Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
În 2011, fermierii din EU vor cultiva mai multe cereale, in detrimentul oleaginoaselor
După ce vremea nefavorabilă și scăderea stimulentelor financiare au afectat producția de grâu aferentă anului 2010, pentru recolta de anul viitor fermierii din UE plantează mai multe cereale în detrimentul semințelor de oleaginoase. Publicația Strategie Grains estimează că vor fi semănate în jur de 57.2 milioane de hectare, ceea ce înseamnă o creștere de 1.2 milioane de hectare de la an la an.
Însămânțările cu orz și grâu își vor păstra tendința din anii precedenți, iar porumbul va cunoaște o creștere puternică. În aceste condiții, suprafața cultivată cu oleaginoase va scădea cu 300.000 de hectare, în special la rapiță, unde se va înregistra o scădere de aproximativ 5%.
Publicația Strategie Grains explică scăderea ponderii oleaginoaselor prin condițiile dificile din lunile august și septembrie ale acestui an (în Germania și Polonia, țări care produc împreună aproximativ 40% din producția de oleaginoase din Europa, a plouat abundent).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Lucrarea & 39;Criptomonede Ghid practic pentru incepatori& 39; nu lasa nicio intrebare fara raspuns Te invitam sa o parcurgi chiar acum si sa devii fara nicio exagerare expert in bitcoin si in alte monede virtuale Este primul pas spre o investitie inspirata Iata 2 motive esentiale pentru care trebuie sa parcurgi lucrarea & 39;Criptomonede...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cu toate acestea, creșterea prețului la oleginoase nu se ridică la nivelul celui pentru cerele, care a crescut anul acesta cu aproximativ două treimi în Paris, când au apărut veștile despre criza grâului din Rusia. Creșterea prețului la floarea soarelui a fost resimțită și în Portul Constanța, unde, conform surselor monitorizate de RECOLTA.EU, săptămâna trecută o tonă de floare se vindea cu 480 de dolari (CPT).
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News