Gheorghe Şerban, adăugând că situaţia este verificată în teren pentru a rectifica eventualele erori.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Potrivit acestuia, motivele pentru care teledetecţia greşeşte uneori sunt fie unele erori în sistemul firmei care efectuează lucrarea, fie faptul că fermierii nu respectă condiţiile de agromediu.

“Dacă pământul este îmburuienat atunci culturile nu apar ca atare, dar aceasta este vina fermierilor, pentru că nu au grijă să respecte condiţiile de agromediu”, a afirmat Şerban.

Fermierii pot contesta deciziile APIA Cluj în termen de 30 de zile de la primire, iar directorul agenţiei susţine că nu s-au acordat încă sanţiuni fermierilor, până la finalizarea procesului de soluţionare a contestaţiilor.

La APIA Cluj au fost depuse 34.315 cereri, din care peste 2.000 au fost respinse. Până în prezent, potrivit lui Şerban, au fost plătite 99% din subvenţii, care la nivelul judeţului Cluj au o valoare de 20 de milioane de euro.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016