Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

În acest moment, se desfăşoară la sediul Ministerului Agriculturii o conferinţă de presă în care instituţia prezintă clarificări privind OUG 44/2008 privind înregistrarea obligatorie a producătorilor


În acest moment, se desfăşoară la sediul Ministerului Agriculturii o conferinţă de presă în care instituţia prezintă clarificări privind OUG 44/2008 privind înregistrarea obligatorie a producătorilor agricoli. Conferinţa a început la ora 11.00 şi redactorii RECOLTA.EU vă vor ţine la curent, în câteva momente, asupra subiectelor discutate.

Ieri, Ministerul Agriculturii a făcut unele comentarii privind textul actului normativ, atrăgând atenţia asupra faptului că actul normativ are ca scop reglementarea accesului la activitatea economică, procedura de înregistrare în registrul comerţului şi de autorizare a funcţionării şi regimul juridic al persoanelor fizice autorizate să desfăşoare activităţi economice, precum şi al întreprinderilor individuale şi familiale.

Ceea ce face OUG 44/2008, este de fapt reglementarea prin simplificare a procedurii de înscriere la Registrul Comerţului, procedură care până la data intrării în vigoare a acestui act normativ era prevăzută de Legea nr. 300/2004 privind autorizarea persoanelor fizice şi a asociaţiilor familiale care desfăşoară activităţi economice în mod independent, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 576 din 29 iunie 2004, cu modificările şi completările ulterioare, se precizează în comunicatul ministerului de resort.

Ordonanţa de Urgenţă 44/2008 prevedea o perioadă de tranziţie de un an, pentru cei care erau deja autorizaţi pe baza Legii 300/2004 şi doreau continuarea activităţii în această formă.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h


În ceea ce îi priveşte pe micii producători agricoli, care care doresc să-şi valorifice producţia în pieţe, oboare sau târguri, aceştia trebuie să aibă certificat de producător eliberat în baza Hotărârii Guvernului nr.661/2001 privind procedura de eliberare a certificatului de producător – act normativ în vigoare, subliniază comunicatul instituţiei.

Conform art.1, alin.(1) al acestui act normativ, „certificatul de producător constituie actul doveditor al provenienţei produselor agroalimentare pe baza căruia acestea pot fi comercializate în pieţe, târguri, oboare sau în alte locuri stabilite de consiliile locale”.

Prin urmare, micii producători pot să îşi vândă în continuare produsele în pieţe, în baza unui certificat de producător valabil, ca şi până acum.

Referitor la afirmaţiile privind obligativitatea deţinerii de case de marcat de către producătorii agricoli care îşi vând produsele în pieţe, târguri, oboare, conform art.2 din OUG nr. 28/1999 republicată, privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, sunt exceptaţi de la obligativitatea deţinerii aparatelor de marcat electronice fiscale: „Art. 2 - Se exceptează de la prevederile art. 1 alin. (1):
a) comerţul ocazional cu produse agricole efectuat de producătorii agricoli individuali în pieţe, târguri, oboare sau alte locuri publice autorizate, […]”
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016