Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

60 milioane de euro pentru investitii in irigatii disponibili in urma realocarii financiare

60-milioane-de-euro-pentru-investitii-in-irigatii-disponibili-in-urma-realocarii-financiare

In urma realocarilor financiare din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) pune la dispozitia celor care vor sa investeasca in irigatii si lucrari de imbunatatiri funciare 60 milioane de euro. Banii sunt disponibili in cadrul sesiunii ce se va desfasura in perioada 3 septembrie - 15 octombrie 2012, pentru Masura 125 - componenta a1 "Irigatii si alte lucrari de imbunatatiri funciare".


Decizia Autoritatii de Management pentru PNDR privind suplimentarea fondurilor a fost luata in cadrul intalnirii Comitetului de Monitorizare si a avut la baza, pe langa nevoia evidenta de dezvoltare din sectorul irigatii, solicitarile primite din partea organizatiilor de profil.

Totodata, in urma realizarii Raportului de selectie final al proiectelor incadrate la subcomponenta a1 a Masurii 125, care au fost depuse in cadrul sesiunii de primire a proiectelor din perioada 2 - 31 mai 2011, au mai ramas disponibili 25,5 milioane euro.

Cei 60 de milioane euro disponibili pentru sesiunea din luna septembrie pot fi solicitati pentru investitii in modernizarea sau retehnologizarea sistemelor de irigatii, inclusiv pentru statii de pompare sau de contorizare, precum si pentru lucrari de imbunatatiri funciare care sa asigure functionarea optima a sistemelor de irigatii.

Aceste tipuri de investitii pot primi pana la 1 milion euro, suma care acopera 100% din totalul cheltuielilor eligibile pentru investitiile de utilitate publica ce deservesc intreaga comunitate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


Pentru investitiile de utilitate publica ce deservesc doar o parte din comunitate, sprijinul financiar nerambursabil este de 75% din totalul cheltuielilor eligibile. in acest caz, ajutorul public acordat nu va putea depasi 750.000 euro pentru un proiect.

Plafonul minim acceptat pentru un proiect finantat prin Masura 125 este de 5.000 de Euro. Aceasta suma reprezinta valoarea totala eligibila a proiectului.

Beneficiarii Masurii 125 - componenta a1 sunt organizatiile si federatiile de utilitate publica ale proprietarilor sau detinatorilor de terenuri agricole, constituite in conformitate cu legislatia in vigoare.

Prin aceasta masura de finanțare se acorda fonduri nerambursabile pentru cresterea eficientei activitatii agricole prin imbunatatirea aprovizionarii cu input-uri si o mai buna valorificare a produselor rezultate. Se are astfel in vedere diminuarea riscului si incertitudinii in agricultura, prin reducerea incidentei fenomenelor naturale (seceta, eroziunea solului).

De asemenea, investitiile finantate prin aceasta Masura vor contribui la ameliorarea calitatii mediului si la diminuarea surselor de poluare.

Pana in prezent, pentru Masura 125 "imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si silviculturii", APDRP a selectat pentru finanțare 465 de cereri, prin care s-au solicitat 524,33 de milioane de euro. Dintre acestea, 48 de proiecte, cu o valoare de 62,21 de milioane de euro, prevad investitii in infrastructura de irigatii.

Una dintre aceste investitii pentru imbunatațirea si dezvoltarea sistemelor de irigatii a primit fonduri europene pentru realizarea unei statii de pompare de punere sub presiune, precum si pentru modernizarea retelei de irigatii pe care o gestioneaza. Valoarea finantarii nerambursabile este de 687.134 de euro si acopera 100% din totalul cheltuielilor eligibile.

Printre cheltuielile eligibile se numara achizitionarea statiei de pompare, a conductei de transport sau a antenelor de irigatii. Valoarea totala a proiectului, care include si cheltuieli neeligibile, este de 856.085 de euro.

Masura 125 - componenta a1 se incadreaza in Axa I - "imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si silviculturii" si are ca obiectiv general adaptarea infrastructurii agricole si forestiere la noile structuri de proprietate aparute ca urmare a procesului de restituire a proprietatilor, in vederea cresterii competitivitatii sectorului agricol si forestier.

Alocarile financiare in perioada 2007 - 2013 pentru aceasta Masura sunt prevazute in Programul Național de Dezvoltare Rurala (PNDR). Fondurile disponibile pentru fiecare sesiune de depunere de proiecte sunt stabilite de catre Autoritatea de Management, in urma consultarii Comitetului de Monitorizare pentru PNDR.

Fondurile alocate prin Masura 125 - componenta a1 "Irigatii si alte lucrari de imbunatatiri funciare" aferente sesiunii din septembrie 2012 reprezinta contributia Guvernului Romaniei de la bugetul de stat 20% si contributia Uniunii Europene de 80%.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016